Kamera Pengintip Beroperasi 10 Ogos 2012

8:30 PM Yanty Lee 4 Comments

Salam u olls ,

Khas buat warga Putrajaya atau pengguna jalan raya di Putrajaya sebenarnya entri ini.

Seminggu sebelum berpuasa ada pemasangan kamera pengintip melebihi had laju di pasang di Lebuh Sentosa. Dan Ty serta ramai rakan lain rasa nya yang menggunakan jalan ini mesti terkejut apabila ada cahaya yang terang seperti kilat ketika memecut di jalan lebuh ini.

Perasan tak ada kamera ni di jalan lebuh itu ?

Ha, scary kan tengok kamera ni macam spesis alien  tak?

Ada sumber-sumber menyatakan sebelum 10 Ogos  2012 , ianya adalah testing untuk percubaan sahaja. Jadi pada yang dah tahu ni jangan la memecut lagi, walaupun bagi pendapat Ty sendiri, jalan tersebut tidak kena untuk pengguna / pemandu memandu dengan had laju 60-70km/j dan rata-rata pengguna yang menggunakan jalan itu sekarang pasti akan perlahan dan hanya lebih banyak kenderaan berada di lane  paling kiri.  Mudah-mudahan tak kena la saman dari pihak berkuasa. 

Berhati-hatilah ketika memandu / membonceng , ingatlah orang tersayang.

4 comments:

  1. Replies
    1. Yup , tapi khabarnye time ty kena tu tengah testing.

      Delete
  2. haha..tgh testing pon kena gak..huhu..bhye tuh ty.. :D
    laen kali kna perhati btol2 ade ke tak tiang tuh.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sangat Ajos Safian oii... terkejut masa flash masa testing tu dah la mmg tengah memecut.

      Delete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen