Saman Parkir

5:07 PM Yanty Lee 6 Comments

Salam u olls ,


Argh , dem! Kena saman la pula! 

Lepas balik raya ritu Ty kena saman pula. Saman parkir je sebenarnya dan dekat opis sendiri pula tu. Sadis tak?


Kisahnya , pagi tu bawa mummy pergi Hospital Putrajaya untuk follow - up , Ty sekadar drop kan sahaja sebab nak masuk opis dan maklumkan pada pihak pengurusan kat bos. 


Sayangnya , parkir memang susah gila dekat Kompleks C ni. Pusing melilau juga la, kadang - kadang sampai terkeluar dan pusing bulatan juga la jawabnya. 


Sebabkan parkir takda langsung , ramai je letak kereta atas rumput. Dah nak cepat , Ty pun letak sama. Malangnya , turun ja balik dah ada surat cinta warna merah jambu yang dikepitkan dengan wiper.


Ciskek bin Jebon!


Memandangkan banyak urusan , Ty ke pejabat Perbadanan keesokkan untuk buat rayuan. Pihak sana pula maklumkan pas 2 minggu , akan terima makluman. 


RM50/- . Bayaran dikenakan selepas rayuan dipohon. 


Peringatan buat semua ye , jangan sebarangan letak kereta / kenderaan dekat sekitar Putrajaya ni. Nanti jadi cam Ty ni , menyesal pun tak guna.

6 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen