Bangi Biryani House

11:50 PM Yanty Lee 4 Comments

Salam u oll , 

Ty kedarah lagi! Kali ni dengan Mummy dan Kak Ros. Kami bertiga anak beranak ke Bangi niat nak ke kedai bengkel kereta untuk baiki certain parts yang perlu dibaikilah. Alih - alih tak sempat repair pada masa tu jadi pomen tu minta datang hari lain dan lebih awal nanti. 

Memandangkan ada di sekitar Bangi , Mummy teringin nak cuba makan di restoran Bangi Beriyani House,  dari pandangan luar kedai makan ni sangat tak membuka selera Ty. Tak menarik minat Ty langsung nak singgah ke situ selama ni. Bila Mummy ajak ni , redah dan yeah , mencuba la katakan.

Legang je bila masuk kedai makan ni , tapi lepas kehadiran kami bertiga sahaja ramai pula pelanggan yang masuk , muka rezeki la we olls ni.

Ty tak rasa nak makan nasi beriyani jadi Ty cuba Western Food yang juga ada dihidangkan. 

Cheesy Fries as our starter.

Chicken Chop serve w Coleslaw + Corn + Wedges

Dan ini pula menu makanan Mummy dan Kak Ros ; Ty hanya jamah sikit sebab nak rasa. 

Nasi Beriyani Daging

Side dish  ; Ayam Masak Merah

Mee Bandung

Menu yang simple .

Kedai makan ni dah bertakhta di hati dan minda Mummy , sebab nya Mummy memang berpuas hati dengan  makanan yang dihidangkan dan memang Ty nak habaq , sangat sedap. Harga pun berpatutan. Portion of the meals pun berbaloi dan ikutkan kami semua makan dengan slow - having own sweet time sebab banyak! 

Recently pun dah ke sana for the second time bila Ty , Mummy dan adik lik bertiga ke Putrajaya. Memang recommended restaurant lah uolls. Ty bet mesti suka punya la.

Terjah taw!

4 comments:

  1. feztime tengok chicken chop ada jangung cmtu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye ke? Nando's kan ada makan dengan ayam,heee

      Delete
  2. awak ni kan.. buat saya lapar je..hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha..alahai bro boni... Cri la bdekatan..

      Delete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen