Kopi & Kacang / Cappucino
Bahan - bahan
240 gm SCS Mentega Bergaram
80gm Gula Aising
1 sudu teh Esen Vanilla
4 sudu teh Pes Kopi / Emulco
220 gm Tepung Protein Rendah
80 gm Tepung Jagung
25 gm Serbuk Badam
70 gm Cincangan Badam
70 gm Cip Coklat
80gm Gula Aising
1 sudu teh Esen Vanilla
4 sudu teh Pes Kopi / Emulco
220 gm Tepung Protein Rendah
80 gm Tepung Jagung
25 gm Serbuk Badam
70 gm Cincangan Badam
70 gm Cip Coklat
Cara Penyediaan
1. Pukul SCS Mentega Bergaram dan gula aising sehingga kembang. Masukkan esen vanilla dan pes kopi.
2. Kemudian masukkan tepung gandum , tepung jagung dan serbuk badam. Campur sehingga sebati.
3. Masukkan doh semperit ke dalam "piping bag" yang telah dipasang muncung berbentuk bintang.
4. Paipkan bentuk bunga atau bentuk kegemaran masing - masing ke atas loyang. Hias dengan cincangan badam dan cip coklat.
5. Bakar pada suhu 160°C selama 18 minit atau sehingga masak.
2. Kemudian masukkan tepung gandum , tepung jagung dan serbuk badam. Campur sehingga sebati.
3. Masukkan doh semperit ke dalam "piping bag" yang telah dipasang muncung berbentuk bintang.
4. Paipkan bentuk bunga atau bentuk kegemaran masing - masing ke atas loyang. Hias dengan cincangan badam dan cip coklat.
5. Bakar pada suhu 160°C selama 18 minit atau sehingga masak.
Cubalah nanti ! Next resepi coming.
Sedapnye...nk try la...tq sharing
ReplyDeletewow! simple yet menarik! :))
ReplyDeleteboleh cuba buat those yang rajin =D
ReplyDeleteCT thun ni x buat kuih la gamaknya..
xbyk sgt bahan2 dia ni
ReplyDeleteada je bhn2 tu kat umah
tgklah nti apa jd this weekend haha