Iftar #12 w WhatsApp Putrajaya Gang

10:15 PM Yanty Lee 4 Comments

Salam u olls ,

Semalam bersamaan dengan Ramadhan ke 12 di hari pertama pada bulan Ogos 2012, Ty sempat bersama  meluangkan masa berbuka puasa dengan Geng WhatsApp Putrajaya di The Manhattan Fish Market , Alamanda. Antara rakan blogger yang berbuka bersama ; Kak Sue Izza dan hencek tunangnya , Qaseh Dalia Sufura dan Mieza.

Ye ini kami berposing di hadapan lensa , 


Dari kiri ; Mieza , Qaseh dan hujung sekali Kak Sue

Ty gerak dari ofis pun dah dekat pukul 7 lebih dan hanya tinggal beberap minit sahaja nak azan untuk berbuka bersama mereka. Terima kasih kepada Mieza dan Qaseh yang dah tolong reserve dan order makan untuk kami. Berbukalah kami dengan kurma dan makanan yang dah diorder.

My Cheese Fries

Spaghetti; Crab-0 Olio

Kak Sue's & Mieza's ; Fish & Chips

Qaseh's portion - she need rice

Dan sebenarnya seorang lagi blogger Kak FizaFantagiro pun ada di shopping mall yang sama tetapi dia berbuka dengan kawan dan adiknya di Old Town White Coffee.Lepas habis berbuka baru dia dapat jumpa kami di situ. Yang bestnya dalam chat di WhatsApp , abang Ben Ashaari ada kata akan datang lepas maghrib tapi sesungguhnya kami semua ingat dia hanya main-main sahaja tetapi masa Kak Sue pergi settle bil , Abang Ben seisi keluarga pun datang. 



Okay , its time tuk Abang Ben dan Kak Azila serta si comel Qhaliff berbuka puasa dan kami semua pun gerak ke surau untuk menunaikan solat Maghrib dan kononnya nak balik terus tetapi bercanggah jalan pula sampai ke Puncak Jalil bersama Qaseh , Kak Sue dan tunangnya. Hunting for kerang ! Melepak sambil bercerita sambil colek kerang sampai 11 lebih dekat restoran K'Chiangmai Ikan Bakar. Terima kasih kat Kak Sue dan hencek tunangnya bawa kami jejalan dan tercapai kempunan Qaseh nak makan colek kerang dia.Sampai rumah terus mandi dan tidur.

Thank you ye guys for the awesome day !


4 comments:

  1. sedapnye nampak makanan2 tu..
    buat org lain tergoda je..
    hehe..
    comel kan si Qhaliff tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedap tapi dah sejuk sebab serve to us .
      Memang comel sangat-sangar , Nur. Geram !

      Delete
  2. Jarang makan sini... sedap ke Ty?.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hainom , Okay .. Ty suka makan sini if ramai la sebab set platter dia berbaloi..

      Delete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen