Main Lepas

12:58 AM Yanty Lee 4 Comments

Shhh

Nak carut tapi tak boleh. (Ampa hat mana nak tolong carut maki hamun baca ar dengan nada hat Ty selalu sebut tu)

Ohoiiii,  ampa pernah rasa penat dak? Mesti pernah kan. Tambah pula part yang mana ampa terpaksa jadi pelakon terbaik setiap anugerah dalam dunia ni pun kalah. Where is kena tabah tuk berdepan atau senang straight to the point jaga hati orang lain.

Setiap hubungan dengan manusia yang terjalin tu la nak kena jaga. Gigih usaha sampai tahap tak pernah menipu ka melukakan hati dan perasaan. Di mana pulun abis pulihkan which mean jernih kan keadaan. Takmo bagi nampak keruh. 

Walhal, hakikatnya hati sendiri tak terjaga. Makan hati sorang - sorang. Dan paihtu kot atas sebenarnya ang tu bukan lah noob mana. Taw saja yang selama ni ang pun kena kencing kena tiau khaw-khaw. 

Part tu memang kelakar, bukan rare noh. Tapi ang terpaksa buat-buat noob tak tau pa sedangkan semuanya hanya satu dusta belaka. Bila mai satu point, konon ang nak smash mesti hang bagi hint ja. Takat nak tengok akai. Ternyata ianya memang menyakitkan bila semuanya drama belaka.

Kesimpulannya, layankan aje la dengan hati yang tertipu.

Tak cukup kot ataih. Ang salah kata sikit pun leh buat salah faham and keadaan cam nak perang. Tu kalau ang. Tapi dia sebaliknya yang berlaku, dalam dok makan dalam pun layan sebab tak abis-abis nak jaga hati tadi tu. Kena jaga gak setiap kata perkataan. Jenuh.

Hoi. Sumpah penat kot naip ni. Ampa make sure baca faham and komen.

Layan - Hidup dan Mati sambil nangis tepi bucu katil sat la.

4 comments:

  1. Baca dua tiga kali sebab tak faham dialek tu sgt...hahah..

    ReplyDelete
  2. Hehe, comel je dialek tu. Tapi faham. Selalunya kita je kena jaga hati orang, tapi tengok macam orang lain tak ada usaha pun nak jaga perasaan kita. Phew

    ReplyDelete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen