3D Art Museum , Langkawi

8:26 PM Yanty Lee 18 Comments

Salam u olls ,

Baru - baru ni , Ty ada bercuti di Langkawi dan menginap di Langkawi Lagoon Resort - Private Residence [klik]. Dalam entri ni , tak dinafikan tempat menginapnya sangat best dan selesa. Tapi takkanlah pula Ty nak terperuk saja dalam bilik kan. Jadi Ty sempatlah luangkan masa dengan anak - anak Ty. Eh , bukan tapi anak - anak buah Ty. Dari Penang & Putrajaya bertemu di Langkawi. Bajet cam jumpa jodoh pula.

Pagi lepas breakfast , terus ke Langkawi SkyCab. Masa pergi tu , ada promosi jadi dengan hanya RM47/- untuk pakej Skycab + SkyDome & 3D Art Museum. Sayangnya , hujan pula jadi kami luangkan masa hampir 1 jam - 2 jam di 3D Art Museum sementara hujan reda.

Ya Ampun , kami yang dah tua bangka paling excited mengalahkan anak - anak kecik. Macam - macam posing maut dengan lukisan - lukisan 3D yang sangat superb cool. Sampai bateri hp kong , just imagine! Meh layan beberapa kepingan gambar sepanjang kami "menggila" di sana.


Best gila ! Itu je dapat Ty katakan sebabnya memang lupa diri sat. Kalau nak cari jodoh time ni , kena make sure si dia pun masuk air. Sebabnya , keloloh nak mampus masing - masing baru best. Kontrol ayu tu bab - bab lain. Kah!

Banyak lagi gambar 3D yang Ty kongsikan kalau nak tengok lagi jom ke sini [klik]. Kalau u olls yang ada rancang nak ke Langkawi nanti , 3D Art Museum is a must to go ! Selain ke tempat - tempat bersejarah.

Apapun , 3H 2M di Langkawi memang tak cukup untuk first timer ke sana untuk jelajah dan jejak satu Langkawi. Tapi have fun your holiday!

18 comments:

  1. Bestnyaa. Rugi tak masuk ritu ni. Kalau tahu best macam ni, dah lama masuk.

    ReplyDelete
  2. suka melancong ke langkawi, best!
    next time nak pi sini lak sbb xpernah pi lagi..

    ReplyDelete
  3. kaki ig harus pegi sini ni..blh amik gbr banyak2 hehehe

    ReplyDelete
  4. Bestnya... Menarik!! Anak² Kak Nina mesti suka ni....

    ReplyDelete
  5. Bestnya... Menarik!! Anak² Kak Nina mesti suka ni....

    ReplyDelete
  6. sila bawa akak ngan abg ye huhuuu

    ReplyDelete
  7. best nya tyyyyy! mcm real lahhhh! nt nk g lah.hehe

    ReplyDelete
  8. Wow menaruk sangat..nnt kalau g sana blh la terjah kat tempat ni..seronok nampak ty posing..comel..

    ReplyDelete
  9. last cuti langkawi 2013 museum nie xsiap lg..next trip must go hihihi

    ReplyDelete
  10. Macam best je ni ty, bila la akak nak sampai sini yek huhu

    ReplyDelete
  11. oooooooooooooooooooooooooo kat langkawi ad 3D art museum gak eh
    ok ok menarik ni

    ReplyDelete
  12. Bestnya!! Tak pernah tahu pun ada tempat ni. Bagitahu mak, mesti mak suka. :) insyaAllah masuk dalam itinerary.

    ReplyDelete
  13. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  14. bestnya Ty..akak pon nak ke Langkawi bln depan..kena p cni ler

    ReplyDelete
  15. sukalah gambar yang surfing board tu ehehe..

    ReplyDelete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen