Menu ala Johor di Teh Tarik Place , Emerald Avenue Selayang

2:30 AM Yanty Lee 5 Comments


Salam u olls ,

Okay , straight to the point untuk makluman u olls. Selalunya kalau u olls lepak dekat mana - mana Teh Tarik Place mesti tak dapat menu - menu yang ada di 2 branch ni. Apa yang "rare" nya di restoran yang berada dekat Emerald Avenue ,  Selayang dan Menara UOA , Bangsar ialah menyediakan makanan berasaskan menu ala negeri Johor.

Konsep Teh Tarik Place di sini masih sama seperti branch - branch lain  , tiada apa - apa yang diubahkan cuma hanya penambahan menu sahaja. 

Yang menarik dan lain nya juga boleh mengeliurkan u olls ; 

Roti Sardin - RM4.50
Sorang makan memang gerenti kenyang , maka berkongsilah dengan tersayang.

Kacang Pool Set - RM9.90
Nampak mungkin simple tapi portion disebalik telur tu memamg boleh buat uolls tersandar , ok!

Keropok Lekor Rainbow - RM6
Sedapnya dan uniknya sebab berpelangikan dengan 6 jenis sos ;
- sos cili
- sos barbeque
- mayonis
- thousand island
- chessy sos
- sos blackpepper


Nasi Lemak Ayam Sambal Strawberi - RM12.50
Yang menariknya , beras yang digunakan adalah beras basmati dan uniknya bersambalkan sambal strawberi. Rasanya pedas ala masam tapi ada sikit manis. 

Kuey Teow Cantonese - RM9.50
Sedap sangat tak reti nak bagitaw rasa dia cam ne , rasa la sendiri. Janji gaul semua baru rasa "the kick of the taste" gitu. 

Assam Laksa - RM7.50
Ok , ni memang my favourite all the time . Hantu Laksa = Me. Pekat kuahnya tak ceroi jadi bukan kuah semata air tapi berisi isian ikan. Dapat otak udang lagi terangkat.

Jadi kalau korang nak rasa kelainan yang ada di Teh Tarik Place boleh la pergi dan cuba sendiri di antara kedua - dua cawangan ni.

Untuk makluman , di antara ke dua - dua cawangan  Teh Tarik Place ini juga boleh diadakan majlis / private event dengan kadar sewa ; 
- Sewa tempat untuk majlis = RM1,000/2 jam tanpa makanan
- Sewa tempat untuk majlis = RM1.5k/2 jam dengan makanan untuk 20 orang
- Tambahan setiap seorang seterusnya = RM25/seorang

Maklumat tentang Teh Tarik Place Selayang ;
Alamat : Unit A8 & A9 , Emerald Avenue , Lebuhraya Selayang - Kepong Selayang , Selangor.
Waktu Operasi : Isnin - Khamis ; 9 pagi - 11 malam | Jumaat - Ahad ; 9 pagi - 12 tengah malam
No.Telefon : 03-61275560

5 comments:

  1. teh tarik place kat situ je ke or semua teh tarik place ? tingin nak kacang pool..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hanya Teh Tarik Place di Bangsar UOA and Selayang branch ni.

      Delete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen