Iftar bersama Blogger - Si Budu Tempe di Viet - Thai Canteen

9:05 AM Yanty Lee 4 Comments


Sabtu lepas punya cerita , 
Kononnya nak kemas rumah sebelum cuti yang tak berapa nak panjang untuk balik kampung dan beraya. Tapi mood asyik laut , dari pagi sampai petang hasilnya ciput ja selebihnya layan short film kat YouTube. Istirehat sangat kekdahnya.

Petangnya , blogger Si Budu Tempe [klik] datang dan culik Ty untuk berbuka puasa terakhir sebelum depa balik kampung. 

Ke Viet - Thai Canteen , Cyberjaya [klik] je untuk ber"iftar" together - gather.

Pengganti buah kurma

Sebotol Air Sirap yang unik

Dekorasi dalam restoran Viet- Thai Canteen ~ Santai ja tempat ni

Chicken Whole Leg Quarter & Butter Flied Chicken Cutlets

Tender Australian Lamb Shoulder Chops

Vietnamese Beef Bone Broth with Beef Meatballs

Vietnamese Pickled Salad

Overall makanan dekat sini memang sedap giler yang pada mulanya terfikir juga tekak anak Mummy Daddy yang bajet Western boleh ke makan makanan pelik - pelik dari tempat lain pula kan , tapi ayam dia memang buat ratah pun Ty boleh habiskan sorang kot. Amazingly  , bila disuruh cuba makan kambing rasa cam wow sedap rupanya. Salad katanya tu ala kerabu , menambah hokkayh u olls! It's not like SomTam yang masam-masam memang tak leh telan dek tekak cheq.

Pas Raya kita orang nak repeat tapi makan makanan yang lain pula , nak join ? Jom!

Alamat :
No.6 , Block E , Jalan GC 4Glomac Cyberjaya , Cyberjaya 12 , Cyberjaya [klik]

Nombor Telefon :
03-83226986

Faceboook :
Viet-Thai Canteen Cyberjaya [klik]

4 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen