Cabaran 30 Hari : Hari 2 - 5 Cara Memenangi Hati Yanty Lee

5:04 PM Yanty Lee 43 Comments

Salam u olls ,

Hari ni Ty demam. Tapi "Cabaran 30 Hari" tetap Ty sahut. Dan untuk hari ke - 2 ni , ini tajuk nya ;

Hari 2 :
5 Cara Memenangi Hati Anda



1. Terus Terang
- Apa pun situasi yang berlaku dan sedang terjadi jangan pernah berbohong pada Ty , selebihnya lebihlah berkata dengan seboleh - boleh yang betul dan benar serta jelas. Ty cepat "jugde" bila sekali di tipu dan lepas tu susahlah nak percaya dan dapat perhatian atau minat dari Ty.



2. Bergurau
- Ada masa surut , ada masa pasang. Macam tu emosi seseorang. Tatkala tak semena - mena tak terkawal dan ada sedikit gangguan. Dalam bertutur , kena la pandai susunan ayat supaya tak timbul sensitiviti juga kontroversi tapi kembalikan mood Ty dah memandai. Gurau kasar silap hari bulan , jangan terkejut la kasar juga Ty boleh gurau. 



3. Pujuk
- Semua orang mesti nak rasa dipujuk bila merajuk atau tersentap. Andai bila ada yang pandai memujuk dan kawal keadaan pasti Ty akan senang dengan dia. Pujuk ni kena dengan orang yang pandai saiko Ty , orang yang betul - betul faham emosi Ty. * belanja ini pun ok , kot



4. Hormat
- Rasa hormat ini bukan hanya menghormati atas dasar seniority macam hormat pada orang yang lebih berusia dari kita. NO! Semua orang deserve di hormat tanpa mengira apa status sekalipun. Perkara tertentu perlu la ada batas dan tidak keterlaluan supaya hubungan lebih erat antara satu sama lain.



5. Terbuka /  Gila - Gila
- Sikap ini perlu bagi keserasian bila ada dengan Ty . Tapi bila Ty tengah serious , mintak serious juga la. Keloloh itu waktu tertentu , bukan 24/7.


Boleh tak u olls , menang atau dah menyerah kalah ?

43 comments:

  1. kasar juga Ty boleh gurau ! *mamie tulun cheq..takutnyaa. , Okay Ty, pcl faham sangat dengan dunia wanita ni ...jgn sesekali berbohong padanya, sekali bohong / tipu selamanya dicop !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagus PCL. Memahami beruntung wife. Haha xpayah takot kalo tak cari pasai.

      Delete
  2. cehhh i know belanja apa hhhaaa

    ReplyDelete
  3. Hormat tu yg plg penting... Kalau org kurang ajar ni susah skit nak trima....huhuhu

    ReplyDelete
  4. Ok yanty... Mcm blog2 yg lain... Aku berterus terang la erk.. Aku mmg kacak haloba.. Ni terus terang nk... Hahaha

    ReplyDelete
  5. Alamakkkk... tak reti pujuk oranggggg... huaaaaa... mohon jgn sentap dengan ena ye sbb nanti tak reti nak memujuk.. T.T

    ReplyDelete
  6. Salam Kenal juga dari mamamyja.. InsyaAllah akan bawa2 berehat. hihik

    ReplyDelete
  7. Ramai yang suka yang gile2 kan.. Kalau tak, memang borink la.. :)

    ReplyDelete
  8. dah memahami... hmm.. paham dah ni.. heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaa bagus sila la fahami sefaham fahamnya ye

      Delete
  9. Terbaik laa ty.. memang kena sangat2... he he...

    ReplyDelete
  10. Muka serius kita takut. bila senyum baru la lega sikit... hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan.. bagus sbb dh kenal saya hahaha

      Delete
  11. Gila gila ke? Makan sikit je tgk. kalau gila gila kena makan banyak! huehue

    ReplyDelete
  12. Nice sharing... Antara tips tu memang sangat berguna...

    ReplyDelete
  13. Blogwalked!

    http://cerita-adindabaizuramazlan.blogspot.com/

    ReplyDelete
  14. haaa part 4 ngan 5 tu kita sama ;-)

    ReplyDelete
  15. Hehe... Rata2 mmg pmpuan sah lah kna tahu dipujuk...

    ReplyDelete
  16. Ok dengan ty kena serius skit haha

    ReplyDelete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen