Resepi : Roti Sosej Chesse Gulung

4:59 PM Yanty Lee 12 Comments



Resepi : Roti Sosej Cheese Gulung

Bahan
- Roti
- Sosej
- Cheese
- Telur
- Serbuk Roti
- Minyak Masak


Cara penyediaan
1. Leperkan roti
2. Letak cheese
3. Letak sosej (Ty rebus dulu)
4. Gulung 
5. Celup dengan telur
6. Celup dengan serbuk roti
7. Goreng

Dan makan.

Percubaan pertama , alhamdulillah. The girls and family like it. Simple snack for a evening tea with my love ones.

12 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

Menjerit Masa Isi Minyak

11:27 AM Yanty Lee 8 Comments



Satu lagi menda yang buat gua teruja.

Kisahnya , gua menjerit masa tengah isi minyak bila brader 2 orang yang nek motor pun berhenti belakang kereta nak isi minyak juga.

Terkejut semua.

Sebabnya punca kenapa gua menjerit semuanya gara - gara ternampak dalam beg brader sorang ni ada kucing siam gila comey nak mampuih. Teruih brader tu bagi ai men sat. 

Huh. 
Teringin nak ada kucing sendiri dan semua itu mustahil bak kata semua orang. Cam brader ni la jaga kucing kesayangan dengan sayangnya dia sampai nak bawa balik dari KL ke Kedah. 

Pergh. Salute.

8 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

Run 4 Peace 2015 Putrajaya

3:00 AM Yanty Lee 3 Comments



Selalu nya tak berkesempatan nak join mana - mana race / run sebab kekangan masa yang tidak berapa mengizinkan. Kali ni , tak fikir panjang. Terus grab peluang walaupun sekali imbas ja baca dekat Facebook tak silap.

Thanks +ara leeya bab layankan. 
+noor affida raffika mohamad nazari len kali cepat-cepat grab ye. 


Wiken yang penuh aktiviti "sihat". In sha Allah.

3 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

Kolam Renang Berbumbung di Marina Putrajaya

9:37 AM Yanty Lee 4 Comments


Salam u oll s,

Stress!
Memang banyak la kejadah yang bersirat dalam kepada hotak . Betul la ulamak kata orang tak ada pedoman kalau dah bunuh diri. Alhamdulillah , semuanya terkawal. Sebenarnya tak pun. Ampun la yang kena tempias.

Again , apa pun i have to be strong , stay positive . Redha dengan ujian Nya. 


Sebab kan tak berapa nak okay , gi la bawa diri yang lara , gitu. 
Berenang for few hours dekat kolam renang berbumbung di Marina , Putrajaya. Entry fee - RM5.30 seorang. Kanak - kanak , tak amik port pula.


Cuma nya kat sini pool nya bercampur. Tapi memandangkan serabut , gua redah je la. Janji dapat puaskan nafsu .

Ada 4 sesi waktu nak berenang. Sampai ke malam. Kalau pasni rasa lonely - buntu tak ada aktiviti boleh la memancing berenang je kat sini.

4 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

Pelancaran Buku - Momen2 MatLuthfi

10:07 AM Yanty Lee 3 Comments


Ty dah khatam buku ke 2 yang ditulis sendiri oleh MatLuthfi ni.

Pelancaran Buku ke - 2 ; MomenMatLuthfi telah berlangsung di MPH Bookstore NuSentral pada 13 Disember (Ahad) yang lepas.

Apa yang boleh dikatakan , memang peminat MatLuthfi ni ramai gila wei. Masa sampai sana awal lenggang , sekali dekat dah dengan masa nak launching , perggghhh. Ty speechless

MatLuthfi dalam video (vlog) dan in person sama sewel baq ampa. Tak rasa attend PC pun.


Selepas kejayaan buku pertamanya; Catatan Matluthfi yang telah mecatatkan jualan sebanyak 125,599 naskah, kini matluthfi kembali dengan buku keduanya yang menurutnya lebih panjang, lebih serius dan lebih dewasa nadanya.

Wakil Puteh Press, Encik Mohd Ikram Mohamad Nor Wazir meletakkan sasaran jualan yang lebih tinggi bagi buku Momen2 Matluthfi kerana sambutan di luar jangkaan bagi buku Catatan Matluthfi yang mula dijual sejak setahun yang lalu.

Jika chu olls mengikuti perkembangan Puteh Press di laman facebook , satu pertandingan telah dianjurkan khas kepada peminat-peminat Matluthfi. Mereka hanya perlu memberikan komen pada post Puteh Press tersebut mengenai pendapat mereka tentang Matluthfi sekreatif mungkin dan beliau sendiri yang akan memilih pemenangnya yang mana hadiah akan disampaikan pada hari pelancaran nanti. 

Like FB lekaih untuk maklumat lepas ni pula.


Sesi PC memang santai nak mampuih. Gelak ja layan lolaq si Mat ni dengan pekat sungguh la loghat Kedah ni. Kalau orang bukan asal Utara , memang boleh kata awat kasaq sangat nada tapi its the natura; way , guys.


Paling tak boleh blah , bila salah sorang peminat juga Youtuber yang ada pada masa tu pula sebijik muka dengan Mat. Memang lawak la part ni, u oll boleh search - Mat Mizan kat You Tube. 

Momen2 Matluthfi dijual pada harga RM25.00 di Semenanjung Malaysia dan RM28.00 di Sabah/Sarawak. U olls boleh mendapatkannya di MPH seluruh negara atau boleh juga mendapatkannya secara atas talian di laman web Bookcafe.

Ty dah habis baca , ada yang memang perkongsiaan boleh buat terfikir sejenak, deep dan tahap bongok abadi sampai gelak sorang2 sbil baca dalam tren ka atas katil ka memamg tahap gila babi. Jangan jadi malaih nak baca hat cerita hat panjang sikit ada mesej yang Mat nak sampaikan.

Njoy reading guys!

3 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

Main Lepas

12:58 AM Yanty Lee 4 Comments

Shhh

Nak carut tapi tak boleh. (Ampa hat mana nak tolong carut maki hamun baca ar dengan nada hat Ty selalu sebut tu)

Ohoiiii,  ampa pernah rasa penat dak? Mesti pernah kan. Tambah pula part yang mana ampa terpaksa jadi pelakon terbaik setiap anugerah dalam dunia ni pun kalah. Where is kena tabah tuk berdepan atau senang straight to the point jaga hati orang lain.

Setiap hubungan dengan manusia yang terjalin tu la nak kena jaga. Gigih usaha sampai tahap tak pernah menipu ka melukakan hati dan perasaan. Di mana pulun abis pulihkan which mean jernih kan keadaan. Takmo bagi nampak keruh. 

Walhal, hakikatnya hati sendiri tak terjaga. Makan hati sorang - sorang. Dan paihtu kot atas sebenarnya ang tu bukan lah noob mana. Taw saja yang selama ni ang pun kena kencing kena tiau khaw-khaw. 

Part tu memang kelakar, bukan rare noh. Tapi ang terpaksa buat-buat noob tak tau pa sedangkan semuanya hanya satu dusta belaka. Bila mai satu point, konon ang nak smash mesti hang bagi hint ja. Takat nak tengok akai. Ternyata ianya memang menyakitkan bila semuanya drama belaka.

Kesimpulannya, layankan aje la dengan hati yang tertipu.

Tak cukup kot ataih. Ang salah kata sikit pun leh buat salah faham and keadaan cam nak perang. Tu kalau ang. Tapi dia sebaliknya yang berlaku, dalam dok makan dalam pun layan sebab tak abis-abis nak jaga hati tadi tu. Kena jaga gak setiap kata perkataan. Jenuh.

Hoi. Sumpah penat kot naip ni. Ampa make sure baca faham and komen.

Layan - Hidup dan Mati sambil nangis tepi bucu katil sat la.

4 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

Genap Setahun Bersama

11:16 PM Yanty Lee 3 Comments


Mr.Reddy

Alhamdulillah, genap sudah setahun bersama dengan Mr.Reddy 3 Dec yang lepas. Hadiah hari jadi yang Ty dapat awal dari tarikh ulang tahun. Pemberian yang tak diduga. Walaupun hanya dengan mengeluarkan duit muka oleh Daddy. Mungkin bukanlah hadiah yang ala-ala surprise sebab memang dah tahu. Niat Daddy dan Mummy memang buat Ty berdikari untuk uruskan selebihnya sampai ke hari nI cuma Ty tetap anak Daddy masih berharap bergantung untuk beberapa urusan.

Manja terlebih.

Syukur, walaupun selepas hampir masuk bulan ke 2 awal tahun ritu di timpa malang tak berbau. Apapun tiada kemalangan jiwa. Dan selama 4 bulan terpisah, ada rakan blogger yang membantu sampaikan pinjamkan kereta sedangkan tuannya nek motor atau ERL ulang alik ke KL. Terima kasih Kak +Sue Izza. Jasa mu dikenang.

Mr.Reddy tak jalan merata dan berfoya sangat tapi merantau hampir semua pelusuk negeri di Malaysia. Dari urusan kerja luar pejabat ke urusan peribadi dan juga menjadi teman sampai ke destinasi mencari rezeki berblog.

Dikalangan geng opis, Mr.Reddy ada nama timangan - 'pavlova'. Dari mana datangnya itu ada pada Mr.Reddy dan mungkin sekali tengok memang itu yang terlintas di sejenak fikiran semua orang.

Harapnya Mr.Reddy sihat selalu dan setia ke mana saja. Walaupun awal pagi dan lewat malam ja bergerak gara - gara tuannya kerja umpama tak jumpa jalan pulang atau sempat bersosial.

Mula sayang Mr.Reddy tapi masih juga sayang Abang Waja.

3 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

Menu ala Johor di Teh Tarik Place , Emerald Avenue Selayang

2:30 AM Yanty Lee 5 Comments


Salam u olls ,

Okay , straight to the point untuk makluman u olls. Selalunya kalau u olls lepak dekat mana - mana Teh Tarik Place mesti tak dapat menu - menu yang ada di 2 branch ni. Apa yang "rare" nya di restoran yang berada dekat Emerald Avenue ,  Selayang dan Menara UOA , Bangsar ialah menyediakan makanan berasaskan menu ala negeri Johor.

Konsep Teh Tarik Place di sini masih sama seperti branch - branch lain  , tiada apa - apa yang diubahkan cuma hanya penambahan menu sahaja. 

Yang menarik dan lain nya juga boleh mengeliurkan u olls ; 

Roti Sardin - RM4.50
Sorang makan memang gerenti kenyang , maka berkongsilah dengan tersayang.

Kacang Pool Set - RM9.90
Nampak mungkin simple tapi portion disebalik telur tu memamg boleh buat uolls tersandar , ok!

Keropok Lekor Rainbow - RM6
Sedapnya dan uniknya sebab berpelangikan dengan 6 jenis sos ;
- sos cili
- sos barbeque
- mayonis
- thousand island
- chessy sos
- sos blackpepper


Nasi Lemak Ayam Sambal Strawberi - RM12.50
Yang menariknya , beras yang digunakan adalah beras basmati dan uniknya bersambalkan sambal strawberi. Rasanya pedas ala masam tapi ada sikit manis. 

Kuey Teow Cantonese - RM9.50
Sedap sangat tak reti nak bagitaw rasa dia cam ne , rasa la sendiri. Janji gaul semua baru rasa "the kick of the taste" gitu. 

Assam Laksa - RM7.50
Ok , ni memang my favourite all the time . Hantu Laksa = Me. Pekat kuahnya tak ceroi jadi bukan kuah semata air tapi berisi isian ikan. Dapat otak udang lagi terangkat.

Jadi kalau korang nak rasa kelainan yang ada di Teh Tarik Place boleh la pergi dan cuba sendiri di antara kedua - dua cawangan ni.

Untuk makluman , di antara ke dua - dua cawangan  Teh Tarik Place ini juga boleh diadakan majlis / private event dengan kadar sewa ; 
- Sewa tempat untuk majlis = RM1,000/2 jam tanpa makanan
- Sewa tempat untuk majlis = RM1.5k/2 jam dengan makanan untuk 20 orang
- Tambahan setiap seorang seterusnya = RM25/seorang

Maklumat tentang Teh Tarik Place Selayang ;
Alamat : Unit A8 & A9 , Emerald Avenue , Lebuhraya Selayang - Kepong Selayang , Selangor.
Waktu Operasi : Isnin - Khamis ; 9 pagi - 11 malam | Jumaat - Ahad ; 9 pagi - 12 tengah malam
No.Telefon : 03-61275560

5 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

SIRI JELAJAH PENULIS TERBAIK PTS DI PANTAI TIMUR - INSPIRASI AGAMA DAN NOVEL KANAK - KANAK

4:24 PM Yanty Lee 2 Comments



Salam semua , 

Siri Jelajah Penulis Terbaik PTS kembali dan akan bertemu dengan pembaca juga adik - adik di sekitar negeri Kelantan dan Terengganu pada 5 & 6 Disember 2015 ini nanti.

Bagi yang berkelapangan boleh berjumpa dan beramah mesra bersama penulis yang terbaik dari PTS seperti  Dr. Khairul Nizam , Puan Mardiana Mat Ishak , Farrah Hani , Farrah Hana , Wan Nur Shafiqah , Azim Hakimi di SMO Bookstores terpilih.


Mardiana Mat Ishak
- Pensyarah
- Buku yang telah dihasilkan ;
1. Dahsyatnya Doa Isteri
2. Super Woman
3. Bahagianya Menjadi Pengantin Sepanjang Masa


Azim Hakimi
- 11 tahun ; anak sulung daripada 3 adik beradik
- bercita-cita menjadi seorang jurutera
- Buku yang telah dihasilkan ;
1. Tunas Super : Misi Magika

Ingin tahu info diri penulis PTS yang lain bolehlah baca di entri Siri Jelajah yang sebelum ini dan untuk yang lain nantikan dengan mengikuti perkembangan Siri Jelajah Penulis Terbaik PTS di http://pts.com.my/roadtour .

Jumpa di sana!

2 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

Penjagaan Muka Dengan Magic Potion

9:33 AM Yanty Lee 3 Comments

Salam u olls ,

Lesu semasa kerja? Kulit kering? Nak tegangkan dan cerahkan kulit muka? Mencari produk yang boleh membantu dengan banyak kegunaan kalau meh Ty kongsikan dengan semua tentang satu produk Beauty Water - Magic Potion.


Apa yang menarik dengan produk Magic Potion ni ialah mudah digunakan. Hanya perlu " Spray .. Spray .. Spray " sahaja di permukaan muka pada bila - bila masa dan tak kira di mana.


Kelebihan nya pula :
1. Dapat melindungi kulit dan mempertahankan PH nya.
2. Mencegah kerosakkan kulit dab sebagai pelindung kulit.
3. Bertindak sebagai pelembab yang mencegah kekeringan kulit wajah.
4. Dapat mencerah dan mengengencangkan kulit.
5. "Anti - Ageing" [Kandungan ; Anti Oksida yang tinggi]
6. Dapat membantu kulit wajah kelihatan segar bermaya.

Menarikkan ? Jom dapatkan produk ni dan bawa saja dalam tas tangan ke mana pun. Kat opis tu mengantuk dapatlah kawal dengan sembur je kat muka , dah dapat freshen up secara mudah. Tak perlu lagi ke tandas dan cuci muka. 

3 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

Cafe Cerita Kambing di Anggerik Mall , Shah Alam

9:54 AM Yanty Lee 13 Comments


Salam u olls  , 

Berkesempatan ke Cafe Cerita Kambing di Anggerik Mall , Shah Alam dengan rakan - rakan merangkap keluarga alam maya #kelabbloggerbenashaari semalam. Yang menariknya , dapat berkumpul ramai - ramai dan menikmati masakan yang sedap oleh hasil air tangan Chef Zakaria sendiri yang telah berkesimpung dalam bidang masakan semenjak tahun 1990-an lagi. Dan lebih menfokuskan perniagaan katering sebelum ini. Dan kali ini , membawa masakan yang beliau mengetengahkan berasaskan KAMBING dalam pelbagai menu masakan.

Chef Zakaria mengambil inisiatif bermenukan kambing sebagai menu utama dalam perniagaan beliau kerana percaya ia boleh di terima oleh semua orang yang menikmati hidangan masakan telah disediakan. Memandangkan kambing juga merupakan makanan sunnah Rasullulah.

Cafe Cerita Kambing yang baru saja di buka pada awal tahun 2015 di Anggerik Mall menjadikan tumpuan untuk pelanggan datang terus ke sana dan menikmati makanan seperti Nasi Beriyani , Kambing Masala , Ayam Masak Merah , Kambing Bakar , Mee Jawa , Laksa Johor dan banyak lagi. Apa yang disajikan kepada kami rakan blogger tidak lah kesemua hidangan yang ada pada Cafe Cerita Kambing in tetapi sudah memadai untuk menyatakan masakan dan makanannya sememang sedap belaka.

Nak tahu rasa nya boleh ke tidak diterima oleh anak tekak u olls , apa kata pergi dan rasa la sendiri.

Sebelum tu , Ty nak kongsikan sikit pencuci mata untuk menggeliurkan anak tekak u oll dulu yang pastinya u olls akan serbu ke Anggerik Mall dan terus ke tingkat 1 untuk cuba makanan - masakan yang marvelous di Cafe Cerita Kambing nanti.

Kambing Masala

Kambing Bakar

Rencah Mee Jawa & Laksa Johor

Laksa Johor

Mee Jawa

Koci Labu

Ubi Kayu + Kelapa / Sambal Ikan Bilis

Pengat Pisang

Okay , bagi yang berminat untuk membuat tempahan katering majlis perkahwinan atau event - event bolehlah menghubungi Chef Zakaria atau isterinya ; Puan Noraizah .

Nombor Telefon : 01131760227 / 0192816308


Dan bagi yang memang kaki makan , bolehlah ke Anggerik Mall , Shah Alam pada 27 - 29 November 2015 nanti bagi sama - sama memeriahkan lagi Pesta Makanan Anggerik Mall 2015 .

Harga makanan adalah murah dan berpatutan. Recommended !

13 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

SIRI JELAJAH PENULIS DAN PELUKIS KOMIK TERBAIK PTS DI SELATAN

4:08 PM Yanty Lee 2 Comments


Salam , 

OMG! Si kacak dan si comel bakal menyerang peminat di Selatan pula hujung minggu hadapan , 
28 & 29 November 2015 .


Berbakat sungguh mereka ni. Speechless tak terkata. Apa kata korang yang berdekatan luangkan masa hujung minggu nanti dengan aktiviti bermanfaat. Alang - alang cuti sekolah ni kan.

Jom kenal dengan mereka ;

NAZRY SALAM & AFIQ SALAM

Nama penuh: Nazry Salam & Afiq Salam
Hubungan: Adik-beradik
Antara buku yang telah dihasilkan:
·         Misi Kira: Pertandingan Matematik
·         Misi 4 Flat
·         Misi Menyelamat Komika
·         Misi Straight A
·         Misi 10A Finale
·         Misi Cikgu Baru
·         Lukisan Hati
·         Kelab Pelajar Super
·         Misi 8A The Novel
·         Misi 10 A Plus
·         Komika: Ada Apa Dengan Komik?
·         Ali dan Tuah: Sarang Empat Penjahat
·         Kelab Da Vinci
·         MISI 10 A
·         Aviasi Fantasi #2
·         [email protected] 2010
·         Misi 8A
·         Aviasi Fantasi# 1

WAN NURSHAFIQAH

Nama penuh: Wan Nurshafiqah binti Wan Mohd Sharif
Umur: 12 tahun
Buku yang telah dihasilkan:
·         Tunas Super: Allysia Fantasia

Okay , sumpah jeles. Kecik lagu dah ada buku sendiri. Kalau nak jadi penulis jugak , layak tak? Mampu berangan je la. Apapun takbir lah dengan adik Wan Nurshafiqah.

Ternanti-nanti info diri penulis lain? Nantikan edisi roadtour akan datang! Terus ikuti perkembangan Siri Jelajah Penulis Terbaik PTS 2015/2016 kami di http://pts.com.my/roadtour .

See you guys in Johor!

2 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

Kena Saman - Bukan Salah Aku

6:33 PM Yanty Lee 5 Comments



Salam , 

Tengah sibuk kerja kat opis dapat call dari Mummy . Salam tak bagi , Hello pun tidak. Tertiba terus kata "Ty kena saman" . 

Sumpah terkejut sebab dengan Mr.Reddy memang jaga tatasusila atas jalan. Kecuali 30 Jan yang lepas , itu pun bukan salah Ty. Alhamdulillah , tak kena saman. Syukur dah kat situ. 

Bila ditanya habis - habisan , masa - tarikh - tempat yang kena saman tu , terang menerang di siang hari bukan Ty yang drive sebab waktu tu masa Ty dah "tenat" dan di bawa balik juga dengan kuasa supermom - Mummy.

Terus dengar Daddy gelak kat sebelah.

"Argh! Mummy  yang bawa laju , mummy yang bayar " - Ty.
Gelak semua orang  on the phone . 

Mummy lepas gian speeding lelaju sekian lama tak bawa kereta jauh - jauh. Sepanjang perjalanan tu niat nak tido tapi tengok meter kalah Ty tekan pedal minyak, makanya tak jadilah nak tido . Dalam tengah sakit pun tahan mata sampai masuk Jambatan Pulau Pinang Ke-2 yang bapak panjang tu , baru lah Ty lelap jap sebelum nak sampai rumah dalam 20 minit. Kiranya lantak la nak jadi hapa pun sebab dah jejak Pulau Pinang.

Bila Daddy  call lagi , dia tanya balik - "kapal terbang mana pecut laju sangat?"
Kahkahkahkahkah. Kena camdek la Mummy.

Jadi siapa yang sangka Ty kaki pecut ka bawa kereta cam pelesit tu salah sangat. Atau mungkin juga ada ikut jejak Mummy in future . 

End of the story , aku dan Mr.Reddy tak pernah kena saman lagi .

5 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

Siri Jelajah Penulis Terbaik PTS - Pelukis Komik di Utara !

9:22 AM Yanty Lee 3 Comments


Salam !

Siri Jelajah Penuli Terbaik PTS kembali lagi dan kali ini membawa para pelukis watak - watak komik yang sudah semestinya terkenal.


Siapa pembaca komik di sini?
Tahu kerbau Atan , Aizad & Zahid serta Budak Kombo tak ? 

Kali ini PTS akan membawa pelukis ini ke Utara yang akan berada di Kedai Buku Hasani di negeri Kedah dan Pulau Pinang. Jadi pada pembaca komik boleh lah datang ke sana untuk berjumpa secara berdepan dan beramah mesra bersama pelukis - pelukis komik terbaik PTS.

Mungkin , mereka akan melukis secara live ? Rezeki kepada mereka yang dapat merebut peluang ini.

Jadi , hujung minggu ini ; 21 & 22 November 2015 apa kata ke Kedai Buku Hasani !

Untuk penggemar / pembaca komik PTS , meh berkenalan dengan salah sorang pelukis terkenal ini.


Nama : Benny Wong Tong Hou
Nama Popular : Ben Wong
Senarai Anugerah Antarabangsa :
1. Silver Award bagi International Manga Award (anjuran Japan Foundation) 2007
2. Silver Award bagi International Manga Award (anjuran Japan Foundation) 2015
Antara Buku Yang Telah Dihasilkan :
1. Atan (Terbitan PTS)
2. SS10 (Terbitan PTS)
3. Reda (Terbitan PTS)
4. Diari Cinta (Terbitan PTS)
5. Fata Chaos
6. Le.Gardenie
7. The Players
8. Red Cube
9. Orang Minyak
10. Celestial Destroyer
11. [email protected]


Nak kenal lagi ? Klik di sini dan baca apa yang menarik lagi tentan pelukis ni - http://lynk.my/Dgq

Nantikan info - info diri penulis / pelukis Afiq & Nazry Salam serta Froggypapa yang akan mengikuti edisi roadtour pada minggu hadapan di mana akan berada di selatan tanah air pula. Terus mengikuti perkembangan Siri Jelajah Penulis Terbaik PTS 2015/2016 di http://pts.com.my/roadtour.

See ya !

3 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

Review Produk : Inteemor Ephyra - Rahsia Kecantikan Luaran dan Dalaman Wanita

1:19 PM Yanty Lee 7 Comments

Salam u olls , 

Senang kata , semua gadis , perempuan , wanita dan seangkatannya mahukan yang terbaik untuk diri mereka. Baik bagi kecantikan luaran malah dalaman , ibarat cantik luar dan dalam gitu. Dan apa yang Ty nak kongsikan dengan u olls semua kali ini adalah mengenai satu produk keluaran Ephyra iaitu Inteemor .


Inteemor - Rahsia Kecantikan Luaran dan Dalaman Wanita , merupakan jus premium wanita yang telah dirumuskan khas untuk kesihatan dan keintiman wanita. Ianya diperkaya dengan pelbagai herba dan kandungan semulajadi yang terbukti berkualiti dari zaman berzaman untuk melengkapkan wanita dari segi kecantikkan , kesuburan dan kesihatan wanita persis ganti sunti.

Menariknya tentang produk jus premiun wanita Inteemor ini , ia diadunkan dan diperkayakan dengan 1001 khasiat rahsia herba semulajadi , yang sangat cepat menyerap ke dalam tubuh kerana kandungannya adalah dari sumber padat yang diambil dari patinya sahaja


Hasilnya , dalam masa 3 hari sudah boleh dirasai kesannya dan jika diamalkan secara berterusan pasti mampu mengembalikan kecantikan , kesuburan dan kesihatan seperti wanita muda. In sha Allah.

Antara herba dan kandungan semulajadi yang menghasilkan Inteemor terbaik ;
Tu dia , hampir 16 jenis kesemuanya.

Inteemor dapat membantu setiap wanita dengan ;

Jus premium Inteemor ini sesuai untuk wanita berkahwin , anak dara , wanita yang sedang berpantang dan juga ibu yang menyusu. Kesan pada ibu yang menyusu adalah dapat menghasilkan kuantiti susu yang banyak. Ianya hanya tidak sesuai untuk diminum ketika sedang haid dan ibu sedang mengandung.

Alhamdulillah , selepas beberapa hari mencuba sendiri kesannya terasa. Selepas mengambil setiap sudu selepas makan / sebelum masuk tidur , keesokkannya rasa lebih segar - kurang rasa penat walaupun seharian sibuk dengan urusan peribadi dan kerja hingga lewat malam. 

Kalau u olls pun nak cuba Inteemor dan tahu lebih lanjut mengenai produk jus premium ini bolehlah ke 

7 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen