Friday, December 28, 2012

Skim Rebet RM200 Telefon Pintar - 1 Jan 2013

Salam u olls ,

Hari ni Ty on MC. Tak sihat. Tengah paksa diri ni makan juga la bubur yang mummy belikan, Ty layan berita terkini di kaca TV. Ty teruja pula dengan isu Skim Rebat RM200 Telefon Pintar yang akan bermula pada 1 Jan 2013. Teruja tak korang? Tapi ada cara dan syaratnya untuk mendapatkannya dan skim ini berasaskan "siapa cepat dia dapat" gitu u olls. Dan juga selagi stok masih ada. Jadi awal tahun ni pakat jem la website http://nbi.skmm.gov.my ni erk?


Cara-cara nak mendaftar dan merebut Skim Rebet RM200 Telefon Pintar ;
  • Daftar di http://nbi.skmm.gov.my .
  • Cetak slip pendaftaran.
  • Pengesahan di wakil-wakil penjual sah yang berdekatan.
  • Pilih dan beli telefon pintar 3G.
  • Dapatkan rebet diskaun RM200.

Syarat -syarat kelayakan Skim Rebet RM200 Telefon Pintar ; 
  • Warganegara Malaysia berumur dari 21 hingga 30 tahun.
  • Berpendapatan kasar bulanan RM3000 ke bawah.
  • Model telefon pintar 3G yang ditawarkan dengan harga maksimum RM500 ; tiada had.
  • Pelanggan jalur lebar mudah alih sedia ada atau pakej baharu.
  • Hanya satu telefon pintar untuk seorang.


Nak juga ke? .. walaupun dah ada NOTE. Oppsss, tapi handphone apakah yang nak angkat erk? Bagi yang belum ada telefon pintar cerdik pandai bijak leh la pakat reramai bertraffic-jem hari Selasa untuk daftar ni hokayh , u olls. Ahaks.

Salam Jumaat yang terakhir pada tahun 2012 , semoga menjadi hari yang baik-baik hendak-Nya.

16 comments:

  1. ohh, terima kasih for this entry ^_^

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Tapi HP2 bawah RM500..xmenarik langsung.

      Delete
  3. pandai pm bergurau dengan rakyat jelata.hahahaha. sebelum ni tak gtau pun harga hp tak boleh lebih rm500..hehehe.. tapi kan, seeloknya jumlah rm300 juta tu disalurkan terus ke rakyat yang betul2 miskin, ataupun direbatkan untuk minyak dan juga beras atau pun gula.. daripada nak bagi rebat utk smartphone. ni bukannya benda penting pun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Agree w that , but for those yg xmampu nak beli boleh la.

      Delete
  4. erk... harga maksimum 500 je ke???? patut pun...x byk choice yg menarik kot..hehheh.....

    ReplyDelete
  5. Demam ke ? siannya ...makan ubat jangan lupa tau!
    OKje... apa yang ada ajelah Ty...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan demam =( yeah harus la makan ubat sebelum Ty kena admit kan. Selamatlah mummy ada sini , sis. Doktor bagi Ty dibawah pengawasan mummy. Rebet la sekrang dah leh rebet semua jenis HP!

      Delete
  6. assalamualaikum...seronoknya dpt rebet handphone...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wassalam..Xseronok sebab dah hari ke 4 tak boleh2 register lagi.

      Delete
  7. tapi kena langgan pelan jalur lebar dia kan?

    ReplyDelete

Do not shy to drop N comment on my words! =D
Lastly pray that may Allah will bless me and you , Ameen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...