Perut Kenyang di Hari Terakhir Ramadhan

2:24 PM Yanty Lee 11 Comments


Al Kisahnya bila hari terakhir baru berpeluang berbuka puasa bersama dengan keluarga di Penang.

Sepanjang bulan Ramadhan,  setiap sahur dan waktu berbuka memang Mummy akan tanya makan apa? Dengan siap pesan jangan tahaq perut. Kalau boleh nak sangat suh balik berbuka sama - sama tapi kekangan masa dan sebagainya memang tidak mengizinkan.

Pagi Khamis semingu yang lepas, 
Daddy kejut and minta duit kononnya nak pi beli Cempedak nak goreng untuk berbuka nanti. Memang umpan yang berjaya buat bangun tidur. Favourite sepanjang hayat.


Mummy pula bersungguh nak masak Nasi Tomato dengan Ayam Masak Merah as before ada kata teringin nak makan.


Pergorbanan seorang emak dan ayah. Sanggup masak dan buat apa pun untuk anak. 


Sedang sibuk tolong Mummy masak, baru sedar rupanya Daddy dah beli pun Cempedak tapi saja sakat pepagi. Satu rumah berseloroh gelakkan bila berhasilkan kenakan Ty.

Alhamdulillah,  kenyang perut sampai esok pagi raya.

TQ Mummy & Daddy! 

11 comments:

  1. Bestnya makan cempedak goreng... Sha makan Raya ke4.

    ReplyDelete
  2. baru semalam makan cucur cempedak.. sedap kan Ty..

    ReplyDelete
  3. balik ni nk suh mak kita gorenggakan cempedah lah.hehe

    ReplyDelete
  4. hehehe Ty suka makan cempedak goreng rupanya.. musim kan skrang..
    banyak nampak orang jual.. CT ske kalo goreng tepung biasa..
    goreng tepung yang berderai tu mmg takla makan..

    ReplyDelete
  5. Perghh sedapnyaaa tengok cempedak goreng tuuuu... sllluurrppppp

    ReplyDelete
  6. Assalam Ty,
    Penang>>>>>nasi tomato>>>>>ayam masak merah
    memang tak dapat dipisahkan kan3 :)

    ReplyDelete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen