Joseph Germani Puasa Sehari

9:26 PM Yanty Lee 11 Comments

Salam u olls , 


Speechless and absolutely salute to Joseph Germani aka Jo. Gua tabik spring sama lu bro.

Okay , guys out there , kenapa Ty terlalu teruja dengan Jo ni , adalah sebab Jo telah mencuba berpuasa untuk satu hari. Dah la handsome , eh. Okay abaikan.


Jom tengok video yang Jo dah muatnaikkan untuk tatapan kita semua tak kira bangsa dan agama , dan tak tuju khas kepada penganut beragama Islam yang sedang menyambut bulan yang mulia ini.


Dah tengok tak? Walaupun Jo terlepas sahur nya sebab tidur pun pukul 1 lebih kan , dan terjaga dalam pukul 10 walaupun dah kunci alarm , Jo masih lagi tetap pendiriannya untuk meneruskan niat nya untuk berpuasa. Berpuasa dari menahan lapar dan dahaga juga tidak melakukan perkara yang "jahat" katannya. *Chumel*

Walaupun Malaysia baru - baru ini ada kekecohan dan perselisihan faham dari segi isu politik selepas hari pengundian bulan Mei lepas juga kemudiannya ada juga beberapa isu perkauman serta yang terbaru isu blogger aksi terlarang yang sedang naik turun mahkamah kerana isu menghina agama Islam di bulan Ramadhan sedikit sebanyak tidak menunjukkan bahawasanya rakyat di Malaysia ini semuanya bermusuhan. Seperti Jo. However , Ty memang salute dan proud gila dengan Jo. 

Bila Ty tengok video ni , mengingatkan Ty pada ex bf  Ty , he ever fasting too. Oh ya , Ty pernah ada bf Cina - Bidayuh. Last long pun 3 years camtu je. Fasih berbahasa seperti Jo juga. Mungkin tiada jodoh dan masih berkawan. Alhamdulillah , dah bertunang dengan a Malay girl. Just pray the best for him. Apa - apa pun kita satu rumpun , tak kira warna kulit , kita di bawah satu negara dan 1Malaysia. Yeah , I'm proud to be Malaysian so put aside others things such as political and races especially.

Well Jo , again I really salute and proud of you , dude! 

Page FB Joseph Germani : Joseph Germani

11 comments:

  1. wow...bravo..hi joe..keep it up...eh,salah...hy ty,tq 4 share this vid..very cool...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh eh , nak jugak dier erk. Hi U! Yes this is sangat cool.

      Delete
  2. he is sooooo cool meyh. plus comel. ngee lagi2 bila dia cakap tak buat benda benda jahat. ihhik. respect him much! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan , he just make everyone speechless.

      Delete
  3. tak semua yang berlainan kaum kita tue 'jahat' kan ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seyuju , jangan judge orang dari segi politik dan agama.

      Delete
  4. Ini mesti kes teringat kenangan lama ni..ehhehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahaks , eh tak de la ingat terlintas je . Dia dah bahagia sekarang Bro.

      Delete
    2. eh tak ade la Bro . Hehe tolong jangan kantoikan saya.

      Delete
  5. Semoga akan sampai hidayah kepadanya nantikan TY...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siapa tahu kan. Kuasa Allah Taala.

      Delete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen