Part 4 - Pulau Perhentian : Selamat Tinggal & Kenangan Terindah

7:02 PM Yanty Lee 26 Comments


Salam u olls ,

Selasa , 6 Mei 2014


Kelam kabut bangun bila mummy +Iena Arryiena  kejutkan, selamat tak da kuali periuk belangga tuk dia ketuk untuk hasilkan sound effect. Kecian dan redha ja la dia dengan “anak – anak” besar kerbau semua susah bangun pagi dan bersiap.

Selesai bersiap dan packing , kami bertolak ke Jeti Kuala Besut.


Dapatkan tiket bus / mini van untuk kami berpisah bagi tujuan perjalanan masing – masing ke Kuala Lumpur bersama Affida dan mereka berdua ke Pulau Pinang.

Alhamdulillah , walaupun perjalanan kami ke KL agak tidak menggembirakan , syukur kami selamat sampai walaupun lewat daripada Ain dan Arina yang sampai awal jam 5 petang.

Ty dan Affida sama – sama naik tren dan berpisah dalam tren sebab haluan berbeza. Sampai Putrajaya , terus cari makanan! Imagine tak makan daripada pagi walaupun dah berlemuih. Penat tak payah nak katalah tapi tetap enjoy bercuti sampai kalah orang kulit hitam dah rupanya.

Sampai rumah , mandi bagai terus tidur sebab esoknya we olls semua kerja!

Cuti sudah habis , bro Back to work and reality life.

Agak – agak bila la sunburn and tanned ni nak get rid away teruih , still ada kesan rentungan panggang sinaran uv ni , weyh! Pasni kena dapatkan swimming suits yang tutup head to toe , taubat dah katanya.

Whatever it is , you know what?  - YOU MUST and SHOULD go to PERHENTIAN ISLAND. Jangan sibuk nak pi terjah negara orang , dalam Malaysia negara sendiri pun hado hokayh tempat yang cantik giler, u olls!

Untuk tempahan pakej , boleh hubungi Ali ;

Facebook : Perhentian Islandd
Instagram @perhentian_islandd
Tel H/P / Whatsapp : +60179661101

26 comments:

  1. Ayat last boleh d guna pakai..wahahaha...negeri sendri tak abis tawaf. Nak p negri orang...aummm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tuju kat hang pun. Hahaha , sila sentap!

      Delete
    2. Dah agak pun..lalalalalalala

      Delete
    3. Haha.. jangan lupa kangeru I , cokelat cadbury I is boikot. Krooooh!

      Delete
    4. Kangeruu malaysia pun ada...wat penat bawa balik..ahaks

      Delete
    5. Tak sama , Mesia banyak kacukan babi dengan panda. Fake! Hahaha

      Delete
  2. nak p jugaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. tapi sorang.alaaaa,nak p nak p. penang nak p. pulau perhentian pun nak p T.T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahai... Nape xgtaw awal2 dak leh gi sekali. Haha.. carila geng yg sekepala.. baru enjoy. Penang n Perhentian , must go!

      Delete
  3. Ayat yang last tu sesuai utk Jm lah hohohoh
    Bab balik dari pulau kulit tukar warna tu x menahan tu dh le i is sawa matang then terus tukar jadi minah negro

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh takde la , janji dah pusing habis Mesia cam JM , oklah nk gi tempat orang. Memang tuko la kulit cam negro , cuaca kat Mesia memang terik mengeledak.

      Delete
  4. pulau licha pernah pergi pangkor dgn redang je :) cantik gambar Ty kt perhentian

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ Licha =D Redang tak sampai lagi. Pangkor berzaman.

      Delete
  5. dah bagitau abi. dia kata insyaAllah ada masa ada duit lebih boleh on!!! kihkihkih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Abi mesti bawa punya nanti wahai Umi dn Fateh Uwais.. In sha Allah.

      Delete
  6. tak pernah lagi pergi tioman. but i miss snorkeling so much! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan Tioman la Hanida yunk , Perhentian. Yes , rindu nak snorkeling!

      Delete
  7. memang punn..ada yg sibuk dok terjah negara org...pcl, Perhentian pun belum sampai..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ty pun tersibuk juga sebelum ni , haha.. Tapi niat nak pusing dulu la Mesia. Pi la PCL , nothing to regret. Serious talk. Gitu.

      Delete
  8. IenaLina tak pernah sampai sini lagi. One day mesti nak ke sini jugak...;)

    ReplyDelete
  9. Dah puas dah berendam dan berjemur...
    Malam malam limur bedak sejuk jerlah Ty.....lelama hilanglah tu...pa dai jer okje ckp orangkan hehe...padahal kat rumah ni pun tak de bedak sejuk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ty amalkan produk B'Vite dan sabun whitening2 ni je Okje. Alhamdulillah

      Delete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen