Lebih Jimat Dengan ONEXOX

2:09 PM Yanty Lee 3 Comments


Salam u olls , 

Walaupun bukan la blogger calang - calang tapi Ty gunakan henpon untuk update task blog dan segala socmed lain. Dan penggunaan data yang menjadi keutamaan buat seorang sosial media influncer kekdahnya. Di abad ni rasanya penggunaan interenet tersangatlah penting. Semua orang pun berhubung antara satu sama lain , bekerja , berniaga dan bermacam atas talian online kan? Well , sekarang ni semuanya dihujung jari. 


Nak jimatkan RM dan tak perlu komitmen terlalu tinggi untuk bayar bil ataupun beli topup selalu , Ty berubah ke telco lain. Lebih kurang 2 bulan dah Ty gunakan line prepaid ONEXOX.

Ty cuba telco line ONEXOX ni sebab dapat jimat walaupun prepaid. Setakat sehingga hari ini , sangat happy je. Mana tak nya , jalan - jalan sampai ke kawasan pendalaman pun masih 4G. Dan tarikh luput sehingga 28 bulan (2 tahun 4 bulan) .

Untuk makluman , ONEXOX menggunakan rangkaian Celcom.

Nak tahu apa kelebihan ONEXOX , meh baca ni ;-
Simkad RM10 sahaja dengan RM5 di dalam, ataupun boleh kekal dengan nombor lama. Topup dan nilai kredit kekal sehingga  28 bulan. (2 tahun 4 bulan) , selagi kita topup maka bertambah tempoh sah menjadi lebih lama

Kadar panggilan serendah 5 sen & 2 sen pula bagi Kadar SMS

DATA boleh Carry Forward !! Bila Season Pass Happy Hour muncul , boleh beli dan simpan. 10 Nombor Friends & Family termasuklah telco-telco lain.

Seperti gambarajah di atas , kita sebagai pengguna bole uruskan akaun sendiri . Senang ja , install di Android / IOS untuk keep track semua details dan pengurusan sendiri.

U olls , ini akaun Ty sendiri , so kita boleh update dan dapat latest info dari masa ke semasa.

Keterangan semak baki dan info kegunaan 


U olls , Macam ni la bila ada promosi Season Pass Happy Hour  , terhad dari masa ke satu masa. U olls bole beli sendiri dari applikasi. Kalau tak guna pun , boleh simpan dan kumpul pastu guna nanti. Contohnya , promosi yang sedang berlangsung akan muncul di Flash Deal .



Applikasi XOX Mobile sangat friendly user . Dari pembelian hingga ke kaedah pembayaran memang mudah dan senang. Menarik sangat , dah beli , boleh simpan dan guna pada bila-bila masa juga boleh kongsi dengan family & friends.

Antara tempat-tempat yang mana u ols boleh dapatkan di sini , selain secara online banking .



Sempena bulan Ramadan dan menjelang Hari Raya ni , ONEXOX ada berita gembira untuk u olls pengguna rangkaian telco ini. ONEXOX nak bagi hadiah ! Lebih RM28,000 Duit Raya untuk diberikan kepada semua pengguna setia ONEXOX!! Kempen ini bermula 7 Jun - 7 Julai 2017 , dengan hanya tambah nilai sebanyak RM30 sekarang bagi melayakkan u olls  untuk mendapatkan SATU (1) kemasukan cabutan bertuah "Lucky Draw". Untuk maklumat lanjut, dan terma dan syarat, di sini -  bit.ly/2r19w7n .


U olls , yang belum menjadi pengguna ONEXOX dan berminat , ini ada promosi gempak untuk u olls. Dapatkan simkad atau kekal nombor lama , kemudian tambah nilai dan dapat ganjaran percuma yang sememangnya berbaloi - baloi ni. Nak raya ni leh contact sedara mara satu dunia, bergayut tak hingat dunia dengan ONEXOX.

Ty xperlu kan TV , layan drama tru henpon tanpa buffering. Sangat bahagia. U olls xnak jadi cam Ty ke? Eh!

Nak dapatkan simkad ONEXOX boleh PM dan hubungi Farouqe Onexox (FB) / Farouqe Onexox (Whatsapp) .

3 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

Amal Detox Dengan Apple Cider Vinegar with Natural Honey

6:40 PM Yanty Lee 7 Comments


Salam U olls ,

Puasa dah seminggu lebih berlaku , masing-masing sibuk berazam nak cuba dapatkan bentuk badan yang sedap mata memandang apatahlagi ramai dah sibuk berangan nak bergaya dengan baju-baju raya persis artis. Tak gitu?


Baru 3 4 hari ni , Ty cuba amalkan me minum Apple Cider Vinegar with Natural Honey (ACV) dari Surya. Yang mana , hanya dengan mencampurkan 2 sudu ACV ke dalam segelas air putih sahaja. Dan di minum selepas setiap kali makan.

Orang Melayu sebut Cuka Epal.

Sebenarnya , Ty kerap kali tengok tentang kehebatan dari pengguna atau penggamal yang berkongsi keberkesanan ACV di Twitter. Jadi sebab tergolong dalam ategori nk body shape yang cantik , maka Ty pun tak terlepas nak muka mencuba.

Dengan ACV ni , banyak kelebihan dan khasiat dan antaranya ialah ;
- Detox
- Menurunkan berat badan
- Tekanan darah rendah
- Imbang kandungan gula dalam Sarah
- Membunuh Candidiasi ; penyakit bawaan kulit / yis
- Boleh gantikan dalam masakan harian

Mengamalkan ACV di bulan puasa sangatlah sesuai. Tambah pula buat yang waktu berbuka tu makan kemain lupa diri. Dengan ACV lepas pekena macam-macam dapatlah  meneutralkan semua pH. Tambahanpula , bila raya nanti dengan open house nya lagi.


Bestnya ACV ni, bahan-bahannya tanpa pengawet dan takde gula serta menggunakan madu asli. Rasanya memang khaw original. Yang pasti ada sijil HALAL dan sudah mendapat sijil pengiktirafan daripada HACCP.

Boleh beli di WATSON dengan harga RM21/- sahaja.

Tunggu apa lagi u olls , jom la sama-sama kita cuba dan kekal sihat bersama dengan ACV!

Info lanjut boleh usha - usha dapat di ;
Facebook  : www.facebook.com/Surya.Malaysia
Instagram : www.instagram.com/surya.malaysia

#SuryaACV #RasaSayangSemanisMadu

7 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen