Genap Setahun Bersama

Sunday, December 6, 2015


Mr.Reddy

Alhamdulillah, genap sudah setahun bersama dengan Mr.Reddy 3 Dec yang lepas. Hadiah hari jadi yang Ty dapat awal dari tarikh ulang tahun. Pemberian yang tak diduga. Walaupun hanya dengan mengeluarkan duit muka oleh Daddy. Mungkin bukanlah hadiah yang ala-ala surprise sebab memang dah tahu. Niat Daddy dan Mummy memang buat Ty berdikari untuk uruskan selebihnya sampai ke hari nI cuma Ty tetap anak Daddy masih berharap bergantung untuk beberapa urusan.

Manja terlebih.

Syukur, walaupun selepas hampir masuk bulan ke 2 awal tahun ritu di timpa malang tak berbau. Apapun tiada kemalangan jiwa. Dan selama 4 bulan terpisah, ada rakan blogger yang membantu sampaikan pinjamkan kereta sedangkan tuannya nek motor atau ERL ulang alik ke KL. Terima kasih Kak +Sue Izza. Jasa mu dikenang.

Mr.Reddy tak jalan merata dan berfoya sangat tapi merantau hampir semua pelusuk negeri di Malaysia. Dari urusan kerja luar pejabat ke urusan peribadi dan juga menjadi teman sampai ke destinasi mencari rezeki berblog.

Dikalangan geng opis, Mr.Reddy ada nama timangan - 'pavlova'. Dari mana datangnya itu ada pada Mr.Reddy dan mungkin sekali tengok memang itu yang terlintas di sejenak fikiran semua orang.

Harapnya Mr.Reddy sihat selalu dan setia ke mana saja. Walaupun awal pagi dan lewat malam ja bergerak gara - gara tuannya kerja umpama tak jumpa jalan pulang atau sempat bersosial.

Mula sayang Mr.Reddy tapi masih juga sayang Abang Waja.

3 comments

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

© Yanty Lee. Design by FCD.