Bukan Sekadar di Alam Maya | Tya Salmid & Ainaa Roseberry

8:30 AM Yanty Lee 8 Comments

Salam u olls , 

Sebelum ni Ty ada kongsikan Ty ke Berjaya Times Square untuk ambil hp HTC One dan tengok wayang Sejoli [klik] bersama dua hadek – hadek blogger ; Tya Salmid [klik] dan Ainaa Roseberry [klik].

Ikutkan ada lagi yang join gathering tapi memandangkan hari kerja , masing – masing ada urusan dan tak kesempatan. Ty dan Tya Salmid pernah berjumpa sebelum ni dan berganding dalam sebuah pembikinan video di bawah Oh Media untuk promosikan produk Glow Shape [klik] di Flora Kafe , AmpWalk [klik]. Dan itu pun atas jemputan dari adik manis Ainaa Roseberry jugak.

Dari Blog ke Facebook di mana hanya platform alam maya sahaja perkenalan bermula tapi cara tu tak menjadi halangan untuk menjadi rakan di alam nyata.


Akhirnya dapat juga jumpa Ainaa secara face to face setelah sekian lama niat untuk jumpa , asyik postponed dan penuh halangan. Tinggi lampai nak mampuih hadek sorang ni. Yang pasti gila – gila orangnya. Bila jumpa Tya sekali rasa cam Gama dengan Komtar je. Sorang kecik molek , sorang lagi renjong.

Memandangkan mereka dah temankan Ty ambil hp dan tengok wayang , sesi berbowling upon request hadek – hadek ni. Layankan je , esoknya tak kerja jadi takde hal nak spend time together.

Banyak bercerita dan pokpek dua hadek ni. See I told you , blogger – bukan sekadar di alam maya, tak nampak pun macam baru sekali dua jumpa. Harap ukhuwah yang terjalin will remains ye hadek – hadek.

If you don’t create the mess, everything will be fine as usual.”

8 comments:

  1. bila lah hana nak jumpla para blogger di luar sana.huhu

    ReplyDelete
  2. Bhahahahaha renjong macam roti john! ekekekeke.. InsyaAllah, one day kita jumpa ye kak ty.. set je masa.. I miss you too.. hurmmm.. Ena dah start study nanti, payah dah nak jumpa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila turun KL , we meet in sha Allah. Miss u too renjong!

      Delete
  3. assalamualaikum yanty...seronokkn dpt jumpa teman alam maya ni...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wassalam Mama Mas Zull.. alhamdulillah...

      Delete
  4. Replies
    1. Okay Kak Fiza ! Krikk Krikk Krikk

      Delete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen