Lagenda Budak Setan #2 Katerina

3:38 PM Yanty Lee 22 Comments


Salam u olls ,



Korang dah layan tak movie ni?

Semalam Ty dan bff jumpa , tak da arah tuju jadi lepak di Alamanda ja la jawabnya. Memang ada pasang niat nak tengok movie ni tapi dengan orang lain tapi sibuk je memanjang dan ada juga janji dengan Kak Sue Izza tapi better bagi dia peluang date dengan En.D dia ja la. Opss. Lepas melantak Pizza Hut dengan perut yang kekenyangan terus masuk panggung.

| Katerina (watak dibawa oleh Maya Karin) , telah bamgkit dari kemurungan dan teruskan kehidupannya seperti biasa. Pertemuan kembali antara Katerina dan Kasyah (watak dibawa oleh Farid Kamil) di dalam sebuah LRT telah membawa kepada hubungan yang bahagia buat mereka namun pelbagai dugaan dn rintangan yang dilalui apabila Katerina diuji dari tentangan keluarganya yang tidak menerima Kasyah dengan ikhlas dan tergamak orang tua nya memisahkan mereka dengan perbuatan keji. Katerina terpaksa berkahwin dengan Hisyam (watak dibawa oleh Bront Palarae) ; ex boyfriend yang masih tidak berputus asa untuk memiliki Katerina. Anak Kasyah telah meninggal dunia kerana demam denggi begitu juga dengan abangnya ; Iskandar (watak dibawa oleh Azri Iskandar) . Setelah Katerina mendapat tahu perkara sebenar , hubungan Katerina dan Kasyah kembali pulih dan Hisyam tidak dapat menerima kenyataan sehingga dia telah dimasukkan ke hospital mental.

Ty langsung tak tangkap leleh layan movie ni , tak macam movie  Lagenda Budak Setan #1 . Best ! Cuma bagi Ty xda la sehebat yang first movie dan Farid punya watak yang rilek membuat Ty dan bff terpikir , "Ada ke jantan macam ni?" - Kalau ada pun one in zillion kot. Ty & bff agak cuak dengan watak Hisyam yang very the pyscho ! Just that tak sabar nak layan movie Lagenda Budak Setan #3 - Kasyah yang akan ditayang tahun depan, 2013.

such a romantic  &  lovely movie !

22 comments:

  1. LBS saya kurang layan..bile de kt tv je br layan..hehe...

    ReplyDelete
  2. kan? macam best je sekuel yg tuk lbs 3.. sedih je mcm.. ihi.. last2 tgk lbs 2 ni mcm tacing cket.. tp mmg bulat2 dalam novel.. ty baca novel die tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ty bc skit je kot xhbis dh bzaman..s lbs 1 try nk bc tpu dgn kj etc ty xbjy nk pupuk nilai mbca huhu.. kan LBS#3 mcm nk kn sediakan tsu ja...hihi tuyun r sini kita pi lyn dgn Nida all...

      Delete
  3. peh belom tgk lagi ni..twilight pun xtgk lagi ==, aaargh bz nye aku....
    minggu ni target LBS2..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena bli dua tiket..n tgok both la mcm tu..hehe...

      Delete
  4. Macam best jugak bila tgk preview kat tv ty....nantilah beli cd dia kt pasar mlm...he...he..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oit! Cetak ROMPAK! HAHAAHA

      Delete
    2. He....he....tu yg slow aje ckp...

      Delete
    3. Nanti masa beli kena tangkap baru tau...hahaha

      Delete
  5. jadi kesimpulannya tak best lah filem kali ni ye??

    ReplyDelete
  6. belum tengok lagi.. nanti senang2 nak tengok jugalah.

    p/s: psttt jom lah join segmen kak mia ni. masih sempat lagi. last day hari sabtu ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Owh okay.. Insyallah nnt ty join klu sempat..

      Delete
  7. bape bintang? hihi,akk dh lame giler xtgk wayang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sorry r Ty rasa 3 je kot sebab Ty xrasa mn klimaks cerita ni..tertiba leh cintan blik etc.

      Delete
  8. yang first pun x tgk..so pasti le xnak tgk yng 2nd...hehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Knp xnk n pasti xakn.. Haha supportlah industri seni Malaysia haha

      Delete
  9. dkna tak sempat lagi nak tengok citer nie..ermmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti kluar astro 1st tgok la hikhik

      Delete
  10. Replies
    1. Knp sedih je bunyi nye ni...nnt leh r pi tgok bila free Dya

      Delete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen