Cabaran 30 Hari : Hari 10 - Apa Di Dalam Handbag

4:37 PM Yanty Lee 22 Comments

Salam u olls ,

Zaman dah berubah kan , handbag dulu mungkin sinonim dengan golongan wanita / perempuan tapi sekarang , tak terkejut lah kalau tengok golongan lelaki tulen sendiri pun ada "handbag". 

Tapi apa yang ada dalam   h a n d b a g   Ty?

Bak kata orang , lagi besar handbag tu lagi banyaklah khazanah dalam tu , SETUJU?

Hari 10 :
Apa Di Dalam Handbag 

Henpon - henpon Ty

1. Wallet
Berisi fulus ke tidak itu len cerita yang penting IC , Lesen dsb.

2. Handphone(s)
Ketiga - tiga henpon seperti gambar di atas mesti ada. ; Blackberry , Note1 & HTC One.

3. Monopod
Zaman sekarang tak de natang ni , tak sah. Pi mana je , orang cari sebab nak bergambar dengan natang ni.

4. Mini Notebook & Pen
Keperluan untuk apa - apa hal  , nak catit segala perihal dan masalah negara serta dunia.

5. Earphone
Wajib ada, dekat opis Ty fokus buat kerja bila dengan lagu sekuat - kuat alam semesta.

6. Name Card
"Hey , I am Yanty Lee and here is my card!" , poyo! 

7. Kunci
Kunci kereta dan rumah mesti lah dalam beg takkan nak buh dalam pasu bunga ke rak kasut plak , that is so old school.

8. Sikat
Belum ditahap 24/7 nak sikat rambut tapi menyikat rambut adalah bagus. Tak caya pi gugel !

9. Lipbalm
Kerja 8 - 5 tapi sometimes more dekat opis berhawa dingin cepat dehydrate.

10. Gincu
Tenyeh bila rasa nak ikut sesedap mood.

11. Bedak
Dah comot - comot mestilah kena touch - up , walaupun bila I comot I comel. #eh

12. Eyeliner
Sapa nak beli eyeliner boleh beli dengan blogger Qaseh Dalia

13. Power Bank & USB Cable
Nak kata retis tak la tapi kena la feel retis once in life time , so tak susah orang nak cari nanti. Henpon kena sentiasa ada bateri. Ye lah , anak sorang ni je dok jauh dari famili. Apa - apa emergency kan susah.


Itu je ye u olls. Dulu ada pengepit kuku tapi akak - akak opis selalu pinjam , so buat wakaf letak terus je kat opis. Haha.

Perempuan sangat ke? [ Tak okay , sebab I don't have tissue]

22 comments:

  1. Hahahaha ! Same. Kita pun takde tissue. :P

    ReplyDelete
  2. sok ada anak, penuh barang anak pulak.. hihi

    ReplyDelete
  3. Snap gambar fin guna fon yg keempat, hee lariii :p

    ReplyDelete
  4. hehe iena pn ade monopod jgak dlm handbag :)

    ReplyDelete
  5. amboi banyak nyer hp dalam handbag.. hihik, ramai peminat nih...

    ReplyDelete
  6. Wow banyakknyaa handfon kak ty.. ena ada seketul je.. sobs!

    ReplyDelete
  7. pembekal monopod berjaya hehehhehe

    ReplyDelete
  8. Wow, macam-macam ada dalam beg tu yer ^_^

    ReplyDelete
  9. salam kakty .. lepak sini hehe^^ banyak gile brg.. tapi cemass macam brg erra lebih berjuta jee haha

    ReplyDelete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen