POWERPUFF GIRLS DAN BEN 10 SERANG LOST WORLD OF TAMBUN

7:30 AM Yanty Lee 4 Comments


Salam uolls ,

Cuti sekolah sudah bermula, sebagai ibu bapa kepada anak-anak. Dah buat ke belum senarai aktiviti untuk meluagkan masa yang berkualiti bersama anak-anak. Jom ke Lost World of Tambun ! Sebab  di LWOT ada macam - macam aktiviti menarik. Meh singgah baca entri Ty sebelum ni - Glamping di Lost World of Tambun

Selain glamping dan pelbagai aktiviti lain yang Ty ceritakan. Sempena cuti sekolah ni , superhero cartoon kegemaran anak-anak Ben10 dan Powerpuff Girls datang serang Lost World of Tambun !

Ben 10 & Powerpuff Girl Gegar Lost World Of Tambun


Apa lagi uolls? Jangan lepaskan peluang temui watak kartun ‘The Powepuff Girls’ (tiga orang gadis yang berjuang menentang jenayah dan musuh yang menghancurkan bandaraya Townsville) dan ‘Ben 10’ (seorang budak lelaki biasa berumur 10 tahun yang sayangkan alien) dapat uolls dan anak - anak temui sekiranya berkunjung ke taman tema Lost World of Tambun (LWOT) di sini, sempena cuti sekolah 2017.

Aktiviti Menarik Sepanjang Cuti Sekolah 2017


LWOT menjanjikan aktiviti yang penuh keseronokan sepanjang cuti sekolah anak-anak anda dari 25 November hingga 1 Januari. Anda juga akan teruja dengan pokok Krismas yang indah di Kampung Malayana dan hiasan epik, inflatables dan patung-patung The Powerpuff Girls dan hiasan Ben 10 di Toon City, Riverside. Akan ada permainan yang menarik seperti:

Giant Jenga

Giant Snak & Ladders

Shuttle Smash

slow & steady

Wheel of Power

Dan, jangan lupa cari game lain selain game kat atas tadi Giant Slingshot, , and  that will test coordination.

1,000 Lost World POW Holidays tiket di belon

Pada perasmian LWOT telah melepaskan 1,000 belon ke udara yang mana setiap belon tersebut telah diikat dengan tiket emas yang setiap tiket boleh digunakan untuk dua orang dewasa dan dua kanak-kanak. Wow !  Bertuahnya siapa yang dapat tu kan?


"Meluangkan waktu bersama di luar rumah dengan keluarga dan rakan-rakan adalah sangat berharga, begitu tepat pada masa yang berkualiti adalah keutamaan. Ini benar-benar menjadi tempat bagi mereka yang ingin berehat dan melepaskan diri dari kesibukan keramaian harian, menghubungkan semula dengan alam semula jadi dan yang lebih penting antara satu sama lain, "kata Nurul Nuzairi Bin Mohd Azahari, Pengurus Besar Lost World Of Tambun."

LWOT-ETS Selfie Contest  


ETS KTMB sedang menganjurkan LWOT-ETS Selfie Contest dari sekarang hingga 31 Disember 2017. Para peserta akan mengambil gambar di mana-mana poster Lost World POW Holiday dan berdiri di 6 stesen ETS yang terletak di KL Sentral , Gemas, Ipoh, Sungai Petani, Butterworth dan Padang Besar dan hantar gambar dengan ID tiket ETS di laman web di https://a.pgtb.me/WsSkkd


Seorang pemenang mingguan akan membawa pulang penginapan 2D1N di Lost World Glamping untuk dua orang dewasa dan dua kanak-kanak serta tiket kereta api ETS pulang ke Padang Besar. Sepuluh hadiah penghiburan mingguan untuk empat (4) tiket masuk Lost World Of Tambun (dua tiket dewasa dan dua tiket anak) akan dimenangi juga.

Nikmati sehingga 35% diskaun jika membuat pembelian melalui atas talian 
Phone : +605 542 8888

4 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

Jana Pendapatan & Berjimat Dengan RIDEASY

8:50 AM Yanty Lee 18 Comments


Salam uolls,

Ada di kalangan pembaca yang mempunyai kereta lebih dari 2 hingga 3 buah di rumah? Ataupun kereta yang tidak digunakan dan dibiarkan sahaja di rumah sahaja dan mungkin jarang menggunakannya. Apa jua situasi uolls masih perlu membayar bayaran pinjaman bank setiap bulan seperti biasa. Apa kata dari biarkan sahaja kereta terbiar tidak digunakkan itu membuahkan hasil , malah boleh membantu uolls untuk menjana extra income sekaligus boleh membayar bayaran bulanan kereta tersebut.


APA ITU “RIDEASY”?
RIDEASY ini adalah sebuah pembekal perkhidmatan perkongsian kereta dalam talian yang pertama di Malaysia. Aplikasi laman web mereka telah dilancarkan pada Rabu lepas iaitu www.rideasy.my . Merupakan sebuah syarikat baru yang menawarkan platform dalam talian yang mesra pengguna , selamat dan komprehensif bagi pengguna untuk berkongsi dan meminjamkan kereta daripada ahli komuniti mereka. 


Encik Omar Hatmi , MD Active Telematics , rakan kongsi RIDEASY turut memberi penerangan mengenai bagaimana syarikat ini terlibat dalam pengurusan armada dalam talian RIDEASY.


Untuk makluman , RIDEASY telah beroperasi pada bulan Ogos 2016.  Dengan RIDEASY ini , peminjam akan mempunyai pelbagai pilihan kenderaan untuk dipilih. Antara pilihan yang ada adalah seperti Sedan , MPV , SUV dan juga ada kenderaan mewah , semua kenderaan ini mempunyai nilai harga yang berpatutan sehingga 30% lebih murah daripada harga pasaran biasa.


Bagi pemilik kereta , RIDEASY akan menjadi platform yang baik untuk mendapatkan pendapatan tambahan , dan bagi peminjam pula , ia akan menjadi sebuah platform untuk mencari pengangkutan alternative yang lebih sesuai untuk memilih daripada terutama mereka yang ingin bebas daripada komitmen kewangan untuk memiliki dan mengekalkan kereta.


Lebih – lebih lagi buat pengguna akan mendapat keselesaan kerana urus niafa akan dikontrakkan dengan penjanjian perkongsian dan melalui perkongsian strategik dengan pihak Allianz Insurance. Kenderaan yang dikongsi akan dilindungi dengan 24/7 bantuan kerosakkan seluruh negara dan liputan kemalangan peribadi.


RIDEASY diwujudkan bagi tujuan untuk memenuhi keperluan yang menunjukkan bahawa generasi muda lebih suka menghabiskan perjalanan dan meneroka dunia daripada penekanan berat terhadap pemilikan aset yang mana dengan ini menyediakan kenderaan atas permintaan ramai setelah membuat penyelidikan ringkas.

Menarik juga kan, uolls?! Such a #easygiler babe!


Sekiranya uolls yang ingin mencari kereta mewah untuk majlis perkahwinan dan membawa pasangan pengantin dengan kenderaan mewah , dah boleh survey – survey dengan RIDEASY. 


Kalau olls pemilik kenderaan yang masih belum 10 tahun dan ingin mencari pendapatan tambahan , jom sertai RIDEASY sekarang. Jaminan pihak RIDEASY pasti memuaskan hati si pemilik kereta juga peminjam kereta. 


Lebih lanjut mengenai RIDEASY , boleh dapatkan di laman web rasmi – www.rideasy.my juga Facebook Page RIDEASY di www.facebook.com/rideasy.my/ ataupun bercakap terus dengan eksekutif perkhidmatan pelanggan RIDEASY di talian 03-20119878.

18 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

Karnival Upin & Ipin 2017

4:50 PM Yanty Lee 11 Comments


Salam uolls ,


First time Ty pergi Karnival Upin & Ipin , seronoknya bila tengok budak - budak eksaited kat karnival ni. Ty pun jadi seronok juga. Karnival ini berlangsung di MAEPS , Serdang selama 3 hari bermula pada 24 hingga 26 November 2017. Karnival dibuka kepada orang ramai dari jam 10.00 pagi sehingga 10.00 malam.

Kali ini karnival ini lagi meriah dengar cerita , dan apa yang Ty lihat sendiri memang banyak aktiviti yang ada. Karnival ini mengambil tempat sepenuhnya pada 2 buah dewan yang berhawa dingin. Lebih selesa berbanding sebelum ini khabarnya. Luas kawasan dewan membuatkan tidak berlaku sebarang kesesakan langsung.


Amazingly , Ty sampai lebih kurang jam 10 pagi dah ramai keluarga sedang beratur dengan anak - anak comel mereka untuk mendapatkan tiket. Hampir sejam setengah Ty berlegar - legar dan bergambar di Dewan C. Seronok pula jadinya.

RUMAH OPAH !
Cuak juga pada mula nak masuk , sebab terlalu ramai orang. Takut reban pula rumah opah , tak memasal satu hal. Tapi tak okay , alhamdulillah kukuh! Bila dah masuk , teruja sendiri sekejap. Dapat tengok bilik Upin & Ipin , bilik Opah , ruang dapur. Ayam goreng favourite Upin & Ipin ja yang takde. Eh!


SUASANA KAMPUNG & CUCUK TANAM
Kat sini bolehlah dekatkan anak - anak dengan pendedahan mengenai cara menanam tanaman seperti berada di tepi sawah.


ALAM DINO
Dinosaur everywhere!

WAYANG KULIT
Tayangan wayang kulit juga ada untuk anak - anak duduk dan lihat sendiri jalan cerita yang diceritakan.

Bila masuk ke Dewan A , lagi teruja jadinya. Dapat bersantai duduk seisi keluarga untuk menyaksikan pementas watak - watak kartun kegemaran anak - anak kecil. Antara penampilan istimewa Ultraman Ribut , Puteri Island , Pada Zaman Dahulu Island , Dadidudo Boat dan semestinya kemunculan maskot Upin & Ipin menjadi penantian.


Anak - anak dan keluarga juga boleh bergambar dengan mural - mural 3D yang ada. Cuba tengok si kecil puteri tu bergambar , kemain kan posing dia. Terkedu sis!



Selain melayan animasi kartun , pengunjung juga berpeluang untuk menyertai pertandingan dan bersantai di ruang Battle Ground Arena ini. Superb cool gila , ada yang relax bersandar pada bean-bag sahaja sambil layan FIFA , main bowling , racing car / bike dan macam - macam lagi.


Seronok betul kalau dapat bawa anak - anak kecil datang , memang tak puas 2 3 jam lepak santai kat karnival ni. Kalau boleh 12 jam direct lagi seronok. 

Ada dua tempat parking dengan harga berbeza , nak dekat terus ke dewan , harganya RM15 manakala parking berbayar RM5 pula perlu naik buggy untuk ke dewan.

Buat yang tak berkesempatan nak ke Karnival Upin & Ipin 2017 , tunggu next event pula. Tak rugi pun , lagi rugi kalau tak datang.

11 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

Mini Showcase - Single pertama Ajari Aku dari Irene Catalina

7:45 PM Yanty Lee 10 Comments


Salam uolls ,


Ada yang kenal dengan Irene Catalina? Ataupun pernah kenal dengan nama kumpulan "Angels" pada suatu masa dulu? Kumpulan Angels ni dianggotai oleh 3 ahli wanita iaitu Zurina , Ana dan juga Irene Catalina yang menapak dalam industri seni sekitar tahun 2004 hingga 2006. Kini kumpulan ini tidak lagi aktif dan hanya Irene Catalina sahaja yang berhasrat untuk kembali semua sebagai penyanyi solo.


Single pertama berjudul Ajari Aku yang ditulis oleh Kumpulan Viral sebagai penulis lirik dan lagu ciptaan composer ter kenal iaitu DJ Fuzz. Lagu ini juga turut dipilih menjadi runut bunyi dalam drama "Encik Suami Mat Salih Celup" dan mula dikenali setelah video muzik rasmi lagu "Ajari Aku" men dapat tontonan sebanyak 123,000 ribu kali dimuat naik di YouTube pada 1 Ogos 2017.


Showcase dianjurkan bersempena untuk menghargai tanda sokongan serta galakan yang diberikan dari pelbagai pihak kepada Irene Catalina yang telah kembali mewarnai industri seni hiburan tempat an setelah sekian lama menyepi.


Sepanjang showcase , Irene Catalina telah mempersembahkan sebanyak 8 buah lagu. Antara lagu yang dinyanyikan oleh Irene Catalina termasuklah lagu Sejarah Hitam yang merupakan lagu bersama kumpulan Angels suatu ketike dahulu dan semestinya sebelum bersurai majlis Irene Catalina menyampaikan lagu single pertamanya yang berjudul Ajari Aku.


Untuk makluman uolls , Irene Catalina turun tercalon di dalam kategori Penyanyi Baharu Hot 2017 Anugerah Hot FM Top Hot 2017. Harapan Irene Catalina agar single pertamanya sebagai penyanyi solo ini akan mendapat tempat di hati pendengar - pendengar lagu tempat an serta sokongan dari pijak media untuk terus beraksi mewarnai industri seni hiburan dengan bakatnya yang dimiliki.

Jom dengar single pertama berjudul Ajari Aku ;



Facebook : Irene Catalina

10 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

Ketenangan di Tanah Aina Fahad

11:45 AM Yanty Lee 14 Comments


Salam uolls ,

Sabtu dan Ahad lepas Ty ke luar dari kota. Masuk hutan , tapi bukan hutan sebarangan. Sejujurnya memang mencari satu ketenangan bila berada di Tanah Aina Fahad , Raub.

Perjalanan yang bole kira dalam 2 jam lebih dari KL. Exit Bentong , untuk ke sini uolls bole Waze. Sekiranya tak membantu , ringanlah mulut bertanya penduduk setempat. Insha-Allah jumpa punya la.


Apa yang menarik di Tanah Aina ?
Ketenangan. Bagi Ty itu yang dirasai selama 2H1M di sini. Ty dapat rehatkan kepala otak yang serabut dengan kerja ka masalah ka. Terasa lupa sungguh sat. 

Tak tenang lagi ke kalau camni?

Sambil tenangkan minda , fikiran sebagainya. Kat sini , Ty betul-betul berehat. Badan yang selepas lebih 8jam seharian dok merah tenaga , automatik dapat santai berehat secukupnya bila di sini.

Aktiviti yang disediakan di Tanah Aina Fahad.
Memandangkan lebih berkonsepkan "back to nature" , Ty hanya ikuti aktiviti "jungle trekking" yang boleh kata mencabar juga bila nya sudah lama Ty pun on and off tak bersukan , walaupun tak cukup fit Ty berjaya harungi perjalanan yang makan masa hampir 2 jam. 


Lagi mencabar bila perlu merentasi laluan-laluan yang dipenuhi dengan pacat. Sebelum bermula , Ty dah sapukan Magic Lotion Cosmoderm untuk mencegah tapi kerana dah masuk juga dalam air mungkin tertanggal lotionnya. 


Nak jadi kan cerita , hampir belasan bekas gigitan cinta yang ditinggalkan untuk diabadikan buat kenangan Ty.


Waktu petang , boleh mandi sungai. Air memang best gila sejuk. Kalau tak mandi di sungai , boleh juga mandi dalam swimming pool yang ada dengan sumber dari air sungai.


Malam pula , sambil layan camp fire boleh la buat aktiviti santai. Selalunya orang akan buat sharing session. Tapi Ty dan kengkawan main game. Terisi la waktu.


Selain dari aktiviti ini , ada juga permainan paintball , ping-pong , karem , saidina , scrabble , congkak , chess etc.

Bagaimana pula dengan makanan?

Perfecto! Hidangan buffet yang disajikan dari santapan makan pagi , tengahari hinggalah makan malam semua ya sedap. Sangat berpuas hati dan mengenyangkan. Lihat sendiri , perut gembira saja bila dapat jamu pula serawa durian hingga ke barbeku.


Tempat makan dia memang santai dan luas sangat. Sangatlah selesa sambil makan nikmati suasana dalam hutan dengan bunyi air terjun.

RELAX GILER !


Jeles tak?

Pakej Khemah & Bilik Yang Ada Di Tanah Aina Farah.
King Tent
Ada 3 bilik yang boleh memuatkan minima 2 orang hingga maksima 9 orang. Juga boleh menambahkan katil.


Sesuai untuk yang nak honeymoon sebab sangatlah privasi dan berhampiran dengan air sungai. Pakej adalah bersekali dengan 4 buffet. 

Queen Tent


Khemah bersaiz Queen ni disediakan sebanyak 6 buah yang mana boleh memuatkan 2 hingga 3 orang.

Single Tent
Walaupun single bunyi nya tapi boleh memuatkan 4 hingga 5 orang dengan single bed gitu. Selesa sangat.


Ty dengan geng tido semalam dalam ni la. Selesa teramat , tanpa gangguan nyamuk pun.


Untuk semua kategori khemah , tandas ada disediakan di luar. hampir 26 buah tandas yang sangat luas seperti mandi di rumah sendiri. Di dalam khemah juga dilengkapi dengan sejadah , extension plug , cermin , lampu , lampu kecik & meja. Juga disediakan tuala. Depan setiap pintu tandas / bilik air disediakan kasut trompah.

Terrace Room - Durian
Kat sini bukan saja ada khemah ala camping tapi ada jua ala dorm. Kira bilik yang dilengkapi bersekali dengan bilik air. Luas sangat , boleh muatkan sehingga 6 orang pada satu masa.


Terrace Room - Ciku / Ambra / Belimbing
Katil bersaiz king yang boleh muat untuk 2 orang , maksima 3 orang yang mana juga boleh tambah tilam. Penginapan 2H1M.


Untuk makluman mengenai harga bagi pakej - pakej yang disediakan samada untuk khemah ataupun bilik , boleh rujuk di laman web - Tanah Aina. [klik]

Sangat recommended untuk uolls yang nak datang berehat mahupun merancang untuk buat team-building , private event dsb. Kebersihan sangat terjamin , tip - top!


Sebuah percutian ringkas yang Ty takkan lupakan.

14 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen