Segmen Ben Ashaari : Impian Ku , Seorang Blogger !

8:30 AM Yanty Lee 43 Comments



Salam u olls , 


Pergh! Lama betoi dah abang sado Ben Ashaari ni sepi tanpa segmen - segmen ni. Meh pakat ramai - ramai buat ramai join segmen sambil tanmbah rakan alam maya di kalangan blogger. Niat kena betoi nah , kawan.


Latar Belakang
Perempuan , tinggi , bujang , anak jati Pulau Pinang , bekerja di Putrajaya yang pastinya bangga jadi salah seorang ahli #kelabbloggerbenashaari.

Kelebihan blog Ty - www.yanty.my
Cerita yang baik - baik , in sha Allah. Dari suka -suka sekadar tentang kehidupan diri sendiri , kini juga menjadi satu platform berinfomasi yang pelbagai. Seperti travel , review , event , lifestyle dsb. 

Kenapa pembaca perlu singgah blog
Untuk lebih mengenali siapa Ty dari penulisan Ty di samping menjalinkan hubungan persahabatan. Di alam maya tidak ada istilah "tak boleh percaya". Tapi terpulang. Ty dan rakan #kelabbloggerbenashaari dah hampir 3 tahun kenal satu sama lain , yang pastinya kami Bukan Sekadar Blogger tapi seumpama sebuah keluarga.

Impian seorang blogger
Supaya Ty dapat sokongan dari semua rakan blogger di serata pelusuk untuk terus bersemangat menulis. Dulu tak tahu sangat dengan ada blog boleh jana pendapatan , alhamdulillah sekarang pelan - pelan ada sikit rezeki. Harap sama - sama kita terus cekal dengan segala susah senang bersama bukan mencantas rezeki masing - masing. Nak terus maju dalam blogging , kalau boleh berjaya boleh berhenti kerja. Ke arah fulltime , perhaps.


Segmen ringkas yang Ty teringkaskan untuk tatapan semua. Salam kenal dan selamat berblogging juga maju jaya!

43 comments:

  1. All the best ty, suka singgah blog remaja muda mudi macam blog ty... boleh fefeeling muda kejap kan hehehe :D

    ReplyDelete
  2. Good Luck ya... Semoga impian tercapai.

    ReplyDelete
  3. Salam Ty..........Kak Lya singgah daei segmen yg sama .......All The Best ya

    ReplyDelete
  4. semoga sukses sebagai blogger.. Salam kenal dari alin :)

    http://alindanblog.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

    ReplyDelete
  5. semoga semangat berblogging x pernah luntur..:-)

    ReplyDelete
  6. salam kenal dan mintak tunjuk ajar

    ReplyDelete
  7. Salam perkenalan! =)

    http://coretancikfafa.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

    ReplyDelete
  8. Semoga tercapai impian dalam dunia blogging.
    Ros singgah sini dari segmen yg sama :)
    http://inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

    ReplyDelete
  9. salam perkenalan dr segmen yg sama, ty ! smg impian jd kenyataan. :)

    follow sini. Kalau sudi follow back hehehe :p

    http://najlamohayidin.blogspot.com/

    ReplyDelete
  10. singgah balas kunjungan ! salam perkenalan (^_^)

    ReplyDelete
  11. Salam kenal Yan Ty dan may all ur dreams come true :)
    Thanks singgah blog saya...

    ReplyDelete
  12. salam perkenalan,ty :)

    http://hati-qaseh.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

    ReplyDelete
  13. bukan datang balas kunjungan je ni, tapi datang selongkar seluruh blog..hehe terbaik

    ReplyDelete
  14. salam kenal, semoga apa yang diimpikan menjadi realiti..

    www.mamaniza.com

    ReplyDelete
  15. Salam kenal yer. Zumal rasa dah lama follow kat sini. Hehe ^_^

    ReplyDelete
  16. Salam perkenalan dari Yatie.

    Selamat bersegmen dan semoga impian anda tercapai.

    Aamiin.

    www.dyatie.com

    ReplyDelete
  17. Assalammualaikum... datang daripada segmen yang sama, suka dapat berkenalan dengan anda : Segmen Ben Ashaari : Impianku Seorang Blogger

    mselim3

    ReplyDelete
  18. hi ty... ha ha ha...saja bikin havoc...

    salam perkenalan dari http://www.bubblynotes.com... datang dari segmen yang sama... http://www.bubblynotes.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html... follow sini juga...

    ReplyDelete
  19. Assalam,
    salam perkenalan..
    saya blogger baru..
    jemput singgah yer :
    http://aryshafayyadh.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

    ReplyDelete
  20. salam dear
    semoga impian ty utk jd fulltime blogger tercapai
    :)

    ReplyDelete
  21. Datang dari segmen tokey yang sama..Selamat berkenalan

    http://acikwatie.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-aku-seorang-blogger.html

    ReplyDelete
  22. Salam ukhwah fillah
    Ade singgah...

    http://bimbinganbelajar29.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

    ReplyDelete
  23. Semoga impian menjadi kenyataan... ^^ Dayang Deno datang dari segmen Ben. Walau tak join, tetap datang singgah ...Weeee jom ke blog www.dayangdeno.com ..? :)

    www.dayangdeno.com

    ReplyDelete
  24. salam ziarah dari segmen yg sama..semoga impian akan jd kenyataan

    www.mommylizz.com

    ReplyDelete
  25. Salam perkenalan dr segmen ben ashaari..
    Gud luck ye!
    sy dh follow sini, jemput ke blog saya..
    tellingstory11.blogspot.com

    ReplyDelete
  26. ayu datang dari segmen yang sama.. ada masa singgah la ke blog ayu ye... boleh nanti follow sekali blog ayu...tq..

    semoga impian awak tercapai...

    http://www.ayuinsyirah.my/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

    ReplyDelete
  27. singgah sini

    http://eurukaseven.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

    ReplyDelete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen