Cabaran 30 Minit

10:27 PM Yanty Lee 3 Comments


Mana yang ikut update entri - entri dari blog Ty ni pastinya tahu yang Ty sahut Cabaran 30 Hari. Tapi malam ni lain sikit sebab nya Ty dapat call dan whatsapp yang tak menang tangan. 

Sebabkan Ty dari hari Selasa mula tak sihat , mungkin faktor cuaca yang terlalu panas di Melaka kot. Baru ni kan pi bercuti kat sana. Atau memang takdir Ty nak jatuh sakit.

Bermula dengan kahak berdarah. Kemudian badan panas membahang , sendi jadi sejuk sampai mengigil. 

Liat jumpa doktor dan makan ubat. Sebab apa? Klinik atau Hospital kat Putrajaya ni service lambat gila. Tunggu lama, sekali jumpa Doktor tak sampai 5 minit. Walaupun Mummy dan Daddy Ty sendiri medical line tapi tak sama macam kat Penang. Maaf ye bukan nak compare , I've been here for 6 years. 

Bila dapat call nak bawa gi klinik memang tak la jawabnya. Satu hal lagi , Ty memang tak suka sangatlah nak menyusahkan orang lain dengan masalah sendiri. Tak reti sungguh. Sebabkan degil sangat ada cabaran yang Ty kena dengar kata dan akur dengan arahan abang dan kakak blogger.

Pengiraan dalam masa 30 minit Ty kena makan ubat dan menghantar gambar sebagai bukti.

Umur je dah 26 tahun tapi cam kanak - kanak ribena je kan. Owh , Ty memang tak nampak pun dewasa. Bagus juga tu. Forever young gitu.

Nah !


Muka minta penampor kan? #bilalastkenalempang bak kata Kak Sue Izza. Pas makan ubat dierorang paksa suh tidur. Jadahnya wei , tak memgantuk lagi sebab tu membebel kat blog. Terupdate la entri santai satu.

Esok nak selpie dengan doktor , cheq kena gak gi hospital. Alahai...

3 comments:

  1. semoga cepat sembuh... makan ubat tu cepat. heheh

    ReplyDelete
  2. blogwalking here hii,
    slamat pergi hospital ye..

    ReplyDelete
  3. Hehehe ni muka nk kena pelempang ni....kak lya doakan semoga cepat sembuh ya..

    ReplyDelete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen