Arabian House Restaurant , Bangi #2

10:05 PM Yanty Lee 14 Comments

Salam u olls ,


Dah dinner? Panas je hati erk layan bola. Sabar erk semua. Takdir tak memihak kepada pasukan Harimau Malaya. Kekalahan Malaysia malam ni kalah yang bermaruah bukan seperti pihak lawan jijik. Well done Malaysia!

Ingat lagi entry Arabian House Restaurant,Bangi , dan kali ke dua pula Ty ke sana dengan Kak Zila dan anaknya, aQish Iman lepas kerja. Kak Zila suka sangat masakan dan makanan Arab, pantang nampak mana-mana signboard berunsur Arab. Sampai mummy pun kata , silap kahwin dengan melayu patut tangkap mana-mana Arab. Ahakssss....

This is the restaurant.

Kali  ni , Ty dan Kak Zila share je makan sebab portion nya sesangatlah gedabak berlunggok bapak banyak. Konon bajet nak diet , best word is kurangkan pemakanan sebab nak kurangkan berat badan. Yang semakin banyak suapan di ngap , semakin kembang tanpa kempis saiz badan. Hokeyh dak hipotesis / kesimpulan cheq? 

Simple dinner for us , 

Bread w Chicken Mongagla
sumpah u olls , simple tapi the taste is just so marvelous & boombastic ! 

Mix Grilled
Kami share pun tak mampu untuk habiskan.

Dan hari Sabtu 24hb Nov 2012 , Ty bertugas di KLIA awal pagi dan Ty sempat meet up someone for long time tak jumpa. Sesi luahan perasaan pun tidak la , pas kerja dan meet up session selesai , Ty balik then memang dah cadang nak keluar semua , lepas kami semua settle sedikit hal di sekitar Bangi, perut masing-masing semua dah terputarnya music berirama keroncong tapi belum tahap gangnam lagi. Dan itu menandakan sudah lapar , Ty pun saja la bawa mummy  , kakak dan si pengemar makanan Arab;Kak Zila ke sini lagi. Tapi memandangkan Ty kehabisan bateri handphone jadi tak berpeluang la nak capture the precious lunch moment we had there untuk kali ke-3 Ty jejak jari jemari kaki ke sana.

Pelayan yang handsome , peramah , well spoken in English , food are superb delicious , price are cheap, portion of the food are worth it. Apa lagi Ty nak komen erk , why don't U readers try and say something pula kan? 

14 comments:

  1. arrrgh!!! nasi arab! aku makan kat sek7 ritu...peh lazat nya~ ==,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Beb , gi mkn kat sini ke? sedap kan?

      Delete
  2. Replies
    1. Eh U nk try nntU sila bawa & belanja I sekali pelis! Hikhik

      Delete
  3. sedapnyeee...tak pernah try makanan arab...huhu

    ReplyDelete
  4. makanan arab ni portion dia bykkan
    mmg tak abis kalau mkn.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes,portion nya mmg banyak..sgt mengenyangkan seharian.

      Delete
  5. Nampak mcm lain kan makanan dia Ty.... semalam OKje makan nasi arab kat kesas!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sangat, dan sangat SEDAP. Sedap ke tak yg kat Kesas tu?

      Delete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen