Jana Pendapatan & Berjimat Dengan RIDEASY

8:50 AM Yanty Lee 17 Comments


Salam uolls,

Ada di kalangan pembaca yang mempunyai kereta lebih dari 2 hingga 3 buah di rumah? Ataupun kereta yang tidak digunakan dan dibiarkan sahaja di rumah sahaja dan mungkin jarang menggunakannya. Apa jua situasi uolls masih perlu membayar bayaran pinjaman bank setiap bulan seperti biasa. Apa kata dari biarkan sahaja kereta terbiar tidak digunakkan itu membuahkan hasil , malah boleh membantu uolls untuk menjana extra income sekaligus boleh membayar bayaran bulanan kereta tersebut.


APA ITU “RIDEASY”?
RIDEASY ini adalah sebuah pembekal perkhidmatan perkongsian kereta dalam talian yang pertama di Malaysia. Aplikasi laman web mereka telah dilancarkan pada Rabu lepas iaitu www.rideasy.my . Merupakan sebuah syarikat baru yang menawarkan platform dalam talian yang mesra pengguna , selamat dan komprehensif bagi pengguna untuk berkongsi dan meminjamkan kereta daripada ahli komuniti mereka. 


Encik Omar Hatmi , MD Active Telematics , rakan kongsi RIDEASY turut memberi penerangan mengenai bagaimana syarikat ini terlibat dalam pengurusan armada dalam talian RIDEASY.


Untuk makluman , RIDEASY telah beroperasi pada bulan Ogos 2016.  Dengan RIDEASY ini , peminjam akan mempunyai pelbagai pilihan kenderaan untuk dipilih. Antara pilihan yang ada adalah seperti Sedan , MPV , SUV dan juga ada kenderaan mewah , semua kenderaan ini mempunyai nilai harga yang berpatutan sehingga 30% lebih murah daripada harga pasaran biasa.


Bagi pemilik kereta , RIDEASY akan menjadi platform yang baik untuk mendapatkan pendapatan tambahan , dan bagi peminjam pula , ia akan menjadi sebuah platform untuk mencari pengangkutan alternative yang lebih sesuai untuk memilih daripada terutama mereka yang ingin bebas daripada komitmen kewangan untuk memiliki dan mengekalkan kereta.


Lebih – lebih lagi buat pengguna akan mendapat keselesaan kerana urus niafa akan dikontrakkan dengan penjanjian perkongsian dan melalui perkongsian strategik dengan pihak Allianz Insurance. Kenderaan yang dikongsi akan dilindungi dengan 24/7 bantuan kerosakkan seluruh negara dan liputan kemalangan peribadi.


RIDEASY diwujudkan bagi tujuan untuk memenuhi keperluan yang menunjukkan bahawa generasi muda lebih suka menghabiskan perjalanan dan meneroka dunia daripada penekanan berat terhadap pemilikan aset yang mana dengan ini menyediakan kenderaan atas permintaan ramai setelah membuat penyelidikan ringkas.

Menarik juga kan, uolls?! Such a #easygiler babe!


Sekiranya uolls yang ingin mencari kereta mewah untuk majlis perkahwinan dan membawa pasangan pengantin dengan kenderaan mewah , dah boleh survey – survey dengan RIDEASY. 


Kalau olls pemilik kenderaan yang masih belum 10 tahun dan ingin mencari pendapatan tambahan , jom sertai RIDEASY sekarang. Jaminan pihak RIDEASY pasti memuaskan hati si pemilik kereta juga peminjam kereta. 


Lebih lanjut mengenai RIDEASY , boleh dapatkan di laman web rasmi – www.rideasy.my juga Facebook Page RIDEASY di www.facebook.com/rideasy.my/ ataupun bercakap terus dengan eksekutif perkhidmatan pelanggan RIDEASY di talian 03-20119878.

17 comments:

  1. pelbagai peluang untuk kita jana side income sekarang ni..yang penting kena berani mencuba

    ReplyDelete
  2. bagus juga ni, ada jaminan, peminjam pun tak risau

    ReplyDelete
  3. mudah betul skrg ni. dah x yh pening2 kepala. macam2 online ada dh ni..

    ReplyDelete
  4. Bagus jugak ada platform mcm ni.. Tambahan lagi ada jaminan dari syarikat insurans yang dipercayai..

    ReplyDelete
  5. Bagusnya skrang ni ... Banyak benefit untuk kita.

    ReplyDelete
  6. Bagus platform nie. Menjana pendapatan untuk kita jugak nanti

    ReplyDelete
  7. bagusnya..boleh jana pendapatan..kereta pun takdela tersimpan macam tu je

    ReplyDelete
  8. Wah nice juga ni. Senang nak cari kereta sewa bila ada keperluan tertentu

    ReplyDelete
  9. Menariklah rideasy ni... Lebih kurang macam sewa kereta la kan...

    ReplyDelete
  10. Boleh buat surprise kt suami ni tempah naik kenderaan mewah apa salahnya kan...senang ada apps baru

    ReplyDelete
  11. Menarik..

    Mungkin boleh cuba nanti..

    ReplyDelete
  12. wah senang la kalau gini . pergi mana2 leh pnjam kereta kalau tmpt jauh

    ReplyDelete
  13. Sekarang ni banyak peluang untuk jana pendapatan kan? antara nak dan tak nak je

    ReplyDelete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen