Persiapan Hari Raya

7:27 PM Yanty Lee 7 Comments


Salam u olls ,

Kemain kan korang shopping raya sakan walaupun GST / Minyak petrol naik harga. Sana sini sesak dengan orang. Ty mengekoq ja lebih ke sana ke mari , beli nya satu pun tidak. Sekadar teman kengkawan dan lepak jejalan. 

Feel raya masih tak sampai lagi.

Satu persiapan pun tak ada sebenarnya , cool gila kan?
Di mata , satu pun tak terpaut sampai ke sanubari tuk membeli. 

Makanya tak ada baju raya yang official dsb.


Hari Ahad yang malas , tapi gagah juga keluar untuk tengokkan kereta si Mr.Reddy. Ini sahajalah persiapan raya Ty. Baru ni rasa tayar tak berapa sedap bila temgah bawa , orang lain kata OK je takpun kurang angin. Paling gerun brader RELA kat opis kata "Ni pancit , boleh meletup kalau bawa laju-laju". Gulp! 

Ty mana reti dan kenal erti nya "slow". 

Jiwa kacau ok , tidur pun tak lena. Fikir cam masalah negara je. Akhirnya , bawa ke bengkel sebagai solution terakhir. Dicelup dalam air dan direndam , tiada kebocoran. Senang kata , tayar OK ! 

Bikin alignment & balancing. Alang - alang nak jalan jauh. Mr.Reddy nak balik kampung untuk pertama kalinya. Mudah - mudahan selamat pergi dan kembali. In sha Allah & Aamiin.


Sebelum balik rumah , bawa Mr.Reddy gi mandi - manda. Syukran , Alhamdulillah kali ni cuci kereta , hujan tak turun macam selalunya yang kuar je dari kedai hujan pun turun. 

Bab kereta , almost done. 

Walaupun tak ada persiapan raya yang gah , tapi dapat balik jumpa dan luangkan masa dengan #familee pun dah cukup happy. 

Doakan perjalanan kita semua yang pulang ke kampung halaman tyk berhari raya akan berada dalam keadaan selamat hendakNya. 


7 comments:

  1. cuci cuci sampai bersih sis...haahhaa

    ReplyDelete
  2. keta dapat kasut raya pun ok dh tu..keselamtan.. slmt hari raya yanty =)

    ReplyDelete
  3. Hati-hati semasa memandu nanti yer, biar slow asalkan sampai k ^-^

    ReplyDelete
  4. Semoga perjalanan ty dilindungi dan dirahmati Allah..berkumpul bersama family tu yg best..

    ReplyDelete
  5. yeahhh balik raya tu yang penting!! semoga selamat pergi dan balik kak yan ty..:)

    ReplyDelete
  6. eloklah jugak Ty cek kereta before jalan jauh.. kalau x ada apa pun elok double cek..
    amboi siap mandi tu hehehe..

    ReplyDelete
  7. Assalam Ty,
    sakan berteman mandi buih yer Mr. Reddy :P

    ReplyDelete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen