Cabaran 30 Hari : Hari 5 - 3 Perkara Yang Ingin Dikatakan Kepada Bekas Kekasih

10:35 AM Yanty Lee 28 Comments


Salam U olls , 

&

Salam Jumaat jugak semua!




Cabaran 30 Hari yang ke - 5 hari nya adalah antara hari dan cabaran yang geng - geng blogger dari #kelabbloggerbenashaari nantikan. Semua nya sanggup berjaga semalam , sebab nak mengarang luahan pada Ex masing - masing. 

Ty? Hmmmm.

Hari 5 : 
3 Perkara Yang Ingin Dikatakan Kepada Bekas Kekasih

Pertama , terima kasih . 
Pernah wujud dalam hidup ni , waktu susah dan senang.


Kedua , tolong jangan ganggu lagi. Teruskan kehidupan dengan keluarga dan anak - anak. Ok , dulu tak sempat dan sebenarnya tak ingin pun nak wish tapi ok lah mengalah je sebab tahu suka stalk baca blog ni kan. Hang dan Mung , Selamat Pengantin Lama & Baru , Tahniah.


Ketiga , jangan jadi lelaki dayus berbinkan biawak hidup. Kalau rasa ada tak da duit tu , tak payah berlagak macam berduit. Kaum kerabat mati , kereta ansuran , nak bergaya hidup cam poket lebat bek tak payah la. Jangan kikis duit dan guna nama perempuan untuk kepentingan diri sendiri.


Itu je la , pesanan khidmat ringkas Ty.  


In sha Allah , Allah SWT sahaja yang membalas apa yang Ty lalui , tak kena kat diri sendiri , mungkin ada la nanti tu. Beringatlah. Tersungkurnya dulu tak semestinya tak boleh mulakan kehidupan baru , semua orang masih berpeluang menuju pintu taubat. 

Sekian.




28 comments:

  1. uish yang no 3 tu, pesanan betul pesanan kat ex. hehehe ape2 pon semoga kak ty dapat org yg lebih menghargai dan mnyayangi kak ty

    ReplyDelete
  2. Berlagak kaya ni memang boleh nyusahkan kita kan ty. Lets move on dan teruskan mencari cinta sejati. Moga ty beroleh bahagia satu hari nanti ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul myusahkan sungguh. tk kak. in sha allah

      Delete
  3. Replies
    1. lantakla makan dalam sedalam mana pun , facts.

      Delete
  4. pesanan untuk biawak2 hidup kan ni hahhahahaha i know iknow

    ReplyDelete
  5. Yeahhh suka dengan kata kata kak ty.. terbaiklah.. dengar ye biawak2 kat luar sana.. please behave.. ekekek

    ReplyDelete
  6. pergggghhhhh...
    pesanan nombot 3 tu smpai xtau nk kata apa

    ReplyDelete
  7. Marah Sgt nie Ty...hehe hye Ty =)

    ReplyDelete
  8. Hurmm , pisau cukur cap boya ka depa tu Ty?

    ReplyDelete
  9. uish, ni memang menikam ke kalbu
    semoga dia baca la ye

    ReplyDelete
  10. Kemain yg no 3 tu... ex tu unggas ke? Hahaha

    ReplyDelete
  11. Marah...takut akak baca yang Ketiga.

    ReplyDelete
  12. Haha kkaty..kakty.. jujur betui:D

    ReplyDelete
  13. wow..nampaknya apa yg ty lalui lg hebat dr yaya.. pinjam semangat sikit :')

    ReplyDelete
  14. Biawak hidup?? Alahai.. Marah tu.. :)

    ReplyDelete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen