Makan Western Murah Dan Sedap di BBQ By The Sea , Sungai Batu

4:15 PM Yanty Lee 21 Comments


Kalau selalunya nak makan makanan ala western ni mesti susah nak dapat yang harga yang murah apatalagi pakej sekali dengan rasa yang sedap tuk memuaskan tekak kita , kan? Tapi kali ni , Ty dapat makan dan merasa sendiri di gerai makan BBQ By The Sea , Sungai Batu , Bayan Lepas , Pulau Pinang . 

Gara - gara kengkawan rapat dok sembang pasal kedai makan ni , jadi balik raya kali ni Ty sempat la singgah dengan keluarga Ty sehari sebelum Ty gerak balik ke "Jin Tendang".

Walaupun gerai makan ni biasa sahaja , tapi pengalaman Chef Amir Hamzah selama hampir 37 tahun dalam bidang masakan memang tidak menghampakan kami sekeluarga. Orangnya nampak garang tapi peramah dan banyak berkongsi pengalamannya apatahlagi tips memasak. Seronok betul kami sekeluarga berborak dengan beliau seolah - olah dah kenal lama.

Antara menu western yang kami makan untuk makan malam pada malam terakhir Ty ada di Penang ;

BBQ Fish Salmon - RM18/-

Chicken Chop - RM9.50

Fish & Chips - RM9/-

Chicken Wing - RM5/-

Spaghetti Bolognese - RM8/-

Chicken Chop with Mexican Sauce - RM9.50

Menarik dan sedap sangat! Alhamdulillah , kenyang kami semua sekeluarga malam tu dapat makan makanan yang memang superb delicious.

Untuk Maklumat ;
Facebook : Bbq By the Sea [klik]
Nombor Telefon : 0124815243 (Chef Amir Hamzah)
Alamat : Persiaran Sungai Batu , 11920 Bayan Lepas , Pulau Pinang
Waktu Perniagaan : 6 petang - 12 tengah malam
Hari Perniagaan : Jumaat - Rabu (Khamis tutup) 

21 comments:

  1. Nampak menyelerakan...betul..sekarang susah nak dapat western food yang sedap tapi murah..

    ReplyDelete
  2. Memang berpatutan harganya... Boleh try nie ^-^

    ReplyDelete
  3. uish.. kalau datang penang ni bole try ni... ^_^

    ReplyDelete
  4. ehh harga not bad, boleh try ni next time balik penang

    ReplyDelete
  5. terbaik gak laa harga dya.. duhhh lama tak makan western food nih..:(

    ReplyDelete
  6. Assalam Ty,
    Ya Allah
    nampak sedapnya Ty
    akak selalu pi Sg Batu xpernah tau pun kedai ni
    sob3
    seb baek dekat
    nak kena terjah weekend ni :)

    ReplyDelete
  7. Ohh yaaa that was a good price lah .. How can they provide that cheap chicken wings !! Haha Just kidding .. Penang !! Ahh It's really nice place especially FOODDSSS . When I was in Penang last month my friends always suggest me "Oi Dhuha jom pekena Laksa mai mai" somekind like that laa with his loghat penang gitu . It's quite good experienced for me too . Haha , Now you suggest to go a really nice place !! I should meet this Chef Amir and tried his glorious food . Woahh CANT WAIT !!! , Thanks for the info Yanty . I REALLY REALLYX1000 LIKE IT :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you for the superb comment.

      Yeah , when you're in Penang , you should try all the food around.

      Delete
  8. perghhh semua nampak sedap la ty..nanti boleh pi cuba jugak..=D

    ReplyDelete
  9. Alahai, baca entri ni tetiba teringin nak makan western food lak malam ni.. Glup!😅
    RosmizaAli.Com™

    ReplyDelete
  10. kat sungai batu???
    tercari2 gak western area2 b. lepas ni
    ok ok nti el terjah

    ReplyDelete
  11. dekat jer dengan rumah murni ni..boleh cuba nanti : )

    ReplyDelete
  12. alahai melelh air liur tgk makanan tu..sedappnya

    ReplyDelete
  13. sedapnya.. ni buat lapar balik nih..

    ReplyDelete
  14. saja je Ty ni.. tambah list kedai makan nak kena terjah kat Penang..
    sendiri ronda Penang pun x abes lagi hehe..

    ReplyDelete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen