GoBox Concept : Tempat Makan Tengah Kota KL

8:25 AM Yanty Lee 7 Comments


Salam u olls , 

Ty terjumpa satu port makan baru dalam 5 - 6 bulan beroperasi ja di kota KL baru ni. Berpunca tersesat sebenarnya. Jadi bagi warga KL etc yang mana tak tahu nak lepak mana malam ke tengah malam tu , boleh mai sini.

Gobox Concept.

Ini entrance nya. 

GoBox Concept ; Tempat makan dan kedai kat sini berkonsepkan kontena. Ruang makan kat sini open air

Sempat juga berbual dengan brader yang kerja kat situ , rupanya Dira Abu Zahar adalah owner.

Teh O Ais Tower - RM12/- je u olls.

Malibu ni antara kedai air yang mendapat sambutan. Macam - macam jenis air ada dengan harga berbaloi. 3 orang minum pun jenuh nak habiskan satu balang ni. Kecuali kaki minum , eh.

Terlalu banyak gerai makanan yang menarik di mata Ty tapi tak termakan kalau semua nak makan. Mungkin next time bila lepak lagi kat sini , Ty akan cuba menu lain pula.


Prawn Fettucini Aglio Olio - RM13.50

Tekak minah salleh celup sangat kan I olls. Takut makan tak habis tu makan lite-lite ja. Rasanya sedap la , boleh la masuk tekak mengada anak Mummy Daddy yang memang layan western ja. Mummy Daddy betul - betul kenal anak depa , kalau western food Ty memang senang makan berbanding hat laen.


Lepas makan heavy meal , Ty lapar lagi. Mesti susah nak percaya kan bila Ty kata Ty lapar lagi tu. Jadi Ty order dessert  pula katanya. Pekena Popia Banana Cheese Ice Cream - RM10/- dari gerai Gig Old Skool Kitchen. Selain tu ada ;  Tauhu Bakar , Pisang Goreng Cheese , Keropok Lekor Cheese , Lempeng Sambal , Brownies with Ice Cream , French Toast Sardine Rolls etc.

Fried Rice with Lobster - RM21.90

Sedap sangat nasi ni tapi bukan meal Ty la yang pasti , sekadar jamah sikit tapi agak pedas. Ty dah tak boleh makan pedas. Daddy kata sejak dok jauh ni , lidah mengada sebab tak makan pedas. Kengkawan makan semeja pun pelik pedas mana nya. Tapi percaya la kalau babies cam Ty mesti kata pedas tapi sedap. Wowhee!

Ini antara kedai - kedai yang ada di GoBox Concept  ;

&








Spaghetti Olio by @pinkpizzabera

Ini pula suasana sekeliling ruang makan di GoBox Concept ;


Asal bole tempat pose OOTD ada je u olls.  Sinki basuh tangan pun memang urban hispter habis.

Kaunter ! Order makan , pergi bayar dapat resit pastu serahkan keratan yang dah bayar kat gerai. Kalau tak , sampai tutup kedai la u olls tak dapat makanan tu nanti.

Sambil makan dapat layan live band / busker.

Selain  lepak makan di sini , u olls boleh dapatkan perkhidmatan manicure , pedicure , eyelash extention , foot / neck / shoulder massage , waxing , tattoo henna eyebrow termasuk make up for dinner . Untuk temujanji awal boleh u olls hubungi ; 018-9848328.


Tempat ni memang best untuk anak-anak muda cam I olls melepak. Sekali sekala turun KL , boleh cuci mata sambil tengok gelagat manusia dengan macam-macam fesyen u olls. Geli hati I olls. Apa-apa pun , sambil santai melepak bershisha boleh memang sempoi la.

Alamat & MAPS ;
No.12 Jalan Liew Weng Chee,
50450 Kuala Lumpur, Malaysia
019-388 3086
03-21811442

7 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

Selamat Hari Raya Aidil Fitri - #teamrayapenang2017

8:27 AM Yanty Lee 5 Comments


Salam u olls ,

Tak lambat kan tuk Ty ucapkan Selamat Hari Raya Aidil Fitri !
U oll #teamraya mana tahun ni? Ty masih lagi #teamrayapenang , tahun depan tak tahu la. Eh.

OOTDR : Raya pertama , kedua dan ketujuh.

Tahun ni terlebih shopping baju raya , sampai ke hari ni ada lagi satu lagi baju tak pakai pun lagi. Misi dan tema keluarga Ty tahun ni warna pink belacan kononnya. Sebabkan masing-masing beli sendiri makanya color tak sekata semuanya. Tapi tak semua pakai serentak dan sedondon sebab raya pertama agak kelam kabut semuanya berpunca dari Ty. Opps!


Ha ini la puncanya, Ty dikejarkan ke GH Penang. 

Ty dah mula rasa tak sedap badan dari hari Khamis masa di pejabat lagi. Jumaat pagi bertolak juga slow-slow dari Putrajaya ke Penang. 6 jam perjalanan dan masih berpuasa walaupun dah too weak. Paling teruk stuck jam dekat Jawi , rasa nak mengamuk pun ada sebab dah tak selesa. Exit JPP2 memang pecut kaw-kaw , sampai rumah satu barang dari kereta pun tak kuarkan. Masuk rumah , pergi mandi dan tempek cool fever  terus tido sampai pukul 7.00 petang. Daddy get me McD while everyone went for last terawih.

Demam tak kebah langsung. Berlarutanlah sampai pagi raya. Paksa diri juga nak ikut family gi sembahyang raya sebabkan tak dapat ikut sama untuk terawih terakhir . Tapi bayangkan lepas solat , masa tengah dengan khutbah boleh Ty mengigil -gigil. Ty merengek kat mummy la apa lagi. Mummy pujuk bertahan sikit ja lagi. Lepas habis , balik rumah ja Ty dah menepek kat bilik. Mummy kelam kabut masakkan simple breakfast untuk yang lain.

Sakit oi kena cucuk amik darah tu. Siap tak bagi buka  (siap standby drip water tu lagi) dan kena tunggu almost 2 hours. Sebab nak test sakit apa , suspek denggi. While tengah tunggu tu , Ty dengan jeans & t-shirt HR bawa mummy & daddy pi beraya rumah BFF Ty yang dekat dengan hospital. Dapatlah my parents had their lunch. While sepatutnya waktu tu kami sekeluarga patut berada di rumah arwah tok dan beraya dengan sedara mara sebelah mummy as usual. Belah daddy? Kami sambut CNY , Deepavali etc. Harap maklum.

Itu la tragedi pagi raya sangat.

Petang sebelum Maghrib , gigih nak ikut juga mummy & kakak pi umah arwah tok. Adik dah drive sendiri. Daddy & abang stay umah. Dah penat sangat. Maka kami tak ada family photo raya tahun ni.


Raya ke-3 & 4 kami sekeluarga tak ke mana-mana. Demam pun dah kebah. Mood nak masak pun datang. And the kitchen is mine. Dari mummy teringin Potato Salad. Terus beli sekali apa yang teringin nak masak. Tekak orang baru nak baik demam kekdahnya. 

Terhasil la percubaan pertama ; Prawn ButterMilk  &  Ayam Masak Serai Ala Thai .

Mangsa utama untuk cuba masakan Ty yang main-main ni mestila BFF yang duk pun selang sebaris ja ; +Nur Ain Alaudin . Ternyata sedap sebab licin dan dia tambah nasi nak rata lauk. Nak masak kat Putrajaya ni , lupakan saja sebab ada mission untuk dicapai. Waktu makan hanya di Penang , begitu juga kalau nak kenal kuali , senduk segala hanya di dapur mummy. LOL


Raya ke-4 sebelah malam , Ty keluar outing with my girlfriends ; +Iena Arryiena , +Nur Ain Alaudin , +Cik nun & +noor affida raffika mohamad nazari . Sambut mini gathering raya dan birthday untuk 3 babies Jun dekat Nando's , Gurney Plaza. Kononnya nak makan salad with small portion tapi datangnya big huge portion yang nak telan sayur pun tak mampu , mujur ada derang ni kuat makan tolong makan sama.


Raya ke - 6 bersama geng sekolah juga tapi ni geng Cina yang awesome. Ada lagi kawan - kawan lain tapi masing - masing dah kahwin dan tak dapat nak join dinner di D'Dapor malam tu. Selalunya memang tak akan missed without failed depa ni datang beraya tapi memandangkan takda open house dan masa CNY depa yang datang beraya kat rumah , jadi depa treat dinner raya  pula kali ni. Untuk closed event & privacy event boleh sangat buat dekat sini sambil nikmati masakan Melayu.

Malam Sabtu , kami meraihkan cinta Siti Nazariah & Zul Azmee dekat TH Hotel , Penang.

Last lepak McD pekena Ayam Goreng yang sebulan tak makan sebelum balik and take off to Penang.

Balik Putrajaya dengan mummy & daddy sebab nak ziarah family Uncle Mat ; abang kepada mummy yang passed away. Berteman lah i olls untuk few days . Lepas saja derang balik , terus aktif balik dengan sukan. Badminton , jogging tapi gym ja tak masuk - masuk lagi.

Counting days.

5 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

Western Dalam Dulang di Nasi Ayam Gulai Kawah , Bangi Gateway

9:21 AM Yanty Lee 6 Comments


Salam u olls , 

It's been awhile being away.

Nak kongsi satu port makan dengan korang ni. Rasanya tempat ni dah pun mula viral tapi masih ada orang ramai tak tahu kat mana port makan Western dalam Dulang ni.

Western dalam Dulang - RM49.90

Lepas kerja , mummy & daddy jemput dan ajak ke Prima Valet. Gara-gara mummy dok tengok Fattah Amin dalam satu segmen di Astro. Bila dah de kat sini , nak usha baju katanya. Tapi sebab mummy bukan stock model maka tak dapatlah nak bergaya dengan baju lawa-lawa dari situ.

Sebabkan nak cari jubah dan baju juga , try bawa pergi Bangi Gateway.
Ada la satu baju mummy berkenan dan beli. Daddy & cheq mengekoq aja.

Mummy & Daddy nak makan dinner sebelum balik. Dan request depa ialah makan yang tak berat.

Sebabkan tak tau nak pergi mana , ye la majoriti kedai makan Melayu masih "beraya". Kami 3 beranak cuba pusing - pusing dan ternampak restoran Nasi Ayam Gulai Kawah ni. Tapi sebabkan dah pukul 6 lebih , boleh la kami cuba Western dalam Dulang.


Dalam dulang ada :
Chicken Chop / Lamb Chop dan sebabkan mummy tanya boleh tak nak combine , kami dapatlah merasa both.
- Chicken Wing
- Spaghetti Bolognaise
- Meatball
- French Fries
- Coleslow
- 3 sos ; Black Pepper Sauce , Brown Sauce & BBQ Sauce
Western dalam Dulang boleh dimakan bersama hingga 2 ke 4 orang. 

Sedap. Semua berasa dan memang kenyang. Mummy & Daddy tak complain dan happy with dinner kat sini. Kalau u olls yang kaki makan mungkin sorang atau berdua pun boleh habis.


Kat sini pun ada Nasi Lemak dengan 6 jenis sambal dari 6 negeri ; 
- Sambal Ikan Bilis Pedas (Kedah)
- Sambal Ikan Bilis Tempe Kering (Melaka)
- Sambal Belimbing Buluh Hitam (Pahang)
- Sambal Tempoyak Ikan Bilis (Perak)
- Sambal Ikan Bilis Pandan Manis (Kelantan)
- Sambal Jawa Totok (Johor)


Selain Western dalam Dulang , ada juga set Nasi Dulang Klasik yang dihidang bersama Daging Rendang , Ikan Masak Sambal , Ayam Percik , Ulam-Ulaman , Sayur , Tempe Goreng , Ikan Masin dengan hanya berharga RM36.50 yang boleh dimakan bersama 2 hinga ke 4 orang. Nak makan lunch , boleh la pergi sini nanti.

Untuk makluman , 
Alamat :
NASI AYAM GULAI KAWAH
B-12-G Bangi Gateway Shopping Complex , 
Seksyen 16, Bandar Baru Bangi ,
43650 Selangor Darul Ehsan .
No Tel : 03 8920 8188
Waktu Operasi : 10.00 pagi - 11.00 malam
Facebook : Nasi Ayam Gulai Kawah (klik)

6 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen