Berbuka Puasa Ala Kampung Dan Menginap Di The Settlement Hotel

8:31 PM Yanty Lee 1 Comments


Salam uolls ,

Hujung minggu baru -baru ni , Ty ke Melaka. Boleh dikirakan sebagai "weekend gateway" dengan member - member. Dan kali ni , Ty menginap di The Settlement Hotel yang terletak di Ujong Pasir. Walaupun hotel ini di kawasan bandar , Ty selesa sangat menginap di sini. Nak tahu kenapa? Teruskan membaca.

The Settlement Hotel
Sebuah hotel yang mana telah diiktirafkan Best Service 4 Star Hotel ( City ) Malaysia Tourism Award 2018.

Konsep yang diketengahkan di sini berasakan dari Palembang yang mana Ty sendiri sudahpun merasai kelainan dan keunikkan suasana apabila menginap di sini. Jadi Ty pasti uolls yang akan ke sini nanti akan merasainya juga.

The Settlement Hotel menyediakan ;
45 buah bilik tetamu ; The Residence 
- 4  buah bilik Privasi Villa
- Traditional Spa Village
- Rooftop Garden
- 24-hour front office ambassadors
- Tempat letak kereta yang luas untuk tetamu

Deluxe Room
Ty menginap di bilik ini untuk 2H1M , sangat selesa.

Masuk bilik , dapat teddy bear dengan welcome note atas katil.

Dilengkapi 2 katil single

Bathrom - Can see through too babeh

Ada Bath Tub

Selesa teramat bilik mandi

Towel

TV

Bilik / Almari Baju & Seterika

Dressing Table

Kettle / Peti Ais

This is my bed

Ty berkesempatan juga untuk melihat sendiri keadaan Privasi Villa ala Melayu yang ada di The Settlement Hotel sebelum berbuka puasa.

Privasi Villa

Teruja betul Ty bila berdiri sahaja di hadapan bilik Villa ini , keunikkan dia sebelum jejakkan kaki sudahpun membuat Ty terpaku apatahlagi bila melihat keadaan di dalam bilik juga bilik mandinya yang mengimbaukan kenangan nostalgia zaman nenek moyang dahulu.






Amacam uolls, klasik sangat kan? Bagi uolls yang nak buat next honeymoon trip, Ty sangat recommended Villa ni untuk uolls.

Di The Settlement ini ada swimming pool , jadi boleh lepak santai. Tetamu juga boleh rehatkan badan di spa yang berada di hadapan swimming pool.



Rooftop Garden
Ini satu port yang mana selalunya ada function/event. Lagi cantik bergambar bila waktu malam.




Berbuka Puasa Ala Kampung Di The Settlement Hotel
Memandangkan Ty ke Melaka pada bulan Ramadhan , maka berbuka puasa di hotel sahaja gayanya. Tengok semua menu, goyang uolls.














Ha tu dia, macam-macam menu yang disajikan untuk buffet berbuka puasa. Memang sengkak perut, mana tak nya bila semua menu nak dirasakan.

Buat uolls yang nak pergi bercuti di Melaka, Ty teramat syorkan uolls untuk menginap di sini. Pastinya uolls puas hati. Untuk tempahan dan ketahui mengenai harga promosi bilik dan sebagainya , uolls boleh dapatkan maklumat di laman web : thesettlementhotel.com dan juga di Facebookhttps://www.facebook.com/TheSettlementHotel/ serta Instagram : https://www.instagram.com/the_settlement_hotel/

So uolls, make sure you put this hotel in your list. 

1 comment:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen