Menternak Lemak di Penang

10:51 AM Yanty Lee 16 Comments

Salam u olls ,

14 th November a date that I won't easily forget. Sebabnya , hari ini adalah hari jadi mendiang nenek Ty (mak daddy) yang juga merupakan pemergiannya pada ulang tahun ke -100 pada tahun 2004. Juga hari jadi cacag , mak cik Ty yang sulung - kakak mummy

Sehari ni je Ty masuk kerja , esok nya Awal Muharram so Jumaat dah apply cuti. Tak berDeepavali je di Penang. Lepas kerja , kami bertolak , alhamdulillah traffic tak sesak. Tenang juga la drive balik Penang kali ni , dan tak lupa pasang AES Detector hokayh. Cukup la sekali je Ty posing maut untuk 2 snap seumur hidup di lensa AES, kan.

Memandangkan , jahitan dah buka dari gusi. Lik Penang je terus beranikan menternak lemak kembali, u olls. Malam kedua terus terjah Kapitan Gurney Plaza dan makan favourite Chicken Milani + Nan Cheese. Dah lewat ok waktu tu, sempat plak layan movie Skyfall , midnight show kat Gurney Plaza. Balik rumah dah hampir 3 pagi , dah lama tak berperangai sebegini tapi family  x marah sebab faham situasi Ty yang alami beberapa bulan lepas dan tau Ty keluar hunting for food . 

Chicken Milani + Nan Cheese

Esok pagi , bangun tengok mummy & daddy  dah keluar berdua entah ke mana. 4 beradik kami dah mula lapar , semua baloq liat nak bertukang kat dapur. Jadi call daddy , tapi mummy yang jawab sebab daddy tengah drive. Kami pesan bawa balik makan cepat dan rupanya dah pun beli , memang on the way  hantar ja kat kami sebab mummy &  daddy  nak pi dating buat servis kereta. Nak tahu apa  morning breakfast kami 4 beradik?

Jeng...Jeng..Jeng..

Kueh Teow + Mee Sup Taman Tun Sardon
*superb*

Hey! It's DURIAN!

Jemput terleleh ayak liuq , nooo!

Lepas , petang mummy & daddy  balik , Kak Ros bagi duit suh daddy  pi beli lagi durian sebab hantu-hanti durian dalam rumah kedarah habis dan masih tak cukup. Berangan nak buat crepe, tapi yang mentah lagi sedap dingap ke dalam mulut. 

Heaven life in PENANG , yo!


16 comments:

  1. hoho.. perut tengah lapar ni, nampak pulak makanan di atas.. terus perut ini putar lagu.. hehe

    ReplyDelete
  2. grrrr....kau punye entry selalu buat aku terliur..... ==,

    xbaiknye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. alololo ko ni... aku plak kena marah,sadis!!

      Makanlah.

      Delete
    2. penang tu..mane nak dapat kt puchong ni?? hehe

      Delete
    3. Bila-bila nanti pergi Penang , pastikan refer blog Ty dan try suma makanan ok?

      Delete
    4. bukan penang je..sume ade kot... ==, #lapaaa

      Delete
    5. Adeh...sumpah xsama beb. Kat KL ni semua xsesedap ni...

      Delete
  3. Chicken Milani+Nan Cheese tu buat tak tahan... Oh tidak.. Macam sedap melampau je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan , memang tulah yang buat Ty pun terliur macam nak terbang lik Penang =)

      Delete
  4. nmpak sdeap first food tu...some more ade king of fruits lg...my fav....
    alhamdulillah..nikmat mkn tu dh dikembalikan yek...:)

    ReplyDelete
  5. Tak pernah cuba Nan cheese tu...tak rasa muak ke TY?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak muak , kalau sis pi Penang harus cuba sebab kat restoran i je yang terbaik!

      Delete
  6. sume makanan yang best2 aje ni..perut dah mula nak start lapar.hehehe

    ReplyDelete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen