Bukan Mesin Ciptaan Ilahi

9:04 PM Yanty Lee 8 Comments

Salam u olls ,



Ya Allah , letih nya la tak terbilang dengan kata-kata.
Kerja oh kerja.
Kekangan masa , semua nak cepat dan segera.
Kepala hotak dah overload dengan input, tapi hasilnya output yang ciput.
Bukan lembab loading , mesin pun perlu rehat.
Inikan manusia.
Rehat dan tidur tak mencukupi ,
Makannya tingtong dipertengahan perjalanan.
Demi negara , berkhidmat jua hingga nafas terakhir.

Tapi , persoalannya tak terdaya nak 'bersiram' , tarak ka sapa2 baik hati nak sponsor bathe tab, boleh berendam sambil rehatkan badan dan beradu seketika di dalamnya.

Eh. K daa..
posted from Bloggeroid

8 comments:

  1. alaaa ciannye .xde org tolong ke ty?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada juga yang tolong tapi Ty prefer buat sendiri.

      Delete
  2. sampai 1 masa ty akan rasa penat yang amat sangat dan memerlukan cuti :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah , lepas Merdeka Hunt semalam Ty dapat rehat la sikit hari ni, in sha Allah memang plan macam nak amik cuti sehari tapi tengok la macam mana.

      Delete
  3. sama la kita. nik pun byk kerja. lepas blk raya tu kelam kabut buat kerja kat opis.huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul , rasa cam nak tido je kat opis tu , tak menang tangan buat kerja , semua Ty je kena buat , susah kalau dapat jenis bos yg goyang kaki.

      Delete
  4. Yelahkan Ty nak mengejar date line lagi...biasalah kerja mmg macam tu sabau aje le!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betoi tu , dah flat nak mampuih pun kerja lagi..

      Delete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen