Indahnya Pantai Tanjung Bidara , Melaka

1:26 AM Yanty Lee 20 Comments

Salam u olls ,

Cuti hari minggu ; Sabtu & Ahad minggu ini , Ty ke negeri bersejarah Melaka. Bercuti , hanya sekadar lari kesibukan kota juga kertas kerja di pejabat tapi masih ada beberapa kerja lain masih tertangguh. Entri - entri yang nak diabadikan di dalam blog pun tertangguh. 

Alhamdulillah , entri ringkasan ke Kedah dah pun siap. Sub-sub cerita di Kedah juga part seterusnya semasa bercuti di Krabi dalam perjalanan tapi masih di persimpangan.

Boleh gitu?




Ty menginap untuk malam ni di Tanjung Bidara Resort. Sebelum hadap lappy dan melepak dalam bilik, sempatlah Ty snap beberapa gambar pemandangan dan keindahan di Pantai Tanjung Bidara. Cantik sungguh yang tak terkata untuk Ty ungkapkan. 

Jom sesama gambar pantai pula ye uolls ,





Cantik bukan? Kononnya berhajat nak amik gambar masa senja tapi Ty masih menghadap lappy sebabnya line internet agak tenat. Semput gitu , sekejap ada sekejap tak ada. Eh dah macam biskut chipsmore pula. 

Pada malam , ada majlis makan malam dan sesi cabutan bertuah juga karaoke secara sukarela. Oh , ya ini majlis pejabat mummy Ty , kira family day tapi Ty tak berminat nak turut serta. Nak "berehat" sambil layan blog dan segengnya.

In sha Allah , esok akan bertolak balik ke Putrajaya setelah selesai majlis dan program di sini. Maka bersedialah untuk memulakan hari - hari yang sentiasa padat dengan kerja pabila Isnin tiba. 

#Banyak lagi pihak pengurusan resort perlu tingkatkan dan lihat semula terutama dari segi fasiliti dan kebersihan terutamanya.

20 comments:

  1. ada isi borang cadangan tak kat hotel tu.. ;)
    untuk penambahbaikan dorang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ty tak sempat nak write up a complain.. tak berapa sihat terus ke kereta.

      Delete
  2. Replies
    1. Lepak pantai boleh la sis , resort tu Ty tak recommended sangat.

      Delete
  3. bestnya ty jalan jalan :'( akk nak p morib tatau tarikh lg neh .huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ty ajak gi sekali next week akak xnak... grrr

      Delete
  4. Replies
    1. Nanti bila-bila kita pi tempat lain pula ok? Xpa belajar kereta je dulu... leh bawa Ty jejalan lepas ni.

      Delete
  5. cantiklah....
    tapi seram gak cik akak tengok kerbau tepi jalan tu...
    dengan tanduk panjang bagai....huhu...

    klik nuffnang...klik semua

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ish , kita xkacau dia , dia xkacau pun kita Nao Mei..
      Cantik.
      TQ for the klik , nanti Ty terjah dan klik juga.

      Delete
  6. hai Yan Ty? hehehe ke namanya yanty? salam kenal! eh g sana ada makn kuih keria limbongan x? sedpa taw.must try~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Puan Rara , Haah , Nama Yanty. = ) Salam Kenal jugak. Ala xde pun makan kuih tu , next time bila ke sana kena try la. Macam sedap pula bunyi.

      Delete
  7. dulu selalu jengah kat sini, tapi pihak resort diambil alih oleh pihak pengurusan yang lain...banyak perkara perlu dipertingkatkan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul kan , memang management disitu perlu dipertingkatan bukannya tak cantik tempat tu. kalau perfect semuanya lagi cantik mata memandang.

      Delete
  8. tanjung mak dara xde ker.. ekekekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi adi.... teringin kan mak dara ke?

      Delete
  9. Pi bercuti ke? Bestnyaa tengok pemandangan kat cni :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bercuti pun boleh la dikira Aiman Aziz , yes pemandangan pantai memang cantik

      Delete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen