Berbuka Puasa Ala Kampung Dan Menginap Di The Settlement Hotel

8:31 PM Yanty Lee 1 Comments


Salam uolls ,

Hujung minggu baru -baru ni , Ty ke Melaka. Boleh dikirakan sebagai "weekend gateway" dengan member - member. Dan kali ni , Ty menginap di The Settlement Hotel yang terletak di Ujong Pasir. Walaupun hotel ini di kawasan bandar , Ty selesa sangat menginap di sini. Nak tahu kenapa? Teruskan membaca.

The Settlement Hotel
Sebuah hotel yang mana telah diiktirafkan Best Service 4 Star Hotel ( City ) Malaysia Tourism Award 2018.

Konsep yang diketengahkan di sini berasakan dari Palembang yang mana Ty sendiri sudahpun merasai kelainan dan keunikkan suasana apabila menginap di sini. Jadi Ty pasti uolls yang akan ke sini nanti akan merasainya juga.

The Settlement Hotel menyediakan ;
45 buah bilik tetamu ; The Residence 
- 4  buah bilik Privasi Villa
- Traditional Spa Village
- Rooftop Garden
- 24-hour front office ambassadors
- Tempat letak kereta yang luas untuk tetamu

Deluxe Room
Ty menginap di bilik ini untuk 2H1M , sangat selesa.

Masuk bilik , dapat teddy bear dengan welcome note atas katil.

Dilengkapi 2 katil single

Bathrom - Can see through too babeh

Ada Bath Tub

Selesa teramat bilik mandi

Towel

TV

Bilik / Almari Baju & Seterika

Dressing Table

Kettle / Peti Ais

This is my bed

Ty berkesempatan juga untuk melihat sendiri keadaan Privasi Villa ala Melayu yang ada di The Settlement Hotel sebelum berbuka puasa.

Privasi Villa

Teruja betul Ty bila berdiri sahaja di hadapan bilik Villa ini , keunikkan dia sebelum jejakkan kaki sudahpun membuat Ty terpaku apatahlagi bila melihat keadaan di dalam bilik juga bilik mandinya yang mengimbaukan kenangan nostalgia zaman nenek moyang dahulu.






Amacam uolls, klasik sangat kan? Bagi uolls yang nak buat next honeymoon trip, Ty sangat recommended Villa ni untuk uolls.

Di The Settlement ini ada swimming pool , jadi boleh lepak santai. Tetamu juga boleh rehatkan badan di spa yang berada di hadapan swimming pool.



Rooftop Garden
Ini satu port yang mana selalunya ada function/event. Lagi cantik bergambar bila waktu malam.




Berbuka Puasa Ala Kampung Di The Settlement Hotel
Memandangkan Ty ke Melaka pada bulan Ramadhan , maka berbuka puasa di hotel sahaja gayanya. Tengok semua menu, goyang uolls.














Ha tu dia, macam-macam menu yang disajikan untuk buffet berbuka puasa. Memang sengkak perut, mana tak nya bila semua menu nak dirasakan.

Buat uolls yang nak pergi bercuti di Melaka, Ty teramat syorkan uolls untuk menginap di sini. Pastinya uolls puas hati. Untuk tempahan dan ketahui mengenai harga promosi bilik dan sebagainya , uolls boleh dapatkan maklumat di laman web : thesettlementhotel.com dan juga di Facebookhttps://www.facebook.com/TheSettlementHotel/ serta Instagram : https://www.instagram.com/the_settlement_hotel/

So uolls, make sure you put this hotel in your list. 

1 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

Beli Baju Raya Dan Kelengkapan Umrah Haji Di Haqqi

12:30 AM Yanty Lee 2 Comments


Salam uolls , 

Mencari - cari baju raya dan tak tahu nak ke mana lagi selepas masih tak jumpa yang berkenan di hati? Okay , straight to the point . Ty ada satu butik ni yang pastinya bila uolls ke sana akan tak keruan.

HAQQI



Haqqi ialah portal beli belah yang dibangunkan hasil kerjasama Koperasi Tabung Haji Malaysia dan Glass Go Media Sdn Bhd. Haqqi merupakan pusat sehenti yang mempamer, menjual, dan menawarkan barangan kelengkapan dan keperluan Haji Umrah serta fesyen islamik.

Jadi ceritanya , Ty ke salah satu cawangan butik Haqqi yang terletak di Shah Alam. Apa Ty boleh gambarkan , orang ramai dah berpusu - pusu tunggu butik - butik di buka untuk membeli belah. Secara tidak langsung , Ty sendiri jadi teruja. Dan bila pintu butik , semua pakat serbu dan mulakan sesi shopping.


OMAIGOD!
Itulah reaksi Ty bila nampak baju ni. Terus Ty jatuh cinta pandang pertama , teramatlah berkenan dengan baju ni. Jadi tak keruan tapi Ty masih cuba kawal nafsu untuk cuba tengok baju - baju lain yang ada di dalam Butik Haqqi ni. 


OKay tak Ty try dua baju ni? Seriously , jadi rambang mata untuk buat pilihan baju yang mana nak dapatkan.

Di Butik Haqqi ni sedang sangat nak cari baju , sebab ruang yang dibahagi untuk pengunjung tak susah pun. 

KOLEKSI BAJU PEREMPUAN





KOLEKSI KEPERLUAN UMRAH / HAJI


KOLEKSI BAJU LELAKI




Nak tahu baju raya apa Ty dapatkan dari Butik Haqqi? Tunggu raya nanti ye.

Dan buat uolls yang nak cari baju raya di Butik Haqqi juga , boleh ke antara ke semua cawangan ini ;-

Butik Haqqi Shah Alam,
13 Jalan Plumbum S7/S, Seksyen 7,
40000 Shah Alam, Selangor.
No. Tel : 03-55234798

Butik Haqqi Bangi,
B-23-01, Jalan Medan Pusat Bandar 7A,
Bangi Sentral, 43650,
Bandar Baru Bangi, Selangor.                                                         
No. Tel: 03-8912 1542

Butik Haqqi TTDI,
No 14, Jalan Wan Kadir 4,
Taman Tun Dr Ismail,
60000, Kuala Lumpur.                                                                                                     
No. tel: 03-77322247

Butik Haqqi Terengganu
Pt 35341, Tingkat Bawah, Dataran Austin,
Jalan Tembusu 2, Wakaf Tembusu,
21300 Kuala Terengganu, Terengganu.                                                                       
No. Tel: 09-6627367

Haqqi Brunei,
Yayasan Sultan Haji Hassanal Bolkiah Complex,
Brunei Darussalam.

Untuk maklumat lebih lanjut , uolls boleh usha koleksi dan promosi dari Butik Haqqi di sini ;
Pembelian ONLINE di  www.haqqi.com.my  (24 jam)
Whatsapp : +6011 1635 6865                                                                                                                 
Call Center : +603-3358 2846                                                                                                     
Waktu perniagaan : Isnin -Jumaat : 10am-7pm / Sabtu : 10am-1pm / Ahad : Tutup
Instagram : @haqqi.com.my                      
Twitter: @haqqi_official                                           
Facebook: @haqqi.com.my 

2 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen