Iftar #20 - The Garden Cafe

6:30 PM Yanty Lee 8 Comments

Salam semua ,

Jumaat lepas , Ty dan si dia bercadang nak cuba makan di sebuah cafe yang terletak di Sungai Ramal. Cafe ini berkonsepkan ala-ala garden gitu okay u olls , The Garden Cafe.

Jalan ke sana memang jem , tawakal sahaja kami berdua ke sana dengan harapan tak fully reserved lagi.

Alhamdulillah , masih banyak kosong dan tak ramai pun sebenarnya.

Kami hanya order set untuk 2 orang makan ;

  • 2 nasi putih
  • Ikan siakap 3 rasa
  • Telur dadar
  • Kangkung Belacan
  • Ayam Paprik
  • Sup Ekor
  • 2 jus (air buah) ; Jus Belimbing & Jus Tembikai

Gambar? Haruslah bergambar makan-makan kami sebelum di jamah. 

Ikan Siakap 3 Rasa

Sup Ekor

Ayam Paprik

Kangkung Belacan

Belimbing Ty & Tembikai Dia

Makanan dan harga bolehla tak tahu la kalau Ty selesma kurang deria rasa. Nak bandingkan kalau memang makanan di Tasik Idaman the best la cuma mungkin dari segi harga dan jarak je la yang berbeza sikit. 

Ada juga gambar di sekitar cafe ni tapi semua nya ada dalam Samsung Galaxy Note  si dia. Tak dapat Ty nak share lebih-lebih , nanti panjang berjela pula entry ni kan. Huhu..

Rasanya kalau perasan , cafe ni bertentang dengan area kedai-kedai makan yang ada jual satay willy. Ni gambar Ty godek-godek di google.


Perasan tak? Kalau ada boleh la korang try juga nanti sebab ada jugak western dekat sana.

8 comments:

  1. Replies
    1. apa lagi , masak la leh ajak Ty makan sama Hahaha

      Delete
  2. Replies
    1. Awe , dtg Putrajaya nanti leh gi jalan-jalan cari makan.

      Delete
  3. Replies
    1. Terliur? Hari ni gi makan sedap-sedap ye

      Delete
  4. heish..esk bwk ak g situ ek..ko blnje.. :D heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi... minta belanja terus... InsyAllah.. Esok? Tak nak gi sana lagi Ty nak cuba lain la plak..

      Delete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen