Lava Grill , Serdang - Chicken Maryland

1:37 AM Yanty Lee 20 Comments

Salam u olls ,

Huh... Fuh.. kerja oh kerja. Bila agaknya akan surut? Oh yang pasti , berangan kan aje la. Tapi kerja , kerja juga. Masa makan harus makan. Cumanya....

Kalau setiap Rabu ada game badminton . Namun begitu al kisahnya , hari ni kami geng blogger tak membakar lemak di gelanggang bersama tapi kami menternak lemak bersama-sama di Lava Grill,Serdang. Sekali sekala katanya , semua gara-gara tak dapat booked court sebab fully booked.

Ikut nya memang Ty tak tersenarai dalam list pada awal rancangan untuk turut serta geng blogger yang lain. Tapi angin berubah dan rasanya dah lama tak berkumpul. Ty dan K.Fiza jadi pergi berdua tapi paling lewat keluar dari Putrajaya. Tapi awal sikit sampai dari sebuah lagi kereta. Tak laju mana pun Ty drive. Pelik kan? Memang.

Selalunya ke sini u tuk makan burger bakar yang melimpah - limpah dengan sos keju-cili - black pepper.Dan sebab tu jugak la sesuai dengan nama restoran ; Lava Grill. Tapi kali ni , Ty berdinnerkan Chicken Maryland.



Terliuq please !
Sangat sedap tapi Ty dalam process makan ubat gemuk jadi Ty tak dapat menghabiskan dan melicinkan pinggan dengan portion nya yang sangat besar untuk perut Ty.

Dan kebetulan pada hari ni jatuh pada hari kelahiran isteri kepada blogger ; Que Achmad . Sebagai seorang suami dan father to-be, abe Q sangat la romantik dan loving orangnya dah pun membuat satu kejutan buat isterinya yang tersayang lagi dicintainya.



Happy Birthday , CikMa! Semoga segala urusan di dunia dan akhirat akan dipermudahkanNya , In Sha Allah.

Bila dah makan banyak , nak tido pun payah. Kenyang sangat! Papun , makanan kat sini memang tangkap leleh. Terjah la u olls , rugi..rugi.

Pada yang "open table" - TERIMAKASIH !
posted from Bloggeroid

20 comments:

  1. bestnye dapat bkumpul dengan blogger2 ni. bila la ade kesempatan agaknye. haha.. paintball mcm mane? nak join ni. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. In sha Allah , nanti paintball kita berjumpa la semua. Add FB Ty nanti follow up bila next game.

      Delete
  2. waa... laju jer korang up entry... br bernafas nak up entry ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hee semalam nak update yang pi Krabi and Kedah tapi lepu , sebelum tido up yang ni je mampu.

      Banyak nak share tak tershare ni. Hutang byk ooii abang Lan..

      Delete
  3. Assalamualaikum.
    Selamat hari lahir CikMa. Semoga murah rezeki dan sihat selalu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wa'alaikumusalam , nanti Ty sampaikan mesej Nasuha kat CikMa ye.

      Delete
  4. Replies
    1. Try Liza , sedap.. kami dah satu geng dah berapa kali pi...

      Delete
  5. whoaa meleleh air liur haha baru je sy baca blog papa blogger buat entri pasal day-out y'all hihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah Fae... Kami gather sesame semalam. Sedap Fae.. dtg sini meh Ty bawakan tapi belanja... Heee

      Delete
  6. sapa nak join group blooggersdotcom boleh join tgh open utk semua blogger di malaysia..memang best ada mcm2 event yang menanti...cepat join...

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. Kenapa nak malu.. patut rasa bangga ok...

      Delete
  8. Terliur tengok menunya tu. Hmmm... Kalau time lapar sangat, rasanya menu tu sorang pun bole habiskan. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huish mak aihhhhh... bela saka ke sampai semua pun boleh habiskan... hehe....

      Delete
  9. Ada baca kat blog Papa blogger rasanya....pasal lava grill ni....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah , bro papa blogger pun join kami malam tu.. geng putrajaya la kononnya.

      Delete
  10. Replies
    1. meh la pi ritu dah pi dengan kak aimaa

      Delete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen