Bintulu , Aku Datang !

10:11 PM Yanty Lee 6 Comments

Salam u olls,

Huh! Mesti pelik kan dengan tajuk entri Ty. Al Kisahnya Ty memang sejak kebelakangan ni , sibuk dengan crazy escape. Yang kebanyakkan tempat-tempat Ty pergi juga bakal pergi Ty hakikatnya tak berada dalam list perancangan awal sebenarnya. Semuanya secara mengejut dan tidak dirancang awal. Bak kata orang , "sesuatu perkara yang tak dirancang adalah lebih menjadi, hasilnya juga memuaskan hati". Syukur , Alhamdulillah sebab setakat plan yang dikira sebagai unplan semuanya memang menakjubkan dan puas hati.



Sama la di situasi yang meneruja Ty pagi Isnin tadi. Di mana sekali lagi di ajak nya Ty ke Sarawak. Ohooii , jauh tu tapi bukan sekadar berjalan - jalan tetapi atas jemputan bakal raja sehari yang akan berlangsung tidak lama lagi di bulan Disember ni nanti. Niat di hati memang nak pergi bila ada rakan blogger dari KBU ; Kami Blogger Utagha dah mengajak tapi ongkos tiket penerbangan semestinya tidak mengizinkan.

Tapi tup tup , tadi pagi tiket pergi dan balik ke sana ; Bintulu,Sarawak adalah hanya serendah semurah secheapest - RM59. BERBALOI! Ye la dengan keadaan kestabilan dan keukuhan kewangan boleh lah dikira berbaloi dan mampu.

Eh... Tsskkk tersebut kawan blogger , bermakna kenduri kawin pun mestilah si blogger juga. Cer u olls teka??

Hampir setengah jam Ty cuba beli tiket melalui AirAsia tapi ada saja error sampai ke tahap rasa dah give up. Tapi dengan ihsan si pengantin to-be pula bersusah payah tolong belikan tiket untuk Ty dan lain-lain. Lain-lain? Ada yang burn tiket balik awal , sanggup kan mereka. Ish..ish..Ish..

Apa pun , Ty masih tak percaya yang Ty begitu senang dan mudahnya untuk ke sana ke sini. Mungkin sebab Ty sorang dan bersendirian kot. Kerja? Tolongla , bagi Ty sedikit kehidupan sebab Ty seorang manusia biasa juga yang inginkan kebebasan untuk melihat dunia.

Sapa lagi akan ke Bintulu? Jumpa di sana.
amboi ! jauh bebeno pertemuan kita nanti.
posted from Bloggeroid

6 comments:

  1. Wow, murahnya. Saya pun suka travel cuma sekarang sedikit busy + tak jumpa geng nak travel sekali.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha kan murah kan , geng yang lain beli agak beratusan sikit. Ty suka travel2 ni tapi tu la kekangan masa kerja dang ongkos kena la lebat juga tidka tak best la jawabnya.

      Delete
  2. fae dah lama x g bintulu. x tau bila lg nak g.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fae , ada apa kat Bintulu ye yang best. First time ni. Heee

      Delete
  3. Macam tak percaya je kan...ehem.ehem.burn.tiket..huhuhu..jumpa d sana ye.


    -kakakecik adish.shida-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah sangat - sangat la tak percaya tapi tak pe la.. redha dan pergi je la...

      Delete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen