Cabaran 30 Hari : Hari 10 - Apa Di Dalam Handbag

Wednesday, September 10, 2014

Salam u olls ,

Zaman dah berubah kan , handbag dulu mungkin sinonim dengan golongan wanita / perempuan tapi sekarang , tak terkejut lah kalau tengok golongan lelaki tulen sendiri pun ada "handbag". 

Tapi apa yang ada dalam   h a n d b a g   Ty?

Bak kata orang , lagi besar handbag tu lagi banyaklah khazanah dalam tu , SETUJU?

Hari 10 :
Apa Di Dalam Handbag 

Henpon - henpon Ty

1. Wallet
Berisi fulus ke tidak itu len cerita yang penting IC , Lesen dsb.

2. Handphone(s)
Ketiga - tiga henpon seperti gambar di atas mesti ada. ; Blackberry , Note1 & HTC One.

3. Monopod
Zaman sekarang tak de natang ni , tak sah. Pi mana je , orang cari sebab nak bergambar dengan natang ni.

4. Mini Notebook & Pen
Keperluan untuk apa - apa hal  , nak catit segala perihal dan masalah negara serta dunia.

5. Earphone
Wajib ada, dekat opis Ty fokus buat kerja bila dengan lagu sekuat - kuat alam semesta.

6. Name Card
"Hey , I am Yanty Lee and here is my card!" , poyo! 

7. Kunci
Kunci kereta dan rumah mesti lah dalam beg takkan nak buh dalam pasu bunga ke rak kasut plak , that is so old school.

8. Sikat
Belum ditahap 24/7 nak sikat rambut tapi menyikat rambut adalah bagus. Tak caya pi gugel !

9. Lipbalm
Kerja 8 - 5 tapi sometimes more dekat opis berhawa dingin cepat dehydrate.

10. Gincu
Tenyeh bila rasa nak ikut sesedap mood.

11. Bedak
Dah comot - comot mestilah kena touch - up , walaupun bila I comot I comel. #eh

12. Eyeliner
Sapa nak beli eyeliner boleh beli dengan blogger Qaseh Dalia

13. Power Bank & USB Cable
Nak kata retis tak la tapi kena la feel retis once in life time , so tak susah orang nak cari nanti. Henpon kena sentiasa ada bateri. Ye lah , anak sorang ni je dok jauh dari famili. Apa - apa emergency kan susah.


Itu je ye u olls. Dulu ada pengepit kuku tapi akak - akak opis selalu pinjam , so buat wakaf letak terus je kat opis. Haha.

Perempuan sangat ke? [ Tak okay , sebab I don't have tissue]

22 comments

  1. Hahahaha ! Same. Kita pun takde tissue. :P

    ReplyDelete
  2. sok ada anak, penuh barang anak pulak.. hihi

    ReplyDelete
  3. Snap gambar fin guna fon yg keempat, hee lariii :p

    ReplyDelete
  4. hehe iena pn ade monopod jgak dlm handbag :)

    ReplyDelete
  5. Penuh gajet je beg hang ni hehe :p

    ReplyDelete
  6. amboi banyak nyer hp dalam handbag.. hihik, ramai peminat nih...

    ReplyDelete
  7. Waah... henfon sampai 3 tuu!! :)

    ReplyDelete
  8. Wow banyakknyaa handfon kak ty.. ena ada seketul je.. sobs!

    ReplyDelete
  9. wah..ada name card ! class kaaauu!

    ReplyDelete
  10. pembekal monopod berjaya hehehhehe

    ReplyDelete
  11. fuyohh banyaknya barang

    ReplyDelete
  12. Wow, macam-macam ada dalam beg tu yer ^_^

    ReplyDelete
  13. salam kakty .. lepak sini hehe^^ banyak gile brg.. tapi cemass macam brg erra lebih berjuta jee haha

    ReplyDelete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

© Yanty Lee. Design by FCD.