Cabaran 30 Hari : Hari 9 - 5 Lelaki Yang Menarik Perhatian

1:30 PM Yanty Lee 10 Comments


Salam u olls ,


Oh , Lelaki ! Lelaki yang macam mana boleh buat Ty tertoleh 2 , 3 kali dan menarik perhatian Ty ye , sumpah blank nak up entri yang penuh cabaran setiap hari dengan "Cabaran 30 Hari" ni. 


Sapa erk lelaki si bertuah tu , 

Hari 9 :
5 Lelaki Yang Menarik Perhatian


1. Tinggi 
Sebab Ty dah tinggi la juga orangnya , pastu suka pula pakai heels jadi lelaki tu mesti lah tinggi sikit dari Ty. Dah tak nak pandang lelaki ketot ni , penipu dan muslihat yang sangat dahsyat. Pengalaman dan peramal yang juga berkata macam tu. 



2. Kulit Sawo Matang
Tak minat sangat yang putih melepak , gebu. Tak so jantan kekdahnya. Eh! Janji ala - ala chiness look gitu. Ty pun bukan la hitam beleggam pun , tapi boleh jadi cam generasi "taik cicak" la jugak. 



3. Berpendidikan
Bukan poyo , bukan berlagak. Tapi Ty lebih suka dengan lelaki yang ada English Education , pandai bertutur dalam pelbagai bahasa , bukan bahasa loghat kenegerian ek. Kemahiran ni perlu ada di zaman yang penuh onak duri dan cabaran. Tak perlu belajar sampai over the sea janji ada ilmu pun sudah dari sembang pompang tak mau kalah.



4. Tegas
Serius dan tegas bila perlu dan atas urusan yang betul - betul memerlukan perhatian dan fokus pada dan ketika itu. Amende la Ty merepek ni. Tak suka yang sambil lewa , sikit pun tak amik port. Bila dia tegas , dia definately akan jadi seorang yang berdisplin jadi boleh la mendisplinkan orang lain juga.



5. Lawak
Ada masa lelaki yang pandai juga bergurau dan tackle waktu - waktu yang tegang atau moody memang boleh buat kita tersenyum , kekononnya melting . Lawak kena dengan tempat dan masa la , bukan lawak atau gurau kasar pula. Tu nak kena smackdown gamaknya.



Ciri - ciri di atas , macam daddy Ty! 
Mana nak cari klon my daddy ni u olls , kalau jumpa roger ye. HaHa

HENSEM KAN , MY DADDY?

10 comments:

  1. Lawak la best, leh ceriakan suasana kan..

    ReplyDelete
  2. Tinggi tu satu bonus utk scha. hahahaha

    ReplyDelete
  3. Memang sesuai dgn ty semua ciri diatas! hehe

    ReplyDelete
  4. Singgah sini.. kebetulan pulak husband saya ada semua kriteria di atas..hihi

    ReplyDelete
  5. mestilah kena ada sense of humour kann??? he he he...

    ReplyDelete
  6. Hehe. Macam ada calon je ni kak :D
    Bila la nak merasa nasik minyak blogger :)

    ReplyDelete
  7. semoga jumpa yg dicari. hehe
    hemsem daddy ty.

    ReplyDelete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen