[Tutorial] : Centerkan Header - Blog Title / Blog Description

4:14 AM Yanty Lee 14 Comments

Salam u olls , 

Bak kata Qaseh Dalia Adelia  , dah tertukar siang dan malam . Tengah malam macam ni , sibuk edit dan kemas kini blog dengan menahadap coding dan custamize sana sini. Sampai kan ter'remove' header lama maka nya jadi lah header yang simple dari header-header yang sebelum ni. Tiada lagi bunga ke ropol bagai yang keanak-anakan atau terlalu feminin. Semakin hari Ty lebih sukakan kepada simple and nice.

Dan terhasillah last coding editing Ty di jam 3 pagi ;


Jelas kan , sangat ringkat sekali. No more berbunga kerawang lagi. Rasa tenang dan bersih pula blog Ty ni. Apa pendapat u olls pula? Okay ke atau tidak? Or maybe idea or suggestion? 

Pada u olls yang nak tahu cara atau lebih mesra dipanggil tutorial untuk centerkan header ataupun blog title  & blog description  macam Ty ni , langkah - langkah meng'edit'nya sangat mudah.

  • Dashboard
  • Layout
  • Template Designer
  • Advanced
  • Add CSS ; masukkan coding ni dalam text box tersebut 
#header-inner img {margin: 0 auto !important;}
#header-inner {text-align:center !important;}
  • Save - Appy to blog.
Dah siap. In sha Allah.

Selamat mencuba !

14 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen