Cabaran 30 Hari : Hari 18 - Siri TV Kegemaran

12:30 AM Yanty Lee 9 Comments

Salam u olls , 

Sejujurnya Ty dan TV adalah sesuatu yang berbeza. Ty adalah manusia dan TV pula dikategorikan dalam kategori benda. 

Tapi , Ty tak tengok TV oftenly . Semuanya bermula tahun Ty nak menduduki PMR , Ty dan TV telah dipisahkan. Tapi kalau dikenangkan , ada la juga siri - siri ditayangkan di kaca TV menjadi ikutan sekaligus secara tak langsung menjadi siri TV kegemaran.


Hari 18 :
Siri TV Kegemaran

1. Mis 3 Hermanas


Cerita cinta dan romantik bersiri di NTV7. Demi cerita ni , sanggup cepat - cepat nak balik rumah dari sekolah. Zaman waktu cerita ni tengah femes , lagu Vida memang meletop. 



2. Ghost Whisperer


Ty suka sangat - sangat dengan series Ghost Whisperer ni. Satu rumah kena layan dan tengok sekali. They have no choice. Sampaikan , Ty bercita - cita dan teringin sangat nak jadi cam watak Jennifer Love Hewitt yang boleh berinteraksi dan menolong roh - roh yang tak tenteram di sana. 

Giler ke angan - angan ku ini?



3. Power Rangers


Jangan gelak! Tapi dari awal siri - siri Power Rangers , Ty layan ok. Power Ranger The Movie sampai dapatkan tape (zaman dulu -dulu) kat kedai yang kena sewa. Pulun tak pulun. Baju pun Ty ada. Betul lah , kanak - kanak mudah terpengaruh dengan TV , Ty kecik - kecik pun camtu.




4.  Shin Chan


Okay ! Kartun Shin Chan memang Ty suka gila babeng! Nak tengok kartun ni kat TV siap curi - curi lagi sebab Shin Chan kan gatal dan nakal. Jadi Daddy tak bagi sebab takut adik kecik Ty terpengaruh. Duit sekolah pun simpan , sanggup beli komik. 



Sayangnya , sekarang Ty jarang dah tengok TV. TV je tengok Ty. 

9 comments:

  1. haaha. Shin chan pun termasuk sekali. hihi

    ReplyDelete
  2. Mr hermanasssss... ena pun suka gila cerita ni.. dulu follow up.. muka heroin tu macam wardina kan kan

    ReplyDelete
  3. Yang power ranger tu series nak ketawa.. terbayang power ranges hijau tiup seruling panggil binatang die..hahahahaha

    ReplyDelete
  4. sin chan... kelakar, anak tengok ibu dia pon terjebak sekali

    ReplyDelete
  5. Igt ke skrg ty tgk sin chan lagi..hihi

    ReplyDelete
  6. hehehe...sy suke tengok korea , klu x busy saja , x der masa nak menonton , hari minggu pun sy tengok yg dirakam...itu pun klu yg best2...

    ReplyDelete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen