Iftar #5 - Nakhoda Malaya Steamboat N Grill

8:50 PM Yanty Lee 4 Comments

Salam semua ,

Salam Ramadhan ke 5!

Hari ni lepas kerja balik rumah hanya sekadar park kereta dan si dia dah tunggu di lobi rumah. Kononnya nak berbuka bersama sebelum Ty hantar dia ke stesen bus sebab dia akab bercuti dan berehat di kampung, Terengganu. Tapi tak boleh tahan nya si dia masuk area Dengkil semata-mata nak solat Asar , jauhnya kan? Dan si dia nampak signboard tulis ke Cyberjaya,dan ajak Ty berbuka di area sana. Kereta pun bergerak la ke sana.

Kami berbuka di Nahkoda Malaya.

Apa yang special nya di sini ialah ada sup atau kuah asam pedas. Jadi kami pun cuba la resepi dan menu yang baru ni. Dah masuk surat khabar pun pasal restoran ni sebenarnya. Hebat sangat , pergh!

Check this out babeh ,






Ha itu bukan sekadar resit dengan bayaran yang telah kami berdua makan dan bayar, cuba tenung tajam-tajam resit tu , ada cop Tutti Frutti . Kenapa? Sebab bila makan di sini , dengan hanya tunjuk resit ni dekat Tutti Frutti bila beli dapat diskaun 10%.

Ha tunggu apa lagi , jom serbu.

4 comments:

  1. wahh.sedap nyer..makin nak buka ni,makin banyak gambar makanan yg menyelerakan...

    ReplyDelete
  2. Okey jugak kan..
    mcm sedap je..
    nyum nyum nyum ~ ~

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh la...penggemar asam pedas je boleh comment lebih

      Delete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen