Cabaran 30 Hari : Hari 4 - Buku Kegemaran Anda

1:14 PM Yanty Lee 25 Comments

Salam u olls , 

Pejam celik , pejam celik , dah hari ke - 4 dalam bulan September dan Ty terus menyahut cabaran yang kebanyakkan ramai blogger lain juga turut serta kami geng blogger #kelabbloggerbenashaari dalam segmen ringkas selama sebulan ini. Apa pula "Cabaran 30 Hari" untuk hari ini? 


Hari 4 :
Buku Kegemaran Anda

Semua orang mesti ada buku yang suka di baca , macam tu Ty. Bila sebut pasal kegemaran , ini melibatkan kegemaran mestilah dengan sesuatu yang kita minat.

Ini buku kegemaran Ty,

Cats by Alice Buckland

Ty minat gila KUCING.


Tak tahu la nak kata camna , yang pasti tenang je la tengok kucing dan boleh tersenyum.


Buku CATS ini pasal jenis - jenis kucing dan banyak gambar kucing - kucing yang comel. Nak baca buku ini, part paling best sebabnya buku ni besar dan panjang


Panjang nya kira - kira  1/2 sedepa. Harga buku ini pun bukan biasa - biasa dan yang pastinya diberikan oleh seseorang. 





Selain itu , Ty dah mula minat membaca buku - buku dari Lejen Press. Memang sempoi. Ty terpengaruh pun dari kengkawan blogger juga la. 


Ty mula baca Awek Chuck Taylor sampaikan Ty juga ke pentas teater lagi. Memang best.



Antara buku yang Ty ada dalam koleksi dari Lejen Press , Tajuk je BABI tapi cerita dia bukan sekadar cam babi tapi menginsafkan. Cuba la baca Sperma Cinta pasti hilang stress.

" Membaca Jambatan Ilmu "

25 comments:

  1. Terbaiklah... semua buku2 tajuk yg menarik tapi tak pernah baca... hurmmm

    ReplyDelete
  2. sperma cinta tkdop kat sini :D yay kita satu geng .. minat kucing and suka baca buku

    ReplyDelete
    Replies
    1. cer cari smp dapat tak pun beli je on9.

      Delete
  3. Wah baca buku kucing ke..
    iena minat kucing tp tak minat baca buku (^_~)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena la baca baru tahu pasal kucing

      Delete
  4. Replies
    1. bagus dapat tahu benda yang kita tak pernah tahu

      Delete
  5. wow. semua nk tema b*bi, coklat cadburry tu lg :D

    ReplyDelete
  6. Dayah pernah baca awek chuck taylor tu , best .. Ganas betul perangai .. hahaha .. Now , i know u r cat lovers .. ahaksss

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe , best kan cool gila watak dia . yes I am as mention on the first day

      Delete
  7. Tak sangka kucinh pon ade buku...'eh... Hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. la , mesti la... asyik pasal manusia je...

      Delete
  8. Kann. Baru tawu kucing pun ada buku ><

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa la, cer pergi book store mesti ada nye

      Delete
  9. nak tengok gak buku kucing yang besar tu huhuuuu

    ReplyDelete
  10. macam best ja buku2 tu...nanti nak gi cari la

    ReplyDelete
  11. baca buku kucing mesti cam nak cubit2 dia kannn

    ReplyDelete
  12. like cat too... tapi nak membaca buku kucing memang payah ler. hihik
    Salam Perkenalan dari mamamyja. Jemput singgah, komen and follow yer

    CABARAN HARI KE-4

    ReplyDelete
  13. Comel mcm ty jugak. haha. nak try baca awek chuck taylor jugaklah nanti

    ReplyDelete
  14. Tajuk yang pelik, tapi isi mesti best tu..

    ReplyDelete
  15. tajuk pelik2 ni mesti lain sikit pembawaan isi dan content dalam tu kann???

    ReplyDelete
  16. Suka baca novel tapi dah lama tak baca. Melambak kat rumah tu tinggal tunggu masa nak ambil baca je :(

    ReplyDelete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen