Laksa Sarawak di Restoran Dapur Sarawak

9:17 AM Yanty Lee 6 Comments

Salam u olls , 

Ke Sarawak kita jom! 

Takde la, sebenarnya lepas "training" futsal Ty ke Restoran Dapur Sarawak dengan opismate yang berasal dari Sarawak. Kalah orang mengandung member ni , dia punya teringin nak makan memang kalah selera jin.

Seperti biasa pernah ke Ty main apa - apa sukan berbaju sukan? Badminton pun Ty mampu main dengan berbaju kurung. Power la konon. Mestilah kan? Opss!

Lapar itu tidak tapi layan kerenah manja sorang ni.

Laksa Sarawak

Kecoq aiyak liuq gak la bila member ni dok sebut - sebut , teringat sesi makan bujang dengan geng blogger di rumah. Waktu tu Kak Sue Izza bertukang untuk adik - adik blogger tersayang katakan. Baca sini [klik] .

Untuk makluman , restoran ni adalah pemilik kepada seorang pelakon - Mahmud Ali Basha

Rata - rata yang datang makan kat situ orang Sarawak , tercenggang juga dibuatnya. Tapi suasana di restoran santai bersahaja dan servis pun cepat. Harga berpatutan dan makanan pun sedap. 

Pasti akan terjah dengan melantak masakan Sarawak yang lain pula.

Lokasi : Restoran Dapur Sarawak , Jalan Sarikei (opposite KPJ)
GPS   :  3.177196,101.699256

Thank you , Zarina !

6 comments:

  1. Pernah makan masa jamuan raya bebaru ni..sedap kuahnya , memang boleh makan banyak compare to laksa biasa pcl x minat.

    ReplyDelete
  2. Teringat mee kolok sarawak....sedapnyaaaaa

    ReplyDelete
  3. ingat kt sini restoran tu, makan kt sana memang terbaik...tp tak pernah jumpa lagi rasa yg sesedap tu kt sini, dulu laksa shark pun ada jual, rasa kureng.....

    ReplyDelete
  4. Boleh try ni.. dah lame tak rase laksa sarawak yg authentic

    ReplyDelete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen