Menternak Lemak di Penang

10:51 AM Yanty Lee 16 Comments

Salam u olls ,

14 th November a date that I won't easily forget. Sebabnya , hari ini adalah hari jadi mendiang nenek Ty (mak daddy) yang juga merupakan pemergiannya pada ulang tahun ke -100 pada tahun 2004. Juga hari jadi cacag , mak cik Ty yang sulung - kakak mummy

Sehari ni je Ty masuk kerja , esok nya Awal Muharram so Jumaat dah apply cuti. Tak berDeepavali je di Penang. Lepas kerja , kami bertolak , alhamdulillah traffic tak sesak. Tenang juga la drive balik Penang kali ni , dan tak lupa pasang AES Detector hokayh. Cukup la sekali je Ty posing maut untuk 2 snap seumur hidup di lensa AES, kan.

Memandangkan , jahitan dah buka dari gusi. Lik Penang je terus beranikan menternak lemak kembali, u olls. Malam kedua terus terjah Kapitan Gurney Plaza dan makan favourite Chicken Milani + Nan Cheese. Dah lewat ok waktu tu, sempat plak layan movie Skyfall , midnight show kat Gurney Plaza. Balik rumah dah hampir 3 pagi , dah lama tak berperangai sebegini tapi family  x marah sebab faham situasi Ty yang alami beberapa bulan lepas dan tau Ty keluar hunting for food . 

Chicken Milani + Nan Cheese

Esok pagi , bangun tengok mummy & daddy  dah keluar berdua entah ke mana. 4 beradik kami dah mula lapar , semua baloq liat nak bertukang kat dapur. Jadi call daddy , tapi mummy yang jawab sebab daddy tengah drive. Kami pesan bawa balik makan cepat dan rupanya dah pun beli , memang on the way  hantar ja kat kami sebab mummy &  daddy  nak pi dating buat servis kereta. Nak tahu apa  morning breakfast kami 4 beradik?

Jeng...Jeng..Jeng..

Kueh Teow + Mee Sup Taman Tun Sardon
*superb*

Hey! It's DURIAN!

Jemput terleleh ayak liuq , nooo!

Lepas , petang mummy & daddy  balik , Kak Ros bagi duit suh daddy  pi beli lagi durian sebab hantu-hanti durian dalam rumah kedarah habis dan masih tak cukup. Berangan nak buat crepe, tapi yang mentah lagi sedap dingap ke dalam mulut. 

Heaven life in PENANG , yo!


16 comments:

  1. hoho.. perut tengah lapar ni, nampak pulak makanan di atas.. terus perut ini putar lagu.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pasang kuat2 sikit lagu tu ye hahahaha

      Delete
  2. grrrr....kau punye entry selalu buat aku terliur..... ==,

    xbaiknye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. alololo ko ni... aku plak kena marah,sadis!!

      Makanlah.

      Delete
    2. penang tu..mane nak dapat kt puchong ni?? hehe

      Delete
    3. Bila-bila nanti pergi Penang , pastikan refer blog Ty dan try suma makanan ok?

      Delete
    4. bukan penang je..sume ade kot... ==, #lapaaa

      Delete
    5. Adeh...sumpah xsama beb. Kat KL ni semua xsesedap ni...

      Delete
  3. Chicken Milani+Nan Cheese tu buat tak tahan... Oh tidak.. Macam sedap melampau je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan , memang tulah yang buat Ty pun terliur macam nak terbang lik Penang =)

      Delete
  4. nmpak sdeap first food tu...some more ade king of fruits lg...my fav....
    alhamdulillah..nikmat mkn tu dh dikembalikan yek...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sangat sedap =) Yes dah kembali dah.

      Delete
  5. Tak pernah cuba Nan cheese tu...tak rasa muak ke TY?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak muak , kalau sis pi Penang harus cuba sebab kat restoran i je yang terbaik!

      Delete
  6. sume makanan yang best2 aje ni..perut dah mula nak start lapar.hehehe

    ReplyDelete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen