Asam Pedas Bangi

7:30 PM Yanty Lee 2 Comments

Salam u olls, 

Ty ke Seksyen 7,Bangi untuk langsaikan saman di JPJ. Memandangkan waktu makan tengah hari , Ty singgah restoran baru di kawasan tu, Asam Pedas Bangi. Kedai makan berasaskan Asam Pedas dan lauk pauk yang lain serta ala goreng - goreng pun ada.

Cantik deco kedai ni. Simple dan just nice. Penggunaan kaler putih dan merah sahaja mostly. Walaupun fulus dah hangus langsai 2 saman AES , perut kena isi juga. Nanti sakit bukan ada orang nak concern tapi semua pakat membebel. Ty ada banyak mak tiri dan bapa tiri. Opppsss...

This is the hard front cover of the menu.

My portion ; Nasi Goreng Asam Pedas
Hokayh sedap tapi jenuh gila nak makan dengan tenangnya sebab ada banyak tulang ikan. 

Ini pula lauk pauk Kak Niza dan Kak Zila ; depa follow sebab Kak Niza pun nak bayar saman tapi Kak Zila memang peneman setia ke mana saja. Lauk pauk ni depa kedarah dengan nasi putih.

Asam Pedas Ikan Pari

Taugeh Goreng Kicap + Ikan Bilis

Ada lagi lauk , Telur Itik Masak Lemak  dan Ikan Pekasam tapi laju sangat di bedal nya oleh akak - akak dua orang ni , tak sempat Ty nak tangkap gambar. Overall makanan sedap tapi agak mahal sedikit harga nya. 

Ty dah rekemen tempat ni kat mummy Ty , dia kata  OK ! Then kawan alam maya pun , Kak Sue Izza dan tunangnya pun dah terjah restoran ni, suka ikan pekasam sampai makan berebut dengan si tunang khabarnya. Ada ummmpphhh sangat lettew , dak?  Cer la makan kat sana , kalau nak tahu terangkat ke tak?

Yummy!

2 comments:

  1. Macam perasan je kedai dia TY.... kat deret-deret ice room tu ke Ty...

    ReplyDelete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen