Blogger & Family Movie Day Out : Filem Animasi Super Squad

4:52 PM Yanty Lee 17 Comments



Satu event telah berlangsung di Cathay Cineplax , [email protected]Curve baru - baru ini yang disertai oleh para blogger bersama keluarga masing - masing ; menonton wayang bersama - Super Squad. Keluarga ini merangkumi suami - isteri , anak - anak comel. Anak tekak juga termasuk (khas untuk yang bajet bujang - +Bro Framestone) dan sememangnya bujang lagi terang tang - tang.



P E A C E ; says Elly.

Terima kasih , +Bro Framestone dan juga pihak produksi Netborn Sdn Bhd di atas jemputan khas bagi Tayangan Perdana Khas Filem Animasi Super Squad bersama Blogger.

Filem Animasi Super Squad

 5 Adiwira : Blinq , Sasha , Kapten Danny , Alan , Elly.

Ratu Insect

Laksamana Aaron

Filem animasi berbahasa Melayu yang berdasarkan siri animasi 3D Supertots. Juga merupakan filem animasi pertama di Malaysia yang menggunakan teknik "Hybrid Motion - Capture" sepertimana telah digunakan dalam filem Avatar dan lain - lain lagi.


Sinopsis Filem Animasi Super Squad



Sebuah filem yang mengisahkan tentang ketabahan dan kecekalan sekumpulan 5 adiwira yang diketuai oleh Kapten Danny. Mereka telah merentasi ke 400 tahun masa hadapan untuk menyelamatkan manusia di bumi daripada di serang dan di jajah oleh makhluk asing. Antara babak - babak pertempuran adalah seperti peperangan di angkasa lepas, pertempuran di sebuah kampung yang menemukan mereka dengan watak bernama Mat , pendaratan makhluk asing di bandaraya Kuala Lumpur dan banyak lagi yang di mana telah menonjolkan dan membawa nama negara Malaysia secara tidak langsung dengan beberapa babak seperti berada di sekitar Kuala Lumpur , Malaysia. Contohnya ; pertempuran yang sengit di kawasan KLCC. Genre filem ini adalah lebih kepada "Action Comedy".



Barisan pelakon dan Suara Latar Watak

Antara pelakon yang telah menjayakan watak animasi serta menyumbangkan suara latar bagi Filem Animasi Super Squad adalah ; -
  • Aaron Aziz - Laksamana Aaron
  • Dafi - Kapten Danny
  • Diana Danielle - Elly
  • Radhi Khalid - Blinq
  • Marina Tan - Alan
  • Elza Irdalyana - Sasha
  • Amran Ismail - Mat & Dragon Lord
  • Megat Shahrizal - Zeeboz
  • Maya Arissa - Ratu



Mampukah 5 adiwira ini untuk menyelamatkan planet Bumi serta mempertahankan keselamatan negara dan rakyat jelata? Sama - sama lah ke pawagan berhampiran bagi tayangan umum yang bakal bermula pada 5 Jun 2014 ini.


Pssst! Watak paling Ty suka ialah watak Alan , comel nak  mampus! Tak percaya , sila tengok dulu ye.


Jangan Lupa !!
Nantikan tayangan Filem Animasi Super Squad di pawagam pada 5 Jun 2014 ini ye u olls. Bawalah seisi keluarga ,  anak - anak beriadah di musim cuti sekolah ini. Ada juga aktiviti bersama kan? Selamat menonton!

17 comments:

  1. Alamak. X siap lg ni. Mlm nnti siap!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la gi jalan2 makan merata , Haha cepat2 update. =)

      Delete
  2. Alamak sume dq update...huhu kita xupdate lg hikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Shiqin cepat2... Ty baru kesempatan mengarang tapi cite ni memang comel.

      Delete
  3. Waaa...kena p tgk nie..kak yanty blanja.k tq!! Bye

    ReplyDelete
    Replies
    1. In sha Allah ada rezeki lebih , comel wei.. hang mesti suka.. sebab pipi Alan cam pipi ang Nun.

      Delete
  4. citer mmg superb!
    comeyyyy giler geram rase nk geget2 pp alan ..
    adoi laa terbayang2 gelagat dia..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak gigit sebelah , Ty gigit sebelah .. ahaks

      Delete
  5. eh..br perasan pic ai npe byk sgt ni..
    wahahaha tukang sibok tul kan akak ni :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Grrr , dah bawa akak mestila ada gambar akak.

      Delete
  6. wah! ada Aaron Aziz n Diana Danielle ! :)

    ReplyDelete
  7. Yanty ..watak supersquad memang comel-comel.... anak sedara pcl ajak tengok wayang citer ni, nak paw uncle dorang ni lah !! adoyaii..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pe de hal uncle nya , sekali sekala belanja cuti2 sekolah ni nanti. Sangat comel la kot. Alan tu paling Ty geram.

      Delete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen