Berdomain [ dot my ] Kembali

2:30 PM Yanty Lee 10 Comments

Salam Uolls,

Hampir seminggu juga la kot di kalangan blogger - blogger mengalami sedikit gangguan untuk access blog yang berdomainkan dot my. Termasuklah blog Ty ni. Memang pada mulanya Ty cuba kuatkan semangat untuk tunggu hosting selesai segala masalah tapi dua hari lepas je Ty dah tak patient dan terburu - buru tukar ke blogspot kembali.

Dan semalam hosting dari Asiahost anda memaklumkan berita gembira ini ;



Khas Untuk ROSNIYANTI MD SHERIFF dari ASIAHOST

Asiahost Advance Tech
Kepada Pelanggan yang dihargai,( ROSNIYANTI MD SHERIFF_)
Kami dari Asiahost ingin meminta maaf atas masalah dari pengguna nama domain .my yang menggunakan perkhidmatan DNS Server kami. Ingin kami maklumkan bahawa masalah ini berpunca dari DNS ISP (Internet Service Provider) anda tidak menerima respond dari SOA record server kami. Sebenarnya proses pemindahan DNS Server kami ini tidak ada kesan keatas pengguna namun begitu, kesan dari SOA Record tidak dapat respond kepada ISP anda, anda gagal membuka blog anda. Tetapi jika anda menggunakan Public DNS ianya tiada kesan. Kami juga meminta maaf atas penyelesaian yang agak lambat berikutan hari bercuti di Malaysia menyebabkan tiada tindak balas dari semua ISP. Namun begitu kami telah Berjaya menyelesaikan masalah ini dan kami jamin bahawa perkara ini tidak akan berlaku lagi.

Kami juga telah menambah Firewall pada DNS Server kami berikutan terlalu banyak DNS Attack pada domain-domain anda dan ianya akan menambah kelajuan pada pembukaan kali pertama setiap kali pencarian domain anda.

Berikutan dari masalah ini berpunca dari kesalahan kami yang tidak memberi notis terlebih dahulu kerana pengalaman kami pemindahan server DNS tidak memberi kesan terhadap domain anda. Kami dengan ini menawarkan anda untuk promosi hosting SOHO Plan dengan hanya RM 10.00 sahaja untuk tahun pertama. Kupon Promosi “soho2013”

Seterusnya kami mengalu-alukan sokongan serta segala pertanyaan dan cadangan supaya kami dapat menaik taraf perkhidmatan yang terbaik di rantau Asia.
Segala Pertanyaan atau perkhidmatan sokongan hanya akan dijawap menerusi system support Ticket kami sahaja.

Like us on Facebook

Asiahost Advance Tech
B2-2-2, Solaris Dutamas,
Jalan Dutamas 1,
50480 Kuala Lumpur


Dan oleh itu , Ty cuba beri peluang dan kepercayaan sekali lagi dengan menukarkan semula ke [ dot my ] dengan hanya menukar di :

  • Setting
  • Basic
  • Publishing
  • Blog Address
  • Switch to advance setting
  • key in  "www.<namablog>.my "
  • Save

In Sha Allah berhasil , jika tak , sila hantar apa pertanyaan korang kat hosting Asiahost mungkin mereka dapat membantu u olls.

Alhamdulillah.

10 comments:

  1. Nampaknya ramai jgk yg dh bertukar semula... Yana msih berfikir lg. Hehhh

    ReplyDelete
  2. hehehhe, yanty pun dh bertukar balik, Yana.. sila fikir betul2 dulu eh.. hehheehe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahaaa.... Rasa klu berdomain ni memudahkan org cri.
      Yana berhak buat keputusan Syida.

      Delete
  3. bgus lar.. snang sikit nk BW (^__^)v

    ReplyDelete
  4. ok la kalo macam tu.. sy rasa nak stay dulu dgn blogspot.. tgk la, sampai bila tak tahu lg.. silap2 tukar .com plak (kalo ada rezeki lebih), hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Blog Ty bukan hebat mn smp nk ber domain dot com.. UV tak gempaq...

      Delete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen