Bertukar ke CommentLuv | IntenseDebate

11:15 AM Yanty Lee 10 Comments

Salam u olls ,

Happy Isnin-day!

Sambil Ty berblogging , berblogwalking di belog belog rakan alam maya , juga bersocial-networking , Ty rasa nak bawa pembaharuan kepada blog Ty ni memandangkan ramai blogger -blogger telah mengubah serba sedikit kelainan pada blog masing-masing apabila menjelangnya tahun 2013. Ty tak ada la sampai nak bertukar layout / background / pun header tapi Ty tukarkan cara para rakan blogger yang singgah untuk komen di ruang komen. Dan Ty telah lama pasang niat untuk ingin mendaftar dengan CommentLuv - IntenseDebate



Kenapa Ty hendak bertukar cara komen di ruang komen di blog Ty ini adalah sebab Ty merasakan akan menjadi lebih mudah untuk Ty berblogwaking (BW) apabila rakan blogger singgah dan meninggalkan komen dengan link entry terbaru mereka atau link entry yang ingin dikongsikan bersama dengan Ty. 

Antara blogger terkenal yang menggunakan CommentLuv  ini adalah BroFrameStone dan AliffShah .


Ty bergurukan dengan tutorial dari blog AliffShah - Tutorial Pasang CommentLuv Di Blogspot . Jadi bagi yang turut nak tukar cara komen di ruang komen dengan CommentLuv , korang pun boleh cuba. Ada yang berkata bahawa CommentLuv ini boleh naikkan traffik blog juga. Mudah - mudahan begitu la. 

Selain dengan memahami tutorial bertulis , Ty juga cuba memahami dengan lebih mendalam bagi cara pemasangan dengan menonton dan mendengar dengan teliti melalui video tutorial ni ; 

dan 


Faham x? Mesti boleh ikut kan , dengan tutorial ni. Ty rasa senang je , kalau semua rasa susah , payah la beb. Hehe....

Ok , selamat berkomen - komen di blog Ty dan jom reramai kita sesame tukar ruang komen ke CommentLuv.

10 comments:

  1. sy dah penah guna ni satu masa dulu.. best, tp kekadang mcm leceh nak gunanya.. sy prefer kotak komen yg asal dlm blogspot.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah kan tertiba Ty rasa tak best tu Ty Uninstall

      Delete
  2. dah pernah guna. tp mcm melecehkan pengunjung je

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. Haah sebab ada teknikal sikit ni , so xleh guna lagi.

      Delete
  4. Tak salah mencuba yang baru....tapi tak tukau lagi ke Ty...rasanya belumkan...latest entry comment cam sama je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah tukar tapi complicate. Tu uninstall kejap

      Delete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen