Kena Saman - Bukan Salah Aku

6:33 PM Yanty Lee 5 Comments



Salam , 

Tengah sibuk kerja kat opis dapat call dari Mummy . Salam tak bagi , Hello pun tidak. Tertiba terus kata "Ty kena saman" . 

Sumpah terkejut sebab dengan Mr.Reddy memang jaga tatasusila atas jalan. Kecuali 30 Jan yang lepas , itu pun bukan salah Ty. Alhamdulillah , tak kena saman. Syukur dah kat situ. 

Bila ditanya habis - habisan , masa - tarikh - tempat yang kena saman tu , terang menerang di siang hari bukan Ty yang drive sebab waktu tu masa Ty dah "tenat" dan di bawa balik juga dengan kuasa supermom - Mummy.

Terus dengar Daddy gelak kat sebelah.

"Argh! Mummy  yang bawa laju , mummy yang bayar " - Ty.
Gelak semua orang  on the phone . 

Mummy lepas gian speeding lelaju sekian lama tak bawa kereta jauh - jauh. Sepanjang perjalanan tu niat nak tido tapi tengok meter kalah Ty tekan pedal minyak, makanya tak jadilah nak tido . Dalam tengah sakit pun tahan mata sampai masuk Jambatan Pulau Pinang Ke-2 yang bapak panjang tu , baru lah Ty lelap jap sebelum nak sampai rumah dalam 20 minit. Kiranya lantak la nak jadi hapa pun sebab dah jejak Pulau Pinang.

Bila Daddy  call lagi , dia tanya balik - "kapal terbang mana pecut laju sangat?"
Kahkahkahkahkah. Kena camdek la Mummy.

Jadi siapa yang sangka Ty kaki pecut ka bawa kereta cam pelesit tu salah sangat. Atau mungkin juga ada ikut jejak Mummy in future . 

End of the story , aku dan Mr.Reddy tak pernah kena saman lagi .

5 comments:

  1. tutup mate je..nk renew lesen t baru settle kn..hehe..

    ReplyDelete
  2. Hehe... Kena pasang GPS baru blh speed lelaju... Hehe

    ReplyDelete
  3. mummy ty saja nak suprise tu..hahahahaha..

    ReplyDelete
  4. ngeh3.. alibi cukup dah Ty tak bersalah ehehehe..

    ReplyDelete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen