Majlis Iftar @ MATIC 1434H

4:49 PM Yanty Lee 24 Comments

Salam u olls ,

*entri kemungkinan panjang dengan gambar*

24hb Julai 2013 bersamaan 15 Ramadhan 1434H , Pusat Pelancongan Malaysia / Ministry of Tourism Malaysia (MaTiC) telah menganjurkan sebuah Majlis Iftar @ MaTiC 1434H yang bertempatkan di Padang Lanai, Saloma Bistro , Ampang. Ty dan rakan - rakan blogger lain dijemput oleh Ben Ashaari bagi memeriahkan lagi majlis tersebut. Terima kasih Abang Ben Ashaari dan juga pada pihak penganjur atas jemputan.


Kehadiran kami dijemput dengan senyuman dan layan yang mesra dari tuan rumah majlis. Dan maaf kerana atas kelewatan untuk menghadiri majlis. Sipi - sipi je ke minit untuk masuknya waktu berbuka. Dengan iringan doa berbuka puasa dan doa makan , kami semua menjamah sebiji dua kurma setelah azan berkumandang menandakan masuknya waktu berbuka puasa juga waktu solat Maghrib. Sebelum menjamu selera , Ty bersama Kak Sue dan Weeda ke khemah yang disediakan untuk menunaikan solat fardhu Maghrib.

Selepas menunaikan solat , sesi bergambar - makan dan sebagainya pun bermula. Eh! Bergambar itu dari awal perjumpaan kami di KPT. Dan semuanya bermula dengan lensa kamera DSLR Sony milik Qaseh Dalia , hingga ke gadjet -gadjet mahal mencecah ribuan ringgit masing - masing.

We LOVE Traffic Jam cause We can cam-whore.

Check this guys , Qhaliff Iman pun stuck in the jam.


KELAB BLOGGER BEN ASHAARI #

Dari kiri (Berdiri) : Mawardi Yunus , MK Syahir , Azfar aka Ujang , Sue Izza

terjah la blog hebat mereka , penulisan dan orang nya memang hebat belaka.



Makanan dan juadah berbuka puasa adalah daripada Restoran Rebung Chef Ismail , ketika sedang menjamu selera , ternampak juga sekali sekala kelibat chef selebriti terkenal ; Dato' Chef Hj Ismail Ahmad yang sedang sibuk menguruskan makanan dan juadah untuk majlis berbuka itu. Kesemua makanan dan juadah tak dinafikan sedap , secukup rasa. Cukup lagi rasanya apabila sambil menikmati juadah , tetamu dihiburkan dengan persembahan daripada kumpulan nasyid ; Rabbani.


Antara penyeri majlis bersama kami pada malam berbuka puasa , semestinya anak - anak kecil yang comel sekaligus paling mendapat perhatian semua orang daripada si emak dan si bapa blogger. Junior Blogger to be, In Sha Allah. Anak blogger mana kah itu ? Anak abang Ben Ashaari la u olls , si al bam bam Qhaliff Iman lagi laku dari bapa nya. Kuciwa oowh bapa dia sampai nak berhenti menulis blog khabarnya. Takkan jeles dengan anak sendiri kot , bro?




Mereka si jantung hati dan nyawa , sentiasa penyeri hidup. Tengah down ke sedih ke , bila jumpa geng ni , memang gelak pecah perut yang pasti . Tambahan pula , bila Mat Yie mula berbicara tanpa titik noktah umpama sedang mengantikan tempat Ustaz Azhar Idrus berdakwah.



Terpegun seketika bila jumpa pelita , suasana hari raya terasa gitu u olls dan membuat terasa nak balik kampung cepat - cepat ja tapi kena banyak bersabar , ada lagi seminggu tuk bekerja.




Bergambar terakhir bersama sebelum berangkat pulang. Eh! Ini bukan lah gambar terakhir kami snap, banyak lagi gambar cuma nya takkan lah Ty nak uploaddi blog ni kan , jenuh u olls nak scroll .Gambar lain, ada di Facebook  dan blog Ben Ashaari , Qaseh Dalia , Fiza Fantagiro , Ujang dan yang lain mungkin akan menyusul juga dengan entri masing - masing. Balik rumah pun dah hampir pukul 12 tengah malam selepas melepak sekejap di restoran mamak baru sekitar Presint 15 , Darussalam dengan dengar tazkirah dari pendakwah ; Mat Yie yang sememangnya "kakisembang".

Geng gegel in the house , yaw!

What is a friend ?
- A single soul dwelling in two bodies-

And they ARE!

Syukur , Alhamdulillah majlis iftar bersama geng blogger anjuran MaTiC berakhir dengan baik semuanya. In Sha Allah , akan bertemu lagi dengan blogger yang lagi hebat - hebat pada majlis berbuka puasa pada hari Sabtu ni di Serdang. Siapa yang nak join , jom !


Last but not least , Thank You semua !
posted from Bloggeroid

24 comments:

  1. Replies
    1. Qaseh la patut ajak, xkan Ty pula. Hari Sabtu ni jom ,ok?

      Delete
  2. wooowiieee.... bestnye mkn2...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makanan dah tak nampak sebenarnya bila semua pakat layan Qhaliff.

      Delete
  3. Assalamualaikum ty, bestnya... sheila tak join pun group BA. hehehe wahh banyak iftar blogger skrg. bagusnya.. teringin nak jumpa Ty ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wa'alaikumusalam, Sheila. Lorh , nape xjoin? Meh join. Memang byk mjlis tpi blogger otai2 je r yg gi. Ni pun BA ajak. Bila nya dpt jumpa Ty ni?

      Delete
  4. wah..bestnye iftar.. rebung pon best..ahaksszz.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi macam xde rebung pun semalam atau Ty xperasan. Heee..

      Delete
  5. seronoknya depa...sakan bergather ye.....bila kita nak jumpa lak nie

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seronok sebabnya dapat berkumpul bersama tapi ada berapa lagi geng xde. Akak, raya sila datang Penang. Ty cuti kejap je, org kuat PM la katakan nak kena berkhidmat untuk negara gitu.

      Delete
  6. Sygku tak ajak pun haha love u .. tq for everything

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni pun gelenyar sama naik dgn pengomen pertama ye. Heeeeheee..yes love you too.. tq for being w me too sweetie.

      Delete
  7. aku jadi cemburu melihat foto2nya :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lorh , kenapa pula nak cemburu nya . HeHeHeHe =D

      Delete
  8. teringin jugak...

    wuaaa.. ajak la.. wuaa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Titew pon otai ajak , jom Serdang hari Sabtu ni. Wakakakaka..

      Delete
  9. walaweh..bestnya.. hehehehe. bukan senang nak jumpa ben ashaari tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa yang susah nya , bro . Jom la jumpa Sabtu ni , ha kan senang dah ni? Best la jugak gather semua geng.

      Delete
  10. hamboihh happeningnyeee
    syuke tgk n3 kali ni..besttttttt!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh , xde la happening pun kak.
      Lorh sebelum ni tak suke la entry2 cheq? Hihihi

      Delete
  11. waaaaaaaaaaaa. i pun ada wi wi wi wi wi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah bakpo hor gelenyar sangat korang ni ha? Grrrrrr.... saiko! Jumpa esok!!!! Rindu dah kat korang , Eh!

      Delete
  12. untung la pg x ajokkkkkkkkkkkkkkkkkkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamak , event orang laen yang dijemput , kita follow je awak oii. Next time ye kita gather lain.

      Delete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen