Jom Makan Buah Putrajaya 2012

4:31 PM Yanty Lee 14 Comments


Salam u olls ,

Happy Weekends !


Ty sekadar nak kongsi dengan semua terdapat satu karnival "JOM MAKAN BUAH" yang sedang berlangsung di Laman 1Malaysia , Presint 2 pada 7hb hingga 11hb Disember 2012 dari pukul 10 pagi hingga 10 malam. 

Dan semalam lepas kerja , Ty dan mummy juga kakak Ty ke sana. Sayangnya handphone Ty hampir habis bateri dan tak banyak yang Ty dapat snap gambar. Sesampai di sana , mummy ronda-ronda tengok booth yang ada pelbagai jenis buah yang kita jarang jumpa. Nak tengok? Meh tapi Ty hanya snap  sikit ja.



Ada pertunjukkan cara-cara untuk buat Durian Crepe .



Pernah tengok x buah Asam Gelugor?



Ni pula buah Kelapa Laut Afrika , u olls.



Buah Putat Laut.



Sekali pandang macam hiasan di pokok Krimas tapi ni Buah Melaka , hokay!



Sebelum handphone  Ty habis baterinya , Ty terus tarik tangan mummy ke arah banner ni pula dan apa lagi bila Ty tunjuk ni , mummy dan kakak Ty terus la suka , sebab hantu durian nak berparty tidak berfoam hokay! Mummy terus line up  dan bayar untuk 3 orang kami. Dan misi mencekik sampai pengsan pun bermula. Walaupun Ty xberapa gemar makan buah-buahan tapi memandangkan dah bayar entrance so Ty makan la juga serba sedikit. 






Huh , makan sampai pengsan! Berbaloi atau tidak? Sempat lagi akak-akak sayang do cafe office bagi roti jala untuk tapau sampai terpaksa cari plastik untuk bungkus dengan cara Ty beli buah jambu dan minta 1 plastik bag lagi. Sebab bila dah masuk kandang untuk berparty xde boleh tapau apa dari situ. Balik rumah dengan lencunnya sebab hujan sangat lebat walaupun berpayung. Dan hari ni mummy dah demam sebab terlalu banyak mencekik durian.

Buat yang sama sewel , boleh la terjah dann kedarah durian dan buah-buahan gtempatan yang lain di sana.

14 comments:

  1. Replies
    1. Sangat banyak , Ty xdapat nak snap lagi sebab NOTE dah kehabisan bateri.

      Delete
  2. bestnya... kalau boleh semu pon nk rasa.. 1st time tgok kelapa laut afrika... O_O

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meh la , mmg smua boleh dirasa Syakir. Ty pun 1st tgok semua jenis buah2 tu.

      Delete
  3. Replies
    1. Agak la banyak.. Dtg r kat karnival tu leh mkn knyang2.

      Delete
  4. Bestnya dapat makan buah. Ty....... buah aneh tu pun kita dpt kenal kat sinikan Ty

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes Ty pun kenal mcm2 jwnis buah kat situ. Bawa la si asben n ank2 dtg kak.

      Delete
  5. kamu di tag :)
    http://fazieyla.blogspot.com/2012/12/cik-lyeens-giveaway.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboi 3am Ty diTag utk join GA. Insyallah Ty join nnt ye

      Delete
  6. perghhh.. Ty pegi tak hajak abg pun....

    ReplyDelete
    Replies
    1. abang, Ty nak ajak macam mana .. abang pun serabut jaga cik tomey Ray.

      Delete
  7. ala..dh lepas..aritu g putrajaya xde ada event..haha

    ReplyDelete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen